Maldivi Nova Godina 2025

Cena od 1.990 eur 1.690 eur / po osobi

Maldivi Nova Godina 2024 ostaće vam zauvek u sećanju. Doček Nove Godine na Maldivima bez skrivenih troškova uz odlične aranžmane i cene za nezaboravnu noć. 

Provedite novogodišnje praznike u tropskom raju u Indijskom okeanu! Doček Nove godine na Maldivima.

27.12.2023-05.01.2024. - poslednja 2 mesta po LAST MINUTE CENI 1690 eur

7 noćenja / 10 dana

Više informacija o Maldivima

Maldivi su najmanja zemlja Azije, sa površinom od oko 298 kvadratnih kilometara, koja je raspoređena na oko 1190 ostrva i to ih čini jednom od najrazuđenijih zemalja na svetu. Takođe, sa svojih oko 550.000 stanovnika su druga najmanja zemlja Azije prema broju stanovnika. Prosečna nadmorska visina Maldiva je 1,5 metara, dok najviša tačka ima 5,1 metar, i to je svrstava u najnižu zemlju sveta. Maldivi su ostrvska država u Indijskom okeanu i pripada Južnoj Aziji. Najbliži susedi Indija i Šri Lanka udaljeni su oko sat vremena leta. Državu sačinjava oko 1190 ostrva grupisanih u 26 atola raspoređenih duž ekvatora. Atoli su prstenasti koralni grebeni, ostrva ili grupa ostrva. Atol okružuje vodena površina koja se naziva laguna i ona štiti ostrvo unutar atola. Atoli su nastali od ugašenih podvodnih vulkana koji su se podigli do površine vode i čiji prsten su formirali korali. Ova koralna ostrva tipična su za tropska mora u Indijskom i Tihom okeanu, a Maldivski atoli su najpoznatiji. 

 

Tirkizna plaža na ostrvu Mafuši, beli pesak i kristalno čisto more.

Kada putovati na Maldive?

Upravo ove specifičnosti učinile su da Maldivi sami po sebi predstavljaju turističku atrakciju i danas im je turizam najvažnija grana privrede. Tome doprinosi i činjenica da se nalaze u ekvatorijalnom pojasu i da su posete moguće tokom čitave godine. Temperatura vazduha je oko 30⁰C, a temperature mora je oko 28⁰C. Jedino što je promenljivo su oblaci i kiša. Optimalno je posetiti Maldive u periodu od novembra do aprila, kada su padavine najređe, ali i u ostatku godine su padavine kratkotrajne i prolazne, što Maldive čini destinacijom koju možete posetiti tokom cele kalendarske godine i uživati u suncu i moru.

Jedan od rizortova koji se posećuju na Maldivima u sklopu izleta u Rizort sa ostrva Mafuši.

 

Novogodišnje putovanje na ostrvo Mafuši (Maafushi)

Na ovom grupnom putovanju, naš boravak na Maldivima biće na ostrvu Maafushi. Nalazi se u Kaafu Atolu i jedno je od tri naseljena ostrva u Južnom Male Atolu, sa oko 2700 stanovnika. Pre 2010. godine stanovnicima ostrva nije bilo dozvoljeno da grade hotele i gostionice, bavili su se pretežno pecanjem ili su bili zaposleni u javnom sektoru. Sa promenom zakona i dozvolom gradnje hotela na lokalnim ostrvima, stanovnici Maafushija i drugih lokalnih ostrva, dobili su priliku da direktno zarađuju od razvoja turizma, unaprede ustanove zdravlja i obrazovanja. 

 

Putnici agencije Your Way na putovanju Maldivi Nova Godina

 

Danas je Maafushi jedno od najrazvijenijih lokalnih ostrva u vidu prihvata turista, sa raznovrsnom ponudom smeštajnih kapaciteta i aktivnosti. Lokalna zajednica je većinski muslimanske veroispovesti, i na svim lokalnim ostrvima zabranjena je konzumacija alkohola. Ipak, zbog razvoja turizma, postoje brodovi usidreni u blizini ostrva koji služe kao barovi i u kojima je dozvoljeno služenje alkohola.

