Kuba putovanje

Cena od 1.490 eur 1.290 eur / po osobi

Kuba putovanje 2024 - Otkrijte čarobne kutke Havane, Varadera i uživajte u neopisivom karipskom raju. Najbolji odnos cene i kvaliteta uz Your way agenciju!

GRUPNI POLASCI PO PROMOTIVNIM CENAMA - BROJ MESTA OGRANIČEN!

25.11.2024-05.12.2024. (8 noćenja / 11 dana) - 4 poslednja mesta

06.01.2025-16.01.2025. (8 noćenja / 11 dana) - dostupno

19.01.2025-29.01.2025. (8 noćenja / 11 dana) - dostupno

07.02.2025-18.02.2025. (9 noćenja / 12 dana) - dostupno

 • odabrani smeštaji na najboljim lokacijama - centar Stare Havane
 • autentičan doživljaj Kube
 • letovi iz Beograda
 • licencirani vodič tokom trajanja putovanja
 • bez skrivenih troškova i preskupih izleta

Više o putovanju na Kubu

Kuba je najveće karipsko ostrvo, dugog i uskog oblika, proteže se 750 milja od istoka ka zapadu, a na većini mesta je široka samo 60 milja. Ima više od 4000 manjih ostrva i zaliva, koja čine četiri primarna arhipelaga.

Kuba je zemlja sa komplikovanom ali fascinantnom istorijom. Godinama je trgovinski embargo sprečavao američke građane da posete Karipsko ostrvo, ali se od 2016. godine sve promenilo, kada su ograničenja ukinuta. Kuba je smešena na manje od stotinu milja od Amerike, a opet, kada stignete, osetićete se kao da ste se vratili u 1950. godinu. Bićete okruženi klasičnim kabrioletima, španskim fasadama i živom, uličnom muzikom na svakom uglu.

Centralni Trg Havane. Old Timer automobili i prelepe građevine u pozadini.

Kada stignete na Kubu, bićete zapanjeni starinskim radio aparatima, frižiderima i lampama, kao i neonskim reklamama koje vise preko izloga. Svuda postoje antičke apoteke i tradicionalni berberi kao i kultni klasični američki automobili. Međutim, tempo modernizacije na Kubi raste. Novi moderni hoteli niču sve više, prateći rastući turistički trend. Kao komunistička zemlja, Kuba je pokušala da stvori besklasno društvo i obezbedi besplatno obrazovanje i zdravstvenu zaštitu za sve svoje građane. Njeno odbacivanje kapitalističkih ideala čini je različitom od skoro svake druge zemlje na svetu.

Službeni jezik na Kubi je španski, alli većina stanovništa govori i engleski. Zvanična valuta je kubanski pezos (CUP), a koristi se i kubanski konvertibilni pezos (CUC).

Na Kubi je zastupljena topla tropska klima, i ne postoji pravo ili pogrešno vreme za posetu ovom ostrvu. Međutim, ipak se izdvajaju dve različite sezone. Suva sezona traje od decembra do maja, kada možete očekivati sunčane dane bez tragova oblaka na nebu, dok vlažna sezona traje od juna do novembra kada možete da očekujete i kratkotrajne pljuskove. Iako malo kiše ne zvuči loše, treba voditi računa u periodu izmedju avgusta i oktobra, kada na Kubi postoji mogućnost da bude pogođena uraganom. Što se bezbednosti tiče, Kuba je veoma bezbedna sa veoma niskom stopom kriminala, i ako su sitne krađe, posebno na plaži, uobičajene manje više kao i na svim turističkim destinacijama.

Hvala, Obala i zgrade stare Havane. Autentična Kuba

Šta obilazimo prilikom putovanja na Kubu

Havana je jedan od najpoznatijih gradova na svetu. Lutajući ulicama kubanske prestonice, osećaćete se kao da ste zakoračili na filmski set. Šareno okrečene, složene zgrade koje su dotrajale biće svuda oko vas. Na svakom uglu ćete čuti neodoljivu muziku koja se širi toplim, tropskim vazduhom. Gde god da pogledate biće veoma unikatno i lepo, te se morate prepustiti šarmu ovog grada i uživati u svakom momentu.

