Tajland - Šta obići na ostrvu Puket
011 21 20 301 info@yourway.rs YU Biznis Centar, lokal 10 Pon - Pet 09:00 - 17:00

Šta obići na ostrvu Puket

Puket Tajland

Ostrvo Puket se nalazi u južnom delu Tajlanda i jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija na Tajlandu. Poznato je po predivnim plažama, tirkiznom moru i bogatoj noćnom životu.

Puket je najveće ostrvo u Tajlandu, sa površinom od oko 540 kvadratnih kilometara. Ima dugi obalni pojas, sa preko 30 plaža koje su različite po karakteristikama, što omogućava da svako pronađe plažu po svom ukusu. Najpopularnije plaže su Patong, Karon i Kata, koje nude različite aktivnosti poput ronjenja, surfovanja, jet-skija i parasailinga. Takođe na ovim plažama smešten je i najveći broj hotela, restorana i noćnih barova.

Tajland ostrvo Puket

Osim plaža, na ostrvu se nalaze i mnoge druge atrakcije koje posetioci mogu da posete. To uključuje hramove, botaničke bašte, zoološke vrtove i muzeje. Takođe, ostrvo nudi mnogo mogućnosti za kupovinu i isprobavanje tajlandske kuhinje.

Ostrvo Puket ima međunarodni aerodrom koji povezuje ostrvo sa drugim delovima Tajlanda i svetom. Takođe, postoje mnogi putevi koji vode do Puketa, uključujući i most koji povezuje ostrvo sa kopnom.

Noćni život na Puketu

Noćni život na Puketu je poznat po svojoj i raznovrsnosti. Najpopularnije mesto za noćni život je grad Patong, gde se nalaze brojni barovi, klubovi i restorani.

U Patongu postoji nekoliko ulica koje su poznate po noćnom životu. Najpoznatija je Bangla ulica, koja se pretvara u živopisnu scenu noću sa brojnim barovima, klubovima i restoranima. Ova ulica privlači veliki broj turista zbog svoje atmosfere, muzike i ludih provoda do kasno u noć.

Pored Bangla ulice, tu su i druge ulice kao što su Rat-U-Thit ulica i Sawatdirak ulica, koje nude sličnu zabavu. U ovim ulicama možete naći razne barove sa živom muzikom, striptiz klubove, barove za odrasle i prodavnice sa donjim vešom.

Noćni život na Puketu

Pored toga, na Puketu postoje i brojni restorani koji rade do kasno u noć i nude ukusnu tajlandsku hranu, kao i međunarodne kuhinje. Pored tradicionalnih restorana, ovde možete pronaći neke od popularnih svetskih resotrana brze hrane. 

Takođe, postoji nekoliko kazina u kojima možete uživati u igrama na sreću.

Treba napomenuti da je Puket poznat i po prostituciji, pa se turistima savetuje oprez. Važno je poštovati lokalne običaje i zakone, i izbegavati situacije koje mogu biti opasne ili neugodne.

Plaže na ostrvu Puket

Puket ima preko 30 plaža, od kojih je svaka posebna na svoj način.. Ovo su neke od najlepših plaža na Puketu:

Patong plaža -  najpopularnija plaža na Puketu, sa belim peskom i tirkiznom vodom. Uz obalu se nalazi šetalište sa mnogim restoranima i barovima, što čini ovu plažu idealnom za one koji vole živopisnu atmosferu.

Karon plaža - nalazi se južno od Patong plaže i ima dugu obalu sa finim peskom. Voda je čista i plitka, što je idealno za kupanje. Ova plaža je manje živahna od Patong plaže, pa je idealna za one koji žele mirniji odmor.

Kata plaža  se nalazi severno od Karon plaže i ima predivan pejzaž sa belim peskom, tirkiznom vodom i palmama. Ova plaža je manje popularna od Patong plaže, ali i dalje ima dovoljno restorana i barova koji garantuju dobar provod.

Raya Island, popularna plaža i kupalište.

Nai Harn plaža - je na južnom kraju ostrva i predstavlja jednu od najlepših plaža na Puketu. Ova plaža ima beli pesak i kristalno čistu vodu, a okružena je zelenilom i stenama. 

Freedom plaža - Freedom plaža se nalazi na zapadnoj strani ostrva i jedna je od najskrivenijih plaža na Puketu. Ova plaža nudi spektakularan pogled na zalazak sunca i ima kristalno čistu vodu.

Osim ovih plaža, na Puketu postoje i druge predivne plaže kao što su Surin plaža, Bang Tao plaža, Mai Khao plaža i mnoge druge. Svaka plaža ima svoj šarm i idealna je za određene aktivnosti, pa preporučujemo da istražite što više plaža dok boravite na Puketu.

Popularni izleti na Puketu

Puket je predivno ostrvo koje nudi mnogo različitih izleta i aktivnosti.

Phi Phi ostrva - Ovo je jedan od najpopularnijih izleta na Puketu. Phi Phi ostrva se sastoje od dva ostrva, Phi Phi Don i Phi Phi Leh. Ovaj izlet nudi predivne pejzaže sa belim peskom, kristalno čistu vodu i mnoge aktivnosti kao što su snorkling, ronjenje, vožnja kajakom i poseta plaži na kojoj je sniman film "Plaža". Ovaj izlet ne smete propustiti prilikom boravka na ostrvu Puket.

Putici agencije Your Way na James Bond Island izčetu

James Bond ostrvo - Ovaj izlet vodi vas do ostrva Khao Phing Kan, poznatog kao James Bond ostrvo jer je ovde snimljen film "Čovek sa zlatnim pištoljem". Ovo ostrvo je poznato po svom stenovitom okruženju, pećinama i prelepim plažama. 

Veliki Buddha - Veliki Buddha je jedan od najvećih Budinih kipova na svetu. Ovaj impozantan Budin kip se nalazi na brdu, na nadmorskoj visini od 380 metara, i visok je čak 45 metara. Kip je napravljen od betona obloženog belim mramorom i sija kao dragi kamen na suncu. Ovo je popularno izletište svih onih koji žele da naprave lepe fotografije za uspomenu sa putovanja.

Big Budha na Tajlandu.

Plaže na istočnoj obali - Ovo je manje poznat izlet, ali nudi predivne plaže na istočnoj obali Puketa, koje su manje gužvane od popularnih plaža na zapadnoj obali. Plaže kao što su Ao Yon plaža, Cape Panwa i Nai Kharn plaža nude predivne pejzaže i kristalno čistu vodu.

Ovo su samo neki od izleta koje možete organizovati na Puketu. Ostrvo nudi i mnoge druge aktivnosti kao što su vožnja brodom, poseta nacionalnom parku Khao Phra Thaeo, poseta tajlandskoj kuhinji i mnoge druge.

Kada putovati na Tajland?

Najbolji termin za putovanje na Tajland je u periodu decembar - april kada su najpovoljniji vremenski uslovi. Temperature u ovom periodu su niže i vlažnost je manja izuzet u aprilu kada vlažnost vazduha kreće da raste. Ponude za putovanje na Puket možete pronaći klikom ovde.

 

Vojislav Kalović