 

Ostrvo Mafuši na Maldivima slikano iz vazuha. Plaža, hoteli i luka. Veliko plavetnilo u pozadini

Transfer do ostrva i aktivnosti na Maldivima

Transfer od aerodroma u Maleu do ostrva Maafushi traje oko 30 minuta brzim brodom. Distanca između Malea i ostrva Maafushi je oko 26 kilometara. Aktivnosti na Maafushiju su mnogobrojne. Neke od najpoznatijih su poseta peščanom sprudu, snorkling u obližnjim koralnim grebenima, dnevno ili noćno pecanje, ronjenje ili ronilački kursevi, vodeni sportovi poput kajta, vindsurfinga, skijanja na vodi, parasejlinga; plivanje sa ribama-ajkulama, poseta obliženjem rizortu, odnosno hotelskom kompleksu u blizini. (usled pandemije, većinu vremena zabranjeno je prelaženje sa ostrva na ostrvo, pa je ova aktivnost samo ponekad moguća).

 

Jedna od plaža na ostrvu Mafuši. Takozvana bikini beach.

Grupni i individualni aranžmani za Maldive

Naše prikazane grupne ponude su samo deo onoga što Vam možemo organizovati u individualnom aranžmanu, možete prilagoditi broj dana, broj putnika, vrstu sobe, usluge, aktivnosti, pa budite slobodni da nam se obratite putem mejla: info@yourway.rs ili telefona: +381112120301

Plan i program puta

DAN 1 (27.12.2023): BEOGRAD – DOHA 

Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” tri sata pre polaska aviona. Čekiranje na let i predaja prtljaga. Let iz Beograda (BEG) u 11:45h. Sletanje u Dohu u 18:45h po lokalnom vremenu. Presedanje na let za Maldive, Male. 

DAN 2 (28.12.2023): DOHA – MALE - MAAFUSHI

Let za Male u 02:00h po lokalnom vremenu. Dolazak na međunarodni aerodrom Male (MLE) u 08:40h po lokalnom vremenu. Nakon podizanja prtljaga, pasoških i carinskih formalnosti, ukrcavamo se na brzi brod za Maafushi. Dolazak u hotel. Čekiranje u sobe prema pravilima izabranog hotela. Izabrana usluga. Noćenje.

DAN 3 (29.12.2023): MAAFUSHI – FAKULTATIVNI IZLET AVANTURA

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet „Avantura“ na kome ćemo imati prilike da uživamo u snorklingu na dve lokacije, posetimo peščani sprud, a potom da uživamo u krstarenju sa delfinima. Nezaboravan dan na moru i kopnu. Povratak u smeštaj. Izabrana usluga. Noćenje.

DAN 4 (30.12.2023): MAAFUSHI – DOČEK NOVE GODINE

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet „Wow Atoll“ na kome ćemo kroz snorkling istražiti olupine potopljenog broda, potom ćemo napraviti piknik na Anbara ostrvu, učestvovati u pripremi svežeg roštilja za ručak. Dan ispunjen hedonizmom i nezaboravnim avanturama. Povratak u hotel. Izabrana usluga. Noćenje.

DAN 5 (31.12.2023): MAAFUSHI – FAKULTATIVNI IZLET WOW ATOLL

Doručak. Slobodno vreme za uživanje na ostrvu, kupanje i odmor na suncu i u plavetnilu koje nas okružuje. Uveče uživamo u novogodišnjoj gala večeri u hotelu i dočekujemo Novu godinu. Noćenje.

DAN 6 (01.01.2024): MAAFUSHI – FAKULTATIVNI IZLET VODENI SPORTOVI

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativne aktivnosti u vodenim sportovima. Možete se oprobati u parasejlingu, uživati u džet ski vožnji, na kajaku, SUP-u ili fun tube-u. Adrenalin i smeh su nam današnja preokupacija. Izabrana usluga. Noćenje.

DAN 7 (02.01.2024): MAAFUSHI – FAKULTATIVNI IZLETI RONJENJE SA KIT-AJKULAMA ILI PECANJE

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet na ronjenje sa prijateljskim divovima – kit-ajkulama. Ovi giganti po svojoj veličini  mogu biti zastrašujući, ali ne predstavljaju nikakvu opasnost po ljude, hrane se sitnom ribom i planktonima, a plivanje sa njima je zaista poseban osećaj. Uz zalazak sunca možemo se uputiti na fakultativno pecanje gde ćemo od lokalaca čuti taktike i zanimljivosti,a  potom uživati u večeri napravljenoj od našeg ulova. Povratak u hotel. Izabrana usluga. Noćenje.