Stara Havana (Habana Vieja) je istorijski centar kubanske prestonice. Uprkos tome što je jedna od najprepoznatljivijih i turističkih lokacija u zemlji, i dalje je ostala veoma autentična. Stara Havana je puna kolonijalne arhitekture, živopisnih zgrada, uskih sporednih ulica, atraktivnih malih trgova, sitnih radnji i galerija. Muzika se čuje iz mnogih stanova sa balkonima, a dim cigara se zadržava u vazduhu. Neretko ćete videti ljude kako plešu ispred svojih zgrada i druže se sa prvim komšijama. Najbolji način da doživite Havanu je da se izgubite u zabačenim ulicama, istražujući mesta gde vas mašta odvede.

Malekon (The Malecon) je kultna obala Havane, koja se proteže od centra grada do luksuznog stambenog naselja Vedado. To je savršeno mesto za šetnju ili zaustavljanje u nekim od neobičnih malih kafiea i barova na putu. Takođe, možete se provozati u jednom od klasičnih, šarenih kabrioleta iz 1950. godine, koji služe i kao taksiji širom Kube.

Zgrada Nacionalnog kapitola (El Capitolio) predstavlja jednu od najfotografisanijih zgrada u Havani. Pre kubanske revolucije 1959. godine, u zgradi je bio smešten kongres. Decenijama napuštenom, danas mu se vraća nekadašnji sjaj. Po završetku, Vlada je saopštila da namerava da vrati Narodnu skupštinu u ovu prelepu zgradu.

Centar Havane, old timer automobili i prelepa slika glavnog trga u Havani.

Paseo del Prado je široka, zelena, pešačka ulica koja se proteže izmedju El Capitolia i Malekona. To je veoma popularno mesto gde se mnogi meštani, mladi i stari, često sastaju i druže. Deca igraju fudbal, parovi i prijatelji šetaju ili sede ispod drveća i ćaskaju. Ponekad se na ovom mestu održavaju izložbe ili se organizuje rasporodaja različitih stvari.

Trg revolucije (Plaza de la Revolucion) je veliki trg okružen strogim, sivim zgradama i predstavlja administrativni centar Kube. Ovaj trg je bio domaćin mnogim političkim skupovima, a Fidel Kastro se baš na ovom mestu nebrojano puta obraćao narodu. Nekoliko važnih vladinih zgrada se nalazi oko trga, uključujući i Palatu revolucije koja je sadašnja kuća kubanske vlade i Komunističke partije.

Dolina Vinjales se nalazi u zapadnom regionu Pinar del Rio i poznata je po svojim plantažama duvana. Ovde se prave neke od najkvalitetnijih kubanskih cigara. Dolina Vinjales je veoma zelena i bujna, sa neobičnim krečnjačkim stenama koje su prožete složenim pećinama. Neke od njih sadrže i podzemna jezera u kojima možete da plivate. Sam grad Vinjales je veoma mali, ali lep turistički gradić, gde možete dobro da se upoznate sa ruralnim životom na Kubi. Većina stanovništva ovde se bavi poljoprivredom, rade na plantažama kafe i duvana, a ceo krajolik je veoma opuštajuć i vredan posete. Ceo grad možete obići pešice ili na konju. Ove ture obično uključuju posetu jednoj od plantaža duvana gde će vam biti prikazano kako se proizvode cigare.

Plaža u Varaderu. Tirkizno more i beli pesak koji krase ovo nestvarno mesto na Kubi. Varadero je destinacija koju obavezno morate posetiti prilikom putovanja na Kubu.

Varadero je najpoznatija plaža na Kubi. Nalazi se nedaleko od Havane i predstavlja savršen beg iz grada za one koji žele da odredjeni deo svog putovanja posvete plaži i kupanju. Ako zamišljate kristalno čistu vodu i beli pesak, Varadero je pravo mesto za vas. Iako ima izgradjenu infrastrukturu, tako da ćete imate sve što poželite na dohvat ruke, postoje i delovi Varadera gde još uvek možete da dobijete deo plaže samo za sebe, a mir i lepota prirode će vas ostaviti bez daha.

