Rio de Janeiro

Cena od 1.650 eur 1.490 eur / po osobi

Rio de Janeiro - Grad radosti i karnevalskih vibracija! Iskusite duh ove živopisne brazilske destinacije i otkrijte šarenu kulturu i prelepe plaže Ria de Žaneira.

GRUPNI POLASCI U RIO DE ŽANEIRO

HOTELI SMEŠTENI NA KOPAKABANA PLAŽI

17.11.2024-27.11.2024. - (9 noćenja / 11 dana) - poslednja mesta

Više o Rio de Žaneiru

Putovanje u Rio de Žaneiro je spoj istraživanja grada, poznatih atrakcija i uživanja na predivnim plažama. Pored fakultativnih obilazaka - statue Hrista na brdu Korkovado, prašume Tižuka, Glave šećera, stadiona Marakana, moderne Katedrale, Sambodromoa - mesta gde se održava karneval, Selaronovih stepenica. Imaćemo priliku i da kroz fakultativne izlete uživamo u prirodi – pre svega u regionu Angra Dos Reis i ostrvu Ilha Grande, sa brojnim plažama i predivnim mestima za snorkling, ali i da zaigramo sambu, istražujemo lokalne ukuse ili da se upoznamo sa street art scenom ovog magičnog brazilskog grada, istražimo obližnji Petropolis, ili da poletimo iznad zaliva i grada.   

Putovanje u Rio de Janeiro sa agencijom Your Way iz Beograda

Grad karnevala, zabave, plaža, fudbala, sunca i muzike – veličanstveni Rio de Žaneiro (Rio de Janeiro). Drugi najveći grad Brazila ime je dobio od portugalskih mornara koji su u 16. veku došli u zaliv. Deo grada je pod zaštitom Unesco-a pod nazivom „Rio de Žaneiro – karioka predeli između planina i mora“. 

Rio de Žaneiro putovanje. Vidikovac iznad grada, sa kog je slikana plaža Copacabana i njena okolina. Predivan prizor planina i zelenila oko grada.

Najpoznatije znamenitosti u Riu de Žaneiru

Najpoznatije znamenitosti grada su plaže Kopakabana koja se prostire u dužini od 4 kilometra, između dve istorijske tvrđave u južnoj zoni grada, i susedna Ipanema. Obe su poznate po dobroj atmosferi, na njima se igra odbojka, fudbal ali i kombinacija ova dva sporta, pleše se u ritmu sambe i rumbe, a na promenadama duž plaža održavaju se festivali i parade.

Statua Hrista

Statua Hrista (Cristo Redentor) na brdu Korkovado (Corcovado) jedan je od najpoznatijih simbola grada. Statua ima visinu od 30 metara, a izgrađena je između 1922. i 1931. godine, u art deko stilu, a proglašena je i za jedno od novih sedam svetskih čuda.

Prašuma Tižuka

Prašuma Tižuka (Tijuca) je nacionalni park u okviru koga se nalazi i brdo Korkovado, a  deo je Atlatskog šumskog rezervata. Kroz nju ide nekoliko pešačkih staza koje vode do brojnih atrakcija poput vodopada, kaskada, kapela, murala, a do samog vrha i statue Hrista može se doći i žičarom.

Žiučara u blizini grada koja vodi do jednog od najpoznatijih vidikovaca u gradu Rio de Žaneiro

Glava šećera (Pão de Açúcar / Sugar Loaf) 

Glava šećera (Pão de Açúcar / Sugar Loaf) je monolitno uzvišenje od granita i kvarca na ulazu u Guanabara zaliv, iznad luke, a ime nosi prema tradicionalnom obliku rafinisanog šećera. Do vrha vodi žičara, a na njemu se nalaze i neke od najpoznatijih staza za penjanje po stenama.

Grupa putnika agencije Your Way na putovanju u Rio de Žaneiru.

Sambodromo

Sambodromo (Sambadrome Marquês de Sapucaí) je prostor napravljen za paradu u vreme Karnevala koji se održava od 1723. godine. Najveći karneval na svetu poseti oko 2 miliona ljudi dnevno. 

Carska palata (Paço Imperial)

Istorijski centar grada je mesto u kome se nalaze brojne znamenitosti koje svedoče o istoriji grada – Carska palata (Paço Imperial) koja je služila kao rezidencija portugalskim guvernerima; crkva Candelária, nekadašnja katedrala, izgrađena je u baroknom stilu, sa interijerom u neoklasičnom i neorenesansnom stilu.