DAN 8 (03.01.2024): MAAFUSHI – FAKULTATIVNI IZLET POSETA RESORT-U

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do lokalnog resort-a, hotelskog kompleksa na privatnom ostrvu gde ćemo imati celodnevni odmor i upoznavanje sa ovim klasičnim tipom luksuznijeg boravka na Maldivima. Povratak u hotel. Izabrana usluga. Noćenje.

DAN 9 (04.01.2024): MAAFUSHI – MALE – MESTO PRESEDANJA 

Napuštanje soba u vreme predviđeno pravilima izabranog hotela. Slobodno vreme do transfera brzim brodom. Dolazak u Male i istraživanje ove male prestonice. Dolazak do međunarodnog aerodroma u Maleu. Čekiranje i predaja prtljaga za let za Dohu. Let iz Malea u 22:50h po lokalnom vremenu. 

DAN 10 (05.01.2024): MESTO PRESEDANJA – BEOGRAD

Sletanje u Dohu u 01:40h po lokalnom vremenu. Presedanje na let za Beograd. Let za Beograd u 07:10h po lokalnom vremenu. Dolazak u Beograd u 10:45h. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

TERMIN PUTOVANJA:

Datum polaska:27.12.2023. (na Maldivima 28.12.2023.)
Datum povratka:04.01.2024. (u Beogradu 05.01.2024.)
Broj dana / broj noćenja: 10 dana / 7 noćenja

CENA ARANŽMANA: 

Prikazana je cena aranžmana po osobi u EUR.  

TERMIN PUTOVANJA: 27.12.2023-05.01.2024. 10 dana / 7 noći

ARENA BEACH GRAND HOTEL 4*

Usluga →

Noćenje sa doručkom

Polupansion

Pun pansion

LAST MINUTE 

POSLEDNJA MESTA

1690 €

1790 €

1890 €

PROMO cena:*

1890 €

1990 €

2090 €

Regularna cena:

2090 €

2190 €

2290 €

LAST MINUTE CENA VAŽI DO RASPORDAJE POSLEDNJIH MESTA

PROMO cena važi za prijave do 20.10.2023. ili do rasprodaje kapaciteta.

Cena aranžmana obuhvata:

 • Povratnu avio kartu ekonomske klase sa svim taksama, na relaciji Beograd – Male – Beograd
 • Ručni prtljag 7kg, čekirani 25kg
 • Povratni transfer brzim brodom na relaciji Male aerodrom – ostrvo Maafushi – Male aerodrom
 • Smeštaj na bazi 7 noćenja u hotelu Arena Beach Grand Hotel 4* u Superior Double sobi sa balkonom i pogledom na grad, prema izabranoj usluzi (noćenje sa doručkom ili polupansion ili pun pansion)
 • Kompletnu organizaciju putovanja
 • Usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Doplatu za korišćenje jednokrevetne sobe (doplata je na upit)
 • Troškove zdravstvenog putnog osiguranja sa pokrićem za Covid-19 (može se uzeti u agenciji Your Way, Uniqa, cena osiguranja za 10 dana, osobe između 19-70 godina, paket Standard, pokrića do 15.000,00 € iznosi 1242,39 RSD, doplata za Covid-19 +372,71 RSD = ukupno po osobi 1615,10 RSD)
 • Troškove fakultativnih izleta i usluga koje nisu predviđene izabranom uslugom
 • Troškove osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji Your Way, i neophodno je uplatiti ga istog dana kada se sklapa Ugovor o putovanju, cena osiguranja po osobi je na upit)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja putovanja

USLOVI PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje uplaćuje se avans u iznosu 200 eur po osobi, dok se ostatak uplaćuje najkasnije do 30 dana pred polazak na putovanje. Sve uplate vrše se isključivo u dinarima, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Moguće je plaćanje gotovinom, virmanom, karticama Visa, MasterCard i Dina, kao i čekovima građana.

Putnici koji ne izmire dugovanja do krajnjeg roka predviđenog planom i programom putovanja, biće tretirani kao da su odustali od putovanja.

COVID-19 USLOVI PUTOVANJA:

Za turistički boravak na Maldivima od 15.03.2022. nije neophodno posedovati negativan test ili potvrdu o vakcinaciji.