Aranžmani za Kubu

Naše prikazane ponude su samo deo onoga što Vam možemo organizovati, možete prilagoditi broj dana, broj putnika, vrstu sobe, usluge, aktivnosti, pa budite slobodni da nam se obratite putem mejla:  info@yourway.rs ili telefona: +381112120301

Polasci

 • 25.11.2024. - 5.12.2024.

  11 dana / 8 noći

  Od 1.490 eur 1.290 eur
 • 6.1.2025. - 16.1.2025.

  11 dana / 8 noći

  Od 1.650 eur 1.450 eur
 • 19.1.2025. - 29.1.2025.

  11 dana / 8 noći

  Od 1.650 eur 1.450 eur
 • 7.2.2025. - 18.2.2025.

  12 dana / 9 noći

  Od 1.690 eur 1.490 eur

Plan i program puta

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA ZA TERMINE: 25.11.2024, 06.01.2025, 19.01.2025. 8 noći / 11 dana

DAN 1: BEOGRAD – ISTANBUL 

Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” tri sata pre polaska aviona. Čekiranje na let i predaja prtljaga. Let iz Beograda (BEG) u 20:20h za Istanbul – let TK 1084. 

DAN 2: HAVANA – fakultativni izlet Playas del Este

Sletanje u Istanbul u 00:05h. Presedanje na let za Havanu u 02:10h – let TK 195. Dolazak u Havanu u 07:15h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Krećemo na celodnevno uživanje na obližnjoj plaži Playas del Este. Ove plaže nalaze se na oko 18km od prestonice, a sastoje se iz nekoliko plaža koje se protežu u dužini od oko 8km. Najpoznatija je plaža Santa Maria, gde ćemo u hladovini palmi uživati u tirkizno-plavoj boji mora, sitnom pesku i čuvenom piću koje se služi u kokosima. Povratak u Havanu. Upoznajemo se sa noćnim životom grada. Noćenje.

DAN 3: HAVANA – fakultativni izlet obilazak grada–Stara Havana, Trg revolucije, vožnja oldtajmerima

Fakultativni izlet razgledanja prestonice Kube započinjemo šetnjom kroz istorijski centar grada, gde ćemo posetiti četiri gradska trga – trg Svetog Franciska, Stari trg (Plaza Vieja), Plaza de Armas, trg Katedrale. Usput ćemo videte i staru tvrđavu – zamak (Castillo de la Real Fuerza), El Templete – koji se smatra mestom iz kog je nastao ceo grad, prvi Univerzitet u Havani San Geronimo. Potom ćemo panormaski obići druge delove Havane, vozeći se u šarenim oldtajmerima, i videćemo Malekon, gradsku šumu, avenije, a na Trgu Revolucije čućemo zanimljive podatke o prestonici i njenoj istoriji. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4: HAVANA – fakultativni izlet – obilazak Centralne Havane

Krećemo u pešačku turu kroz Centralnu Havanu gde ćemo videte kako stanovnici prestonice žive, posetićemo Univerzitet i čuti o poznatim studentima, a potom ćemo u blizini Copelia parka probati čuveni sladoled. Zatim ćemo posetiti čuveni hotel Nacional gde su se desili važni istorijski susreti o čemu svedoči stalna izložbena postavka, ali i u kome su snimljene neke od kultnih scena iz Kopolinog “Kuma”. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 5: HAVANA – fakultativni izlet – dolina Vinjales

Celodnevni fakultativni izlet u dolinu Vinjales, koja se nalazi na UNESCO Listi Svetske baštine. Imaćemo prilike da se vozimo brodićem kroz indijansku pećinu, da uživamo u pogledu sa vidikovca na nestvarnu dolinu sa krečnjačkim stenama i bujnom prirodom, i da se upoznamo sa gajenjem i preradom duvana, kao i da probamo tradicionalne cigare. Povratak u Havanu. Noćenje.