Katedrala Rio de Žaneiro neobičnog modernog izgleda posvećena je Svetom Sebastijanu, a oblikom podseća na majanske piramide; 

Zaliv u blizini I Panama plaže u gradu Rio De Žaneiro.

Ostale znamenitosti koje trebate posetiti na letovanju u Rio de Žaneiro

Iz epohe bel epoka značajne su Nacionalna biblioteka i pozorište.

Od muzeja najznačajniji su Muzej lepih umetnosti i Istorijski muzej. 

Značajne su i Selaronove stepenice (Escadaria Selarón) u kvartu Santa Tereza, rad čileanskog umetnika Horhea Selarona – 215 stepenika prekrivenih sa oko 2000 pločica iz celog sveta, u bojama brazilske zastave. 

Fudbalski stadion Marakana (Jornalista Mário Filho Stadium) nalazi se u Severnoj zoni grada, a 1950. godine je sa 155 hiljada mesta bio najveći stadion na svetu.

Imaćemo prilike i da obiđemo plaže, uvale, lagune i ostrva u okolini grada. Grupu ostrva Angra dos Reis sa doslovno najvećim ostrvom Ilha Grande, ali i Arraial do Cabo i brojne vidikovce na putu ka njemu. Pridružite nam se na nezaboravnoj avanturi kroz Rio de Žaneiro!

Polasci

 • 17.11.2024. - 27.11.2024.

  11 dana / 9 noći

  Od 1.690 eur 1.490 eur

Plan i program puta

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA ZA TERMIN 17.11.2024. – 9 noćenja / 11 dana

DAN 1 BEOGRAD – AMSTERDAM – RIO DE ŽANEIRO 

Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” tri sata pre polaska aviona. Čekiranje na let i predaja prtljaga. Let iz Beograda (BEG) u 06:00h – let KL 1982. Sletanje u Amsterdam u 08:35h. Presedanje na let za Rio de Žaneiro u 10:40h – let KL 705. Dolazak u Rio de Žaneiro u 18:40h po lokalnom vremenu. Transfer do izabranog smeštaja. Noćenje. 

DAN 2: RIO DE ŽANEIRO – fakultativni izlet Statua Hrista, Korkovado, Katedrala, Marakana, Sambodromo, Selaronove stepenice

Doručak. Fakultativni izlet - obilazak statue Hrista na brdu Korkovado, odakle se pruža neverovatan pogled nadrugi najveći grad u Brazilu, njegove poznate plaže Ipanemu i Kopakabanu, poznatu Glavu šećera i zaliv. Potom se upućujemo prema gradskoj Katedrali posvećenoj Svetom Sebastijanu, koja je poznata posvom netipičnomizgledu. Nakon katedrale, idemo do Marakane, stadion dva kluba – Flamengo i Fluminense. Sledeća stanica u našem obilasku je Sambodromo gde slušamo o čuvenom karnevalu, a potom idemo na šarene Selaronove stepenice, izgrađene od šarenih pločica iz celog sveta. Povratak u izabrani smeštaj. Noćenje.

RIO DE ŽANEIRO – fakultativni izlet Statua Hrista, Korkovado, Katedrala, Marakana, Sambodromo, Selaronove stepenice

DAN 3: RIO DE ŽANEIRO – fakultativni izlet Glava šećera, Praia Vermelha (crvena plaža)

Doručak. Fakultativni izlet za Glavu šećera (Pão deAçúcar / Sugar Loaf) – granitno i kvarcno uzvišenje karakterističnogoblika u Gvanabara zalivu, poznato pogondoli koja vodi do vrha odakle se pruža pogled na čitav Rio. Posećujemo i crvenu plažu – Praia Vermelha u gradskoj četvrti po imenu Urka. Povratak u izabrani smeštaj. Noćenje. 

RIO DE ŽANEIRO – fakultativni izlet Glava šećera, Praia Vermelha (crvena plaža)

DAN 4: RIO DE ŽANEIRO – fakultativni izlet za Arraial Do Cabo

Doručak. Fakultativni izlet za oblast Arrail Do Cabo, koju zovu prestonicom ronjenja. Krasi je neverovatna priroda, predivne plaže, uvale, vidikovci. Mi ćemo jedrenjakom obići plaže Pontal do Atalaia, Praia do Forno, Ilha do Farol, Gruta Azul, Fenda da N. Sra, Perfil do Macaco, sa pauzom zaručak. Nakon celodnevnog uživanja, vraćamo se u Rio de Žaneiro, u naš izabrani smeštaj. Noćenje. 

