Meksiko - Kankun i Tulum

Cena od 1.690 eur 1.490 eur / po osobi

GRUPNI POLAZAK PO PROMOTIVNOJ CENI

22.11.2023-03.12.2023. (10 noćenja / 12 dana)

Broj mesta ograničen!

Vodimo Vas na avanturu u Meksiko na poluostrvo Jukatan! Pridužite se našoj grupi u istraživanju rajskih plaža, tirkiznih voda Karipskog mora, uživanju pod palmama uz ukuse margarite i obilaske spomenika majanske civilizacije – Čičen Ice, Kobe, kupanju u osvežavajućim cenotama, obilascima ostrva Holboš i Isla Muheres, posmatranju flamingosa i potpunom uživanju.

Tirkizna obala u Meksiku, na polupostrvu Jukatan. Kaktusi na obali i tirkizno more.

Putovanje u Meksiko (Kankun i Tulum)

Na ovom putovanju prvo ćemo biti smešteni u Kankunu (Cancun), poznatom turističkom centru sa predivnim plažama i mnoštvom sadržaja. Iz Kankuna uputićemo se na fakultativne izlete kako bismo istražili kako prirodne, tako i kulturno i istorijsko nasleđe poluostrva Jukatan. Obići ćemo ostrva Isla Muheres i Isla Holboš, Las Koloradas i Rio Lagartos, kao i magičnu Čičen Icu i grad Valjadolid. Drugu polovinu našeg boravka u Meksiku provešćemo u Tulumu, gradiću koji je smešten južnije od Kankuna, a koji je poznat po boho atmosferi, nekadašnjoj majanskoj tvrđavi, piramidi Kobi, obližnjim tematskim parkovima i brojnim prirodnim jezerima – cenotama, koje su karakteristične za ovaj predeo. 

Jedna od mnogovrojnih cenota u Meksiku, koju posećujemo u toku putovanja u Meksiko

Šta obilazimo prilikom boravka u Kankunu i Tulumu?

Ostrvo Holboš (Isla Holbox) nalazi se nedaleko od severne obale Jukatana, a njegovi stanovnici se uglavnom bave pecanjem i ribarenjem. U cilju očuvanja ekosistema, na ostrvu nisu dozvoljeni automobili, a obližnja plitka laguna deo je zaštićenog rezervata i dom je mnogobrojnih ptica, flamingosa i pelikana. 

Isla Muheres (Isla Mujeres) je mirno ostrvo koje se nalazi u Karipskom moru, preko puta Kankuna, u zalivu koji se zove Bahia de Mujeres, a poznato je po plažama sa belim peskom, tirkiznim morem i srdačnim stanovništvom.

Las Coloradas i Rio Lagartos – su lagune na severnom delu poluostrva Jukatan, a roze jezera dobila su boju zahvaljujući visokoj koncentraciji soli, kojom se hrane alge i daju im ovu neverovatnu boju. 

Čičen Ica (Chichen Itza) je arheološki lokalitet, nekadašnji majanski grad koji se prostirao na oko 10 kvadratnih kilometara i bio je politički, verski, vojni i komercijalni centar. U okviru grada sačuvana je piramida visoka 24 metra naziva El Castillo, čiji prevod znači zamak, zatim El Caracol - kružna opservatorija, a značajan je i hram ratnika. 

Čičen Ica, piramita koju obilazimo na putovanju u Meksiku.

Valjadolid (Valladolid) je grad smešten u džunglu, na jugoistoku države Jukatan, sa prelepom Katedralom San Gervasio, lokalnim marketom i tipičnom kolonijalnom arhitekturom.

Koba (Coba) je majanska piramida na koju se možete popeti, a sa koje se pruža neverovatan pogled na prašumu. Iznad plaže Tulum nalaze se ostaci tvrđave na kojoj se sunčaju mnogobrojne iguane, a sama plaža jedna je od najlepših u Rivijeri Maja.

 

Predivna divlja obala u Tulumu, blizina arheološkog lokaliteta iz vremena Maja

 

Ostali aranžmani za Meksiko

Naše prikazane ponude su samo deo onoga što Vam možemo organizovati, u ponudi imamo druge grupne i individualne aranžmane možete prilagoditi broj dana, broj putnika, vrstu sobe, usluge, aktivnosti, pa budite slobodni da nam se obratite putem mejla: info@yourway.rs  ili telefona: +381 11 2120301.