DAN 6: HAVANA – fakultativni izlet Guama – Caleta Buena

Fakultativni izlet tokom kog ćemo posetiti Nacionalni park Cienaga de Zapata, koji je rezervat biosfere, a nalazi se u južnom delu pokrajine Matanza. Veći deo parka čine lagune gde ćemo posetiti farmu krokodila, i brodićem ćemo se voziti kroz neobično tradicionalno selo. Potom nastavljamo do plaže Caleta Buena, gde ćemo uživati i odmarati, a imaćemo i mogućnost za snorkling ili ronjenje. Povratak u smeštaj. Noćenje. 

DAN 7: HAVANA – fakultativni izlet - Varadero

Celodnevni fakultativni izlet za Varadero. Vozimo se kroz slikovite predele, a na putu za Varadero posetićemo Saturno pećinu gde ćemo imati prilike da se kupamo u nestvarnoj plavoj vodi. Potom nastavljamo naš put i u Varaderu uživamo u brašnastom belom pesku, tirkiznoj vodi, uz razigrane karipske zvuke. Povratak u Havanu. Noćenje. 

DAN 8: HAVANA – slobodan dan

Slobodno vreme za dodatno uživanje i obilazak Havane. Prošetaćemo Pradom do Malekona, družiti se sa lokalcima koji su uvek raspoloženi za društvo, zaplesaćemo salsu, i obići Hemingvejeve omiljene kafiće – u Floriditi ćemo poput njega popiti daikiri, a u Boteguita del Medio omiljeni mohito. Možemo obići Muzej Revolucije u Staroj Havani i videti čuveni brod Granma, koji je dao ime i najtiražnijim novinama u zemlji. Uveče ćemo zaplesati salsu sa lokalcima na Malekonu, a potom se upoznati sa hipsterskom scenom u Fabrici. Noćenje.  

DAN 9: HAVANA – slobodan dan

Slobodno vreme za kupovinu suvenira na San Hose marketu gde je veliki magacin pretvoren u market, sa brojnim umetnicima, izlagačima i prodavcima kod kojih ćete pronaći različite predmete i slike koje Vas mogu podsećati na predivnu Kubu. Noćenje.

DAN 10: HAVANA - ISTANBUL

Transfer do aerodroma. Čekiranje na let za Istanbul. Let iz Havane u 08:40h. Let za Istanbul sa stajanjem u Karakasu. 

DAN 11: ISTANBUL - BEOGRAD 

Sletanje u Istanbul u 08:55h i presedanje na let za Beograd u 13:55h. Dolazak u Beograd u 13:45h. Kraj putovanja. 

 

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA ZA TERMIN: 07.02.2025. 9 noći / 12 dana

DAN 1: BEOGRAD – ISTANBUL 

Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” tri sata pre polaska aviona. Čekiranje na let i predaja prtljaga. Let iz Beograda (BEG) u 20:20h za Istanbul – let TK 1084. 

DAN 2: HAVANA – fakultativni izlet Playas del Este

Sletanje u Istanbul u 00:05h. Presedanje na let za Havanu u 02:10h – let TK 195. Dolazak u Havanu u 07:15h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Krećemo na celodnevno uživanje na obližnjoj plaži Playas del Este. Ove plaže nalaze se na oko 18km od prestonice, a sastoje se iz nekoliko plaža koje se protežu u dužini od oko 8km. Najpoznatija je plaža Santa Maria, gde ćemo u hladovini palmi uživati u tirkizno-plavoj boji mora, sitnom pesku i čuvenom piću koje se služi u kokosima. Povratak u Havanu. Upoznajemo se sa noćnim životom grada. Noćenje.