24 sata pre dolaska i odlaska sa Maldiva, obavezno je popuniti Travel Declaration Form na sledećem linku: https://imuga.immigration.gov.mv/ethd/ Formu je obavezno popuniti unutar 24h pre dolaska na Maldive, kao i unutar 24h pre polaska sa Maldiva. Dobijeni QR kod putnici moraju imati ili sačuvan na telefonu, ili odštampan, i moraju ga priložiti već prilikom čekiranja u Beogradu. (Neophodno je upload-ovati negativan PCR test, svoju fotografiju, sken pasoša i potvrdu o vakcinaciji ukoliko su putnici primili kompletnu dozu vakcine).

Prilikom sletanja na međunarodni aerodrom u Maleu, službenici imaju pravo da nasumično izvrše testiranje putnika, i ukoliko se pokaže da su pozitivni na Covid-19, obezbeđeno je mesto za izolaciju.

Turistička organizacija Maldiva je kreirala posebne pakete zdravstvenog osiguranja u slučaju Covid-19 infekcije po sledećim uslovima: 25 USD za osnovni paket za 7 dana po osobi ili 35 USD za Plus paket. Više detalja na: https://allied.mv/insurance-plan/allied-inbound/

Putnici su u obavezi da poseduju zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid-19.

Sve ulazne formalnosti podložne su promeni, te je neophodno proveriti sve detalje neposredno pred put.

KORISNE INFORMACIJE:

 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji će putnik koristiti za putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja). Ime i prezime u avio karti mora biti isto kao u pasošu sa kojim putnik putuje. Promena imena nije dozvoljena.
 • U slučaju otkaza putovanja od strane putnika nakon izdavanja avio karte, troškovi storniranja se obračunavaju u skladu sa tarifom koja je rezervisana.
 • Putnik je dužan da dva dana pred putovanje proveri tačno vreme i mesto polaska.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije potrebna je turistička viza za ulazak na Maldive, za boravak do 30 dana, a ona se dobija na aerodromu u Maleu po sletanju, besplatna je i obavezno je priložiti vaučer o smeštaju i povratnu avio kartu.
 • Informacije o vizama i ulasku i tranzitu važe samo za putnike koji poseduju pasoš Republike Srbije. Molimo putnike koji poseduju pasoše drugih zemalja da se upoznaju sa procedurama pribavljanja viza za izabranu destinaciju u nadležnim ustanovama. Uslovi viziranja se često menjaju, te je putnik u obavezi da obezbedi relevantne vize i pre putovanja proveri da li je došlo do promena u viznom režimu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se Opšti Uslovi Putovanja organizatora putovanja.
 • Postoji mogućnost da neki od hotelskih sadržaja (restorani, bazeni, wellness, sportska ponuda, dečija animacija…) usled prevencije od virusa Covid-19 bude nedostupan ili dostupan u ograničenoj ili izmenjenoj meri.
 • Prilikom dolaska na Maldive neophodno je pokazati vaučer / potvrdu rezervacije za rizort za ceo period boravka. Boravak je ograničen na rezervisani rizort i putovanja na druga ostrva trenutno nisu moguća.

NAPOMENE:

 • Organizator putovanja je turstička agencija Your Way, sa licencom OTP 229/2021, Kategorija A
 • Program br 5: Maldivi Nova godina 27.12.2023. od 27.04.2023. Cenovnik br. 2 od 25.09.2023.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti Uslovi Putovanja turističke agencije Your Way DOO.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane agencije.
 • Putnik je dužan da se upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, viziranja i Opštim Uslovima Putovanja organizatora putovanja.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili predstavnike i saradnike organizatora putovanja, može biti isključen sa putovanja bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Minimalan broj putnika za individualno putovanje je 1, za grupno putovanje 10.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice. Ukoliko maloletne osobe putuju bez pratnje roditelja, moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja za prelazak granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku putovanja. Savetujemo da putnici osiguraju svoje stvari i vrednosti kod ovlašćenih osiguravajućih kuća, jer u slučaju krađe ili gubitka ličnih stvari i vrednosti, putnik može zatražiti naknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod osiguravajuće kuće.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemlje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.
 • Putnik je dužan da se upozna sa viznim režimom zemlje/zemalja u koje putuje i da pravovremeno pribavi odgovarajuće vize.
 • Ukoliko organizator putovanja posreduje u pribavljanju vize, putnik je dužan da u predviđenom roku dostavi potrebne podatke i dokumenta.
 • Raspoloživost: Molimo putnike da imaju u vidu da navedena ponuda podrazumeva trenutnu raspoloživost u sistemu. Ne garantujemo raspoloživost u trenutku kontakta. Rezervacija je garantovana tek nakon uplate avansa napravljene fiksne rezervacije. Kod hotela koji su na upit, procedura podrazumeva avansnu uplatu prema uslovima plaćanja, pre slanja upita. Odgovor na upit se čeka dva do četiri radna dana. Ukoliko je odgovor na upit potvrdan, rezervacija je automatski fiksna i podleže Uslovima putovanja. Ukoliko je odgovor na upit negativan, putnici imaju pravo na povraćaj novca u celosti, ili na alternativu.
 • Posebne želje i napomene: Molimo putnike da nam prilikom rezervacije naznače ukoliko imaju neki specijalni zahtev ili želju, koje ćemo mi proslediti hotelu, i koji će dati sve od sebe da Vam to i obezbedi ukoliko bude u mogućnosti, ali ne mođemo garantovati ostvarivanje navedenih napomena i želja.
 • Smeštaj: U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 15:00h, a iste se napuštaju najčešće do 11:00h. Tačno vreme ulaska u sobe i napuštanja soba zavisi od pravila izabranog smeštajnog objekta. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. Prilikom prijave u hotel, putnik je obavezan da obezbedi depozit u vidu gotovine ili platnih kartica na ime korišćenja dodatnih usluga u sobi/hotelu.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za njih nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije organizatora fakultativnog izleta.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Za fakultativne izlete putnici se odlučuju na samom putovanju, i uplaćuju ih kod lokalne turističke agencije, organizatora fakultativnog izleta. Opisi, cene i programi fakultativnih izleta su informativnog karaktera i zavise od lokalne turističke agencije, organizatora fakultativnog izleta.

 • Pecanje u vreme zalaska sunca (17-19:30h) – 30 USD
 • Dnevna poseta resort-u – 120-150 USD
 • Plivanje sa kit-ajkulama - 100 USD
 • Wow Atoll – snorkling kod potopljenog broda, piknik na Anbara ostrvu, ručak, posmatranje delfina – 110 USD
 • Celodnevna avantura – dva snorklinga, poseta Gulhi i Guraidhoo, peščani sprud, posmatranje delfina – 50 USD

UPITI, INFORMACIJE I ARANŽMANI:

YOUR WAY

YUBC, BULEVAR MIHAILA PUPINA 10, LOKAL 10, 11070 NOVI BEOGRAD

EMAIL: info@yourway.rs

TEL: +381 11 2120 301

WWW.YOURWAY.RS

Smeštaj

Arena Beach Grand Hotel 4*

LOKACIJA: Maafushi Island, Kaafu Atoll, South Male Atoll 
TRANSFER: brzim brodom (speedboat) oko 30 min, uključen u cenu
LINK HOTELA

Arena Beach hotel nalazi se na obali ostrva Maafushi, na turističkoj plaži, i ima predivan pogled na plavu lagunu. Čim kročite ispred ostrva, naći ćete se na puderastoj plaži koja izlazi na tirkiznu lagunu kojom je ostrvo okruženo. Arena Beach hotel kompleks obuhvata četiri zgrade – Arena Beach, Arena Grand, Arena Fushi i Arena Veli. Arena Grand je otvorena 2016. godine, ima sedam spratova i 31 sobu. U svom sastavu ima restoran koji ima švedski sto za doručak i večeru, i a la carte uslugu u toku dana. U restoranu služi se lokalna i internacionalna hrana. Na svom vrhu ima terasu sa predivnim pogledom na lagunu i ostrvo.

Arena Beach Grand Hotel

Ishrana (vrsta usluge): Kod rezervisanog noćenja sa doručkom uključen je doručak na bazi švedskog stola, kod rezervisane usluge polupansiona uključeni su doručak i večera na bazi švedskog stola, kod rezervisanog punog pansiona uključen je švedski sto za doručak, ručak i večeru (bez pića). 

Smeštajne jedinice: 31

Deluxe Double Room with Balcony and City View: 17 m2, može imati jedan bračni krevet ili dva odvojena twin kreveta. Ima u svom sastavu kupatilo sa tušem, WC, peškirima. Poseduje TV, telefon, sef, klimu, peškire, fen, čajnik, mini-bar (uz doplatu).