 RIO DE ŽANEIRO – fakultativni izlet za Arraial Do Cabo

DAN 5: RIO DE ŽANEIRO – slobodan dan ili izbor fakultativnog izleta po želji – stena Telegrafo / hajking kroz Tižuku / let iznad grada

Doručak. Slobodan dan ili izbor fakultativnog izleta po želji. Možete posetiti čuvenu stenu Telegrafo koja je popularno mesto za neobične fotografije koje izgledaju kao da ste na ivici stene, ili visite sa stene, a iza Vas se pruža panorama na okolne plaže. Drugi izbor za one koji žele malo više aktivnosti – poseta Tižuka Nacionalnog parka – hajking kroz džunglu smeštenu usred milionskog grada, kupanje u vodopadu, poseta vidikovcu – Chinese Belvedere i park Lage. Treća opcija može biti čuveni let “hang gliding” sa vrha Tižuka Nacionalnog parka do plaže Sao Conrado. Let koji podiže adrenalin i pruža pogled na magični Rio iz vazduha, iskustvo koje ćete pamtiti zauvek! Posle izabrane aktivnosti povratak u izabrani smeštaj. Noćenje. 

RIO DE ŽANEIRO – slobodan dan ili izbor fakultativnog izleta po želji – stena Telegrafo / hajking kroz Tižuku / let iznad grada

DAN 6: RIO DE ŽANEIRO – fakultativni izlet Angra Dos Reis

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet do Angra Dos Reis – “zaliv kraljeva” poznat jepo brojnim ostrvima, od kojih jenajveće Ilha Grande. Mi se ukrcavamo na jedrenjak i obilazimo najlepše plaže i zalive: Lagunu Azul, Fregueasia de Santana, Ilha de Cataguases i Ilhan de Japariz, sa pauzom za ručak. Na kraju celodnevnog izleta vraćamo se za Rio. Noćenje. 

RIO DE ŽANEIRO – fakultativni izlet Angra Dos Reis

DAN 7: RIO DE ŽANEIRO –fakultativni izlet obilaska favele Rocinha

Doručak. Slobodno vreme, popodnevni fakultativni izlet obilaska favele Rocinha, poštujući privatnost i prava stanovnika, upoznaćemo se sa životom rezidenata favele. Povratak u izabrani smeštaj. Noćenje.

RIO DE ŽANEIRO – slobodan dan – popodnevni fakultativni izlet obilaska favele Rocinha

DAN 8: RIO DE ŽANEIRO -  slobodan dan

Doručak. Slobodno vreme u gradu, za dodatno istraživanje, uživanje u sambi i fudbalu naIpanemi i Kopakabani.

DAN 9: RIO DE ŽANEIRO -  slobodan dan

Doručak. Slobodan dan za aktivnosti po želji.

DAN 10: RIO DE ŽANEIRO - AMSTERDAM 

Doručak. Napuštanje soba u vreme predviđeno pravilima izabranog hotela. Slobodno vreme za uživanje na Kopakabani, Ipanemi ili Leblon plaži, kupovinu suvenira i uživanje u lokalnim specijalitetima. Transfer do aerodroma. Čekiranje na let za Amsterdam. Let iz Rija u 20:50h – let KL 706.  

DAN 11: AMSTERDAM – BEOGRAD

Sletanje u Amsterdam u 12:15h po lokalnom vremenu. Presedanje na let za Beograd. Let za Beograd u 20:35h – let KL 1899. Dolazak u Beograd u 22:55h. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

TERMINI PUTOVANJA I CENA ARANŽMANA:

Prikazana je cena po osobi u EUR.

 

Termin putovanja:

17.11-27.11.2024.

Broj dana / noći:

11 dana / 9 noći

Hotel:

Hotel Astoria Copacabana 4*

Mirador Rio Copacabana Hotel 4*

PROMO cena:

1490 €

1690 €

Regularna cena:

1690 €

1890 €

Promo cena važi do:

10.06.2024. ili do raspordaje kapaciteta

Cena aranžmana obuhvata:

 • Povratnu avio kartu sa presedanjem, ekonomske klase sa svim taksama, na relaciji Beograd – Rio de Žaneiro – Beograd
 • Ručni prtljag 8kg, čekirani 23kg
 • Za termin 17.11. - 9 noćenja na bazi noćenja sa doručkom u standarnoj sobi u izabranom hotelu.
 • Transfer na relaciji aerodrom – izabrani hotel – aerodrom
 • Usluge predstavnika agencije tokom trajanja putovanja
 • Kompletnu organizaciju putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Doplatu za korišćenje jednokrevetne sobe – cena je na upit i izavisi od raspoloživsti u hotelu.
 • Troškove zdravstvenog putnog osiguranja sa pokrićem za Covid-19 (može se uzeti u agenciji Your Way, Uniqa, cena osiguranja za 9 dana, osobe između 19-70 godina, paket Standard, pokrića do 15.000,00 € iznosi 1043,75 RSD, doplata za Covid-19 +313,13 RSD = ukupno po osobi 1356,88 RSD)
 • Troškove fakultativnih izleta i usluga koje nisu predviđene izabranom uslugom
 • Troškove PCR ili antigenskog testiranja ukoliko test bude neophodan za putovanje u Brazil
 • Troškove osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji Your Way, i neophodno je uplatiti ga istog dana kada se sklapa Ugovor o putovanju, cena osiguranja po osobi je na upit)

Individualne troškove nastale za vreme trajanja putovanja

USLOVI PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje uplaćuje se avans u iznosu 200 eur, dok se ostatak uplaćuje najkasnije do 30 dana pred polazak na putovanje. Sve uplate vrše se isključivo u dinarima, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Moguće je plaćanje gotovinom, virmanom, karticama Visa, MasterCard i Dina, kao i čekovima građana.

Putnici koji ne izmire dugovanja do krajnjeg roka predviđenog planom i programom putovanja, biće tretirani kao da su odustali od putovanja.

COVID-19 USLOVI PUTOVANJA:

Državljanima Republike Srbije dozvoljen je ulazak u Brazil bez ograničenja vezanih za Covid 19.

KORISNE INFORMACIJE:

 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji će putnik koristiti za putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja). Ime i prezime u avio karti mora biti isto kao u pasošu sa kojim putnik putuje. Promena imena nije dozvoljena.
 • U slučaju otkaza putovanja od strane putnika nakon izdavanja avio karte, troškovi storniranja se obračunavaju u skladu sa tarifom koja je rezervisana.
 • Putnik je dužan da dva dana pred putovanje proveri tačno vreme i mesto polaska.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nie potrebna je turistička viza za ulazak u Brazil, za boravak do 30 dana.
 • Informacije o vizama i ulasku i tranzitu važe samo za putnike koji poseduju pasoš Republike Srbije. Molimo putnike koji poseduju pasoše drugih zemalja da se upoznaju sa procedurama pribavljanja viza za izabranu destinaciju u nadležnim ustanovama. Uslovi viziranja se često menjaju, te je putnik u obavezi da obezbedi relevantne vize i pre putovanja proveri da li je došlo do promena u viznom režimu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se Opšti Uslovi Putovanja organizatora putovanja.
 • Postoji mogućnost da neki od hotelskih sadržaja (restorani, bazeni, wellness, sportska ponuda, dečija animacija…) usled prevencije od virusa Covid-19 bude nedostupan ili dostupan u ograničenoj ili izmenjenoj meri.

NAPOMENE:

 • Organizator putovanja je turstička agencija Your Way, sa licencom OTP 229/2021, Kategorija A
 • Program br 25: Rio de Žaneiro. Cenovnik br. 4 od 22.01.2024.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti Uslovi Putovanja turističke agencije Your Way DOO.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane agencije.
 • Putnik je dužan da se upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, viziranja i Opštim Uslovima Putovanja organizatora putovanja.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili predstavnike i saradnike organizatora putovanja, može biti isključen sa putovanja bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Minimalan broj putnika za individualno putovanje je 1, za grupno putovanje 10.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice. Ukoliko maloletne osobe putuju bez pratnje roditelja, moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja za prelazak granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku putovanja. Savetujemo da putnici osiguraju svoje stvari i vrednosti kod ovlašćenih osiguravajućih kuća, jer u slučaju krađe ili gubitka ličnih stvari i vrednosti, putnik može zatražiti naknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod osiguravajuće kuće.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemlje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.
 • Putnik je dužan da se upozna sa viznim režimom zemlje/zemalja u koje putuje i da pravovremeno pribavi odgovarajuće vize.
 • Ukoliko organizator putovanja posreduje u pribavljanju vize, putnik je dužan da u predviđenom roku dostavi potrebne podatke i dokumenta.
 • Raspoloživost: Molimo putnike da imaju u vidu da navedena ponuda podrazumeva trenutnu raspoloživost u sistemu. Ne garantujemo raspoloživost u trenutku kontakta. Rezervacija je garantovana tek nakon uplate avansa napravljene fiksne rezervacije. Kod hotela koji su na upit, procedura podrazumeva avansnu uplatu prema uslovima plaćanja, pre slanja upita. Odgovor na upit se čeka dva do četiri radna dana. Ukoliko je odgovor na upit potvrdan, rezervacija je automatski fiksna i podleže Uslovima putovanja. Ukoliko je odgovor na upit negativan, putnici imaju pravo na povraćaj novca u celosti, ili na alternativu.
 • Posebne želje i napomene: Molimo putnike da nam prilikom rezervacije naznače ukoliko imaju neki specijalni zahtev ili želju, koje ćemo mi proslediti hotelu, i koji će dati sve od sebe da Vam to i obezbedi ukoliko bude u mogućnosti, ali ne mođemo garantovati ostvarivanje navedenih napomena i želja.
 • Smeštaj: U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 15:00h, a iste se napuštaju najčešće do 11:00h. Tačno vreme ulaska u sobe i napuštanja soba zavisi od pravila izabranog smeštajnog objekta. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. Prilikom prijave u hotel, putnik je obavezan da obezbedi depozit u vidu gotovine ili platnih kartica na ime korišćenja dodatnih usluga u sobi/hotelu.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za njih nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije organizatora fakultativnog izleta.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Za fakultativne izlete putnici se odlučuju na samom putovanju, i uplaćuju ih kod lokalne turističke agencije, organizatora fakultativnog izleta. Opisi i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera. 

 1. Statua Hrista, Korkovado, Katedrala, Marakana, Sambodorome, Selaronove stepenice, Glava šećera – traje oko 8h – cena po osobi: 140 EUR (obuhvata prevoz, ulaznicu za statuu Hrista, obilazak prema programu, licenciranog lokalnog vodiča na engleskom jeziku)
 2. Arraial Do Cabo – traje oko 14h – cena po osobi: 80 EUR (obuhvata prevoz, jedrenje, obilazak prema programu, licenciranog lokalnog vodiča prema programu)
 3. Stena Telegrafo – traje oko 5h – cena po osobi: 65 EUR (obuhvata prevoz, licenciranog lokalnog vodiča na engleskom jeziku, profesionalne fotografije)
 4. Angra dos Reis – traje oko 14h - cena po osobi: 80 EUR (obuhvata prevoz, jedrenje, obilazak prema programu, licenciranog lokalnog vodiča prema programu)
 5. Favela Rosinha – traje oko 5h - cena po osobi: 60 EUR (obuhvata prevoz, obilazak prema programu, licenciranog lokalnog vodiča na engleskom jeziku)

UPITI, INFORMACIJE I ARANŽMANI:

YOUR WAY

YUBC, BULEVAR MIHAILA PUPINA 10, LOKAL 10, 11070 NOVI BEOGRAD

EMAIL: info@yourway.rs

TEL: +381 11 2120 301

WWW.YOURWAY.RS

Smeštaj

Mirador Rio Copacabana Hotel 4*

LOKACIJA: Rio de Žaneiro, Brazil 

SAJT HOTELA

Hotel je udaljen 650 metara od plaže, a 250 metara od metro stanice. Od aerodroma je udaljen 23 kilometra. U njemu se nalazi recepcija, lobi, WIFI, bazen, fitnes salu. U hotelu možete da iznajmite bicikl, a poseduje i privatan parking. 

Mirador Rio Copacabana Hotel 4* Rio de Žaneiro

Ishrana (vrsta usluge): Noćenje sa doručkom.

Smeštajne jedinice:

Standard Double Room: 23 m2, dvokrevetna soba, pogled na grad, klima, kupatilo, TV, minibar, WIFI, sef, sto, telefon.

 

Hotel Astoria Copacabana 4*

LOKACIJA: Rua República do Peru, 345  Copacabana, Rio de Janeiro
SAJT HOTELA

Ovaj hotel nalazi se na oko 300 metara od popularne Kopakabana plaže. Ima recepciju, teretanu, bazen, besplatan Wi-Fi, restoran. 

Astoria Copacabana Rio de Janeiro

Ishrana (vrsta usluge): Noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak, švedski sto). 

Smeštajne jedinice: 50+

Standard Room: 17 m2, sa bračnim ili odvojenim krevetima, ima kupatilo sa tušem ili kadom, WC, klimu, fen, mini-bar uz doplatu, sef, radni sto, TV, telefon.