DAN 3: HAVANA – fakultativni izlet obilazak grada–Stara Havana, Trg revolucije, vožnja oldtajmerima

Fakultativni izlet razgledanja prestonice Kube započinjemo šetnjom kroz istorijski centar grada, gde ćemo posetiti četiri gradska trga – trg Svetog Franciska, Stari trg (Plaza Vieja), Plaza de Armas, trg Katedrale. Usput ćemo videte i staru tvrđavu – zamak (Castillo de la Real Fuerza), El Templete – koji se smatra mestom iz kog je nastao ceo grad, prvi Univerzitet u Havani San Geronimo. Potom ćemo panormaski obići druge delove Havane, vozeći se u šarenim oldtajmerima, i videćemo Malekon, gradsku šumu, avenije, a na Trgu Revolucije čućemo zanimljive podatke o prestonici i njenoj istoriji. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4: HAVANA – fakultativni izlet – obilazak Centralne Havane

Krećemo u pešačku turu kroz Centralnu Havanu gde ćemo videte kako stanovnici prestonice žive, posetićemo Univerzitet i čuti o poznatim studentima, a potom ćemo u blizini Copelia parka probati čuveni sladoled. Zatim ćemo posetiti čuveni hotel Nacional gde su se desili važni istorijski susreti o čemu svedoči stalna izložbena postavka, ali i u kome su snimljene neke od kultnih scena iz Kopolinog “Kuma”. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 5: HAVANA – fakultativni izlet – dolina Vinjales

Celodnevni fakultativni izlet u dolinu Vinjales, koja se nalazi na UNESCO Listi Svetske baštine. Imaćemo prilike da se vozimo brodićem kroz indijansku pećinu, da uživamo u pogledu sa vidikovca na nestvarnu dolinu sa krečnjačkim stenama i bujnom prirodom, i da se upoznamo sa gajenjem i preradom duvana, kao i da probamo tradicionalne cigare. Povratak u Havanu. Noćenje.

DAN 6: HAVANA – fakultativni izlet Guama – Caleta Buena

Fakultativni izlet tokom kog ćemo posetiti Nacionalni park Cienaga de Zapata, koji je rezervat biosfere, a nalazi se u južnom delu pokrajine Matanza. Veći deo parka čine lagune gde ćemo posetiti farmu krokodila, i brodićem ćemo se voziti kroz neobično tradicionalno selo. Potom nastavljamo do plaže Caleta Buena, gde ćemo uživati i odmarati, a imaćemo i mogućnost za snorkling ili ronjenje. Povratak u smeštaj. Noćenje. 

DAN 7: HAVANA – fakultativni izlet - Varadero

Celodnevni fakultativni izlet za Varadero. Vozimo se kroz slikovite predele, a na putu za Varadero posetićemo Saturno pećinu gde ćemo imati prilike da se kupamo u nestvarnoj plavoj vodi. Potom nastavljamo naš put i u Varaderu uživamo u brašnastom belom pesku, tirkiznoj vodi, uz razigrane karipske zvuke. Povratak u Havanu. Noćenje. 

DAN 8: HAVANA – slobodan dan

Slobodno vreme za dodatno uživanje i obilazak Havane. Prošetaćemo Pradom do Malekona, družiti se sa lokalcima koji su uvek raspoloženi za društvo, zaplesaćemo salsu, i obići Hemingvejeve omiljene kafiće – u Floriditi ćemo poput njega popiti daikiri, a u Boteguita del Medio omiljeni mohito. Možemo obići Muzej Revolucije u Staroj Havani i videti čuveni brod Granma, koji je dao ime i najtiražnijim novinama u zemlji. Uveče ćemo zaplesati salsu sa lokalcima na Malekonu, a potom se upoznati sa hipsterskom scenom u Fabrici. Noćenje. 

DAN 9: HAVANA – slobodan dan

Slobodno vreme za kupovinu suvenira na San Hose marketu gde je veliki magacin pretvoren u market, sa brojnim umetnicima, izlagačima i prodavcima kod kojih ćete pronaći različite predmete i slike koje Vas mogu podsećati na predivnu Kubu. Noćenje.

DAN 10: HAVANA – fakultativni izlet Hemingvejeva kuća

Slobodno vreme u Havani, koje možemo iskoristiti za fakultativnu posetu Hemingvejeve kuće u Finca la Vigia, 13km severoistočno od Havane. Videćemo rezidenciju u kojoj je napisao delo “Starac i more” i čuti brojne zanimljivosti o piščevom životu, navikama i anegdotama. Noćenje.

DAN 11: HAVANA - ISTANBUL

Transfer do aerodroma. Čekiranje na let za Istanbul. Let iz Havane u 08:40h. Let za Istanbul sa stajanjem u Karakasu. 

DAN 12: ISTANBUL - BEOGRAD 

Sletanje u Istanbul u 08:55h i presedanje na let za Beograd u 13:55h. Dolazak u Beograd u 13:45h. Kraj putovanja. 

Cene i uslovi

TERMINI I CENE ARANŽMANA: 

Prikazana je cena aranžmana po osobi u EUR.

Termin putovanja:

25.11-05.12.2024.

Broj dana / noći:

11 dana / 8 noći

Smeštaj:

Casa Particulares

Hotel Inglaterra 3*

PROMO cena:

1290 €

1750 €

Regularna cena:

1490 €

1950 €

Promo cena za termin 25.11.2024. važi za prijave najkasnije do 20.08.2024. ili do popune mesta.

 

Termin putovanja:

06.01-16.01.2025

Broj dana / noći:

11 dana / 8 noći

Smeštaj:

Casa Particulares

Hotel Inglaterra 3*

PROMO cena:

1450 €

1890 €

Regularna cena:

1650 €

2090 €

Promo cena za termin 06.01.2025. važi za prijave najkasnije do 30.09.2024. ili do popune mesta.

 

Termin putovanja:

19.01-29.01.2025.

Broj dana / noći:

11 dana / 8 noći

Smeštaj:

Casa Particulares

Hotel Inglaterra 3*

PROMO cena:

1450 €

1890 €

Regularna cena:

1650 €

2090 €

Promo cena za termin 19.01.2025. važi za prijave najkasnije do 15.10.2024. ili do popune mesta.

 

Termin putovanja:

07.02-18.02.2025.

Broj dana / noći:

12 dana / 9 noći

Smeštaj:

Casa Particulares

Hotel Inglaterra 3*

PROMO cena:

1490 €

1990 €

Regularna cena:

1690 €

2190 €

Promo cena za termin 07.02.2025. važi za prijave najkasnije do 30.10.2024. ili do popune mesta.

 

Za termine: 25.11.2024. / 06.01.2025. / 19.01.2025. Cena aranžmana obuhvata:

 • Avio kartu sa presedanjima, ekonomske klase, sa svim pripadajućim taksama, na relaciji Beograd – Havana – Beograd
 • Ručni prtljag 7kg, čekirani 23kg
 • 8 noćenja na bazi noćenja u dvokrevetnoj sobi u Casa Particulares u centralnoj Havani / noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Inglaterra 3+* u Havani
 • Transfer na relaciji aerodrom – smeštaj Havana – aerodrom
 • Usluge predstavnika agencije tokom trajanja putovanja
 • Kompletnu organizaciju putovanja

Za termine: 07.02.2025. Cena aranžmana obuhvata:

 • Avio kartu sa presedanjima, ekonomske klase, sa svim pripadajućim taksama, na relaciji Beograd – Havana – Beograd
 • Ručni prtljag 7kg, čekirani 23kg
 • 9 noćenja na bazi noćenja u dvokrevetnoj sobi u Casa Particulares u centralnoj Havani / noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Inglaterra 3+* u Havani
 • Transfer na relaciji aerodrom – smeštaj Havana – aerodrom
 • Usluge predstavnika agencije tokom trajanja putovanja
 • Kompletnu organizaciju putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Doplatu za korišćenje jednokrevetne sobe (doplata je na upit i zavisi od izabranog hotela)
 • Troškove fakultativnih izleta i usluga koje nisu predviđene izabranom uslugom
 • Troškove osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u osiguravajućoj kući, i neophodno je uplatiti ga istog dana kada se sklapa Ugovor o putovanju, cena osiguranja po osobi je na upit)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja putovanja
 • Troškove zdravstvenog putnog osiguranja sa pokrićem za Covid-19 (može se uzeti u agenciji Your Way, cena osiguranja za 11 dana, osobe između 19-70 godina, paket Standard, pokrića do 15.000,00 € iznosi 1597,00 RSD)

USLOVI PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje uplaćuje se avans u iznosu 200 EUR po osobi, dok se ostatak uplaćuje najkasnije do 30 dana pred polazak na putovanje. Sve uplate vrše se isključivo u dinarima, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Moguće je plaćanje gotovinom, virmanom, karticama Visa, MasterCard i Dina, kao i čekovima građana. Plaćanje na rate karticama Banca Intesa.

Putnici koji ne izmire dugovanja do krajnjeg roka predviđenog planom i programom putovanja, biće tretirani kao da su odustali od putovanja.

PRIJAVA ZA PUTOVANJE:

Za prijavu za putovanje neophodno je dostaviti brojeve telefona i skenirane/ fotografisane prve strane pasoša svih putnika putem mejla info@yourway.rs ili lično u poslovnici. Uz prijavu uplaćuje se avans kojim se potvrđuje prijava.

COVID-19 USLOVI PUTOVANJA:

Državljani R. Srbije mogu da uđu u Republiku Kubu, bez dodatnih potvrda o vakcinaciji i bez PCR testa. Na međunarodim aerodromima vršiće se nasumični antigenski test. (Od 6. aprila 2021. ulazak na Kubu, u vezi sa Kovid -19, je slobodan. Nije potreban PCR niti potvrda o vakcinaciji).

VIZA ZA KUBU:

Državljanima R. Srbije, nosiocima biometrijskih pasoša, nije potrebna viza za ulazak i turistički boravak na Kubi do 90 dana. Putnici koji imaju pasoše drugih zemalja dužni su sami proveriti informacije o neophodnim vizama i o svom trošku ih pribaviti ukoliko su potrebne.

KORISNE INFORMACIJE:

 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji će putnik koristiti za putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja). Ime i prezime u avio karti mora biti isto kao u pasošu sa kojim putnik putuje. Promena imena nije dozvoljena.
 • U slučaju otkaza putovanja od strane putnika nakon izdavanja avio karte, troškovi storniranja se obračunavaju u skladu sa tarifom koja je rezervisana.
 • Putnik je dužan da dva dana pred putovanje proveri tačno vreme i mesto polaska.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Informacije o vizama i ulasku i tranzitu važe samo za putnike koji poseduju pasoš Republike Srbije. Molimo putnike koji poseduju pasoše drugih zemalja da se upoznaju sa procedurama pribavljanja viza za izabranu destinaciju u nadležnim ustanovama. Uslovi viziranja se često menjaju, te je putnik u obavezi da obezbedi relevantne vize i pre putovanja proveri da li je došlo do promena u viznom režimu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se Opšti Uslovi Putovanja organizatora putovanja.
 • Postoji mogućnost da neki od hotelskih sadržaja (restorani, bazeni, wellness, sportska ponuda, dečija animacija…) usled prevencije od virusa Covid-19 bude nedostupan ili dostupan u ograničenoj ili izmenjenoj meri.

NAPOMENE:

 • Organizator putovanja je turstička agencija Your Way, sa licencom OTP 229/2021, Kategorija A
 • Program br. 20: Kuba 2024./2025 od 21.03.2024. Cenovnik br. 1 od 21.03.2024.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti Uslovi Putovanja turističke agencije Your Way DOO.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane agencije.
 • Putnik je dužan da se upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, viziranja i Opštim Uslovima Putovanja organizatora putovanja.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili predstavnike i saradnike organizatora putovanja, može biti isključen sa putovanja bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Minimalan broj putnika za individualno putovanje je 1, za grupno putovanje 10.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice. Ukoliko maloletne osobe putuju bez pratnje roditelja, moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja za prelazak granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku putovanja. Savetujemo da putnici osiguraju svoje stvari i vrednosti kod ovlašćenih osiguravajućih kuća, jer u slučaju krađe ili gubitka ličnih stvari i vrednosti, putnik može zatražiti naknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod osiguravajuće kuće.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemlje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.
 • Putnik je dužan da se upozna sa viznim režimom zemlje/zemalja u koje putuje i da pravovremeno pribavi odgovarajuće vize.
 • Ukoliko organizator putovanja posreduje u pribavljanju vize, putnik je dužan da u predviđenom roku dostavi potrebne podatke i dokumenta.
 • Raspoloživost: Molimo putnike da imaju u vidu da navedena ponuda podrazumeva trenutnu raspoloživost u sistemu. Ne garantujemo raspoloživost u trenutku kontakta. Rezervacija je garantovana tek nakon uplate avansa napravljene fiksne rezervacije. Kod hotela koji su na upit, procedura podrazumeva avansnu uplatu prema uslovima plaćanja, pre slanja upita. Odgovor na upit se čeka dva do četiri radna dana. Ukoliko je odgovor na upit potvrdan, rezervacija je automatski fiksna i podleže Uslovima putovanja. Ukoliko je odgovor na upit negativan, putnici imaju pravo na povraćaj novca u celosti, ili na alternativu.
 • Posebne želje i napomene: Molimo putnike da nam prilikom rezervacije naznače ukoliko imaju neki specijalni zahtev ili želju, koje ćemo mi proslediti hotelu, i koji će dati sve od sebe da Vam to i obezbedi ukoliko bude u mogućnosti, ali ne možemo garantovati ostvarivanje navedenih napomena i želja.
 • Smeštaj: U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 15:00h, a iste se napuštaju najčešće do 11:00h. Tačno vreme ulaska u sobe i napuštanja soba zavisi od pravila izabranog smeštajnog objekta. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. Prilikom prijave u hotel, putnik je obavezan da obezbedi depozit u vidu gotovine ili platnih kartica na ime korišćenja dodatnih usluga u sobi/hotelu.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za njih nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije organizatora fakultativnog izleta.

UPITI, INFORMACIJE I ARANŽMANI:

YOUR WAY

YUBC, BULEVAR MIHAILA PUPINA 10, LOKAL 10, 11070 NOVI BEOGRAD

EMAIL: info@yourway.rs

TEL: +381 11 2120 301

WWW.YOURWAY.RS

Smeštaj

Casa Particulares

LOKACIJA: Stara Havana

Casa particulares je tradicionalna vrsta smeštaja na Kubi, koja će Vam pružiti autentičan doživljaj kubanskog života. Gradske kuće adaptirane su u popularnu vrstu smeštaja za posetioce. Zbog tradicionalne izgradnje, često sobe imaju pogled ka unutrašnjosti. Case u kojima smo smešteni nalaze se na oko 300 metara od Kapitolia i oko 200 metara od Parque Central. 

CASA PARTICULARES SMESTAJ NA KUBI - Tradicionalni smeštaji privatnog tipa na Kubi

Ishrana (vrsta usluge): Noćenje. / Postoji mogućnost doplate za doručak na licu mesta, po osobi po danu 5 EUR.

Smeštajne jedinice:

Room: Privatni smeštaj, spavaća soba sa klimom ili ventilatorom, privatno ikupatilo sa kadom ili tuš kabinom / ili jedno kupatilo dele dve sobe, zajednička dnevna soba, terasa.

Hotel Inglaterra 3+*

LOKACIJA: Havana, Kuba
SAJT HOTELA

Najstariji hotel u Havani otvoren je 1875. godine, a njegova fasada danas je jedna od najčešće fotografisanih u Havani. Nalazi se u blizini Parque Central i nedaleko od Kapitola, a po nacionalnoj kategorizaciji ima 4*. Ima recepciju, wi-fi u lobiju, jedan a la carte restoran, bar na krovu.

Hotel Inglatera u Havani. Predivno mesto za odsesti prilikom posete ovom gradu. Smešten u samom centru predstavlja zadovoljstvo svih putnika

Ishrana (vrsta usluge): Noćenje sa doručkom.

Smeštajne jedinice: 83

Double room without balcony: u glavnoj zgradi, sopstveno kupatilo sa WC i tušem, fen, klima, minibar uz doplatu, sef, TV.