Polasci

 • 22.11.2023. - 3.12.2023.

  12 dana / 10 noći

  Od 1.690 eur 1.490 eur

Plan i program puta

DAN 1 (22.11.2023):  BEOGRAD – AMSTERDAM 

Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” tri sata pre polaska aviona. Čekiranje na let i predaja prtljaga. Let iz Beograda (BEG) u 12:30h – let KL 1906. Sletanje u Amsterdam u 15:10h po lokalnom vremenu. Čekiranje u hotel. Noćenje.

DAN 2 (23.11.2023): AMSTERDAM – KANKUN

Let iz Amsterdama za Kankun (CUN) u 10:00h – let KL 689. Dolazak u Kankun (CUN) u 15:00h po lokalnom vremenu. Transfer sa aerodroma do izabranog smeštaja. Noćenje. 

DAN 3 (24.11.2023): KANKUN – slobodan dan

Vreme za odmor na Karipskom moru, uživanje u lokalnim ukusima – takosima, buritosima, kesadiljama, margaritama i mičeladi. Veče je rezervisano za dobar provod i osmehe, gde nas nosi energija ljudi iz celog sveta. Noćenje. 

DAN 4 (25.11.2023): KANKUN – fakultativni izlet Čičen Ica, Valjadolid, cenote

Fakultativni izlet – upućujemo se ka jednom od novih sedam svetskih čuda – u majanski grad Čičen Icu. Obilazimo pirmidu i slušamo neverovatne priče o drevnim civilizacijama, njihovim dostignućima i običajima. Potom idemo na osveženje i kupanje u prirodnim bazenima – cenotama, a zatim svraćamo u grad Valjadolid da vidimo kolonijalnu i živopisnu arhitekturu. Povratak u Kankun. Noćenje.

izlet Čičen Ica, Valjadolid, cenote

 

DAN 5 (26.11.2023): KANKUN - fakultativni izlet ostrvo Holboš (Isla Holbox)

Fakultativni izlet do Isla Holboš, čije ime u bukvalnom prevodu sa majanskog znači “crna rupa”, ostrvo je na kome nema automobila, sa predivnom plažom, opuštenom atmosferom, brojnim joga studijima, lokalnim ribljim restoranima, a usput ćemo videti i lagunu koja je deo Prirodnog rezervata sa flamingosima, pelikanima i dugim pticama. Povratak u Kankun. Noćenje.

izlet ostrvo Holboš (Isla Holbox)

DAN 6 (27.11.2023): KANKUN – fakultativni izlet Isla Muheres

Fakultativni izlet za Islu Muheres (Isla Mujeres), čije ime znači “ostrvo žena” a krase ga lepe plaže sa belim peskom, brojnim palmama, dobrim restoranima i delfinarijumom. Povratak u Kankun. Noćenje.

fakultativni izlet Isla Muheres

DAN 7 (28.11.2023): KANKUN – TULUM 

Napuštamo hotel u Kankunu, polazak za Tulum. Dolazak u Tulum, smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje. 

DAN 8 (29.11.2023): TULUM - fakultativni izlet Tulum i Koba

Fakultativni izlet – arheološko nalazište Tulum, gde ćemo imati prilike da uživamo na jednoj od najlepših plaža na svetu, da vidimo iguane dok se sunčaju na zidinama drevnog grada i posmatraju tirkizno Karipsko more. Videćemo i još jednu piramidu – u Kobi (Coba), na koju se možemo popeti, a nagrada će nam biti neverovatan pogled sa vrha piramide na nepreglednu džunglu. Povratak u hotel. Noćenje.

fakultativni izlet Tulum i Koba

DAN 9 (30.11.2023): TULUM - fakultativni izlet cenote

Fakultativni izlet cenote – prirodni bazeni nastali u krečnjačkim stenama, ispunjene su slatkom vodom, a kroz otvor na vrhu ulazi svetlost i prelama se preko predivnih boja vode i stena. Cenota ima jako puno na čitavom području poluostrva, a neke su manje ili više poznate, mogu biti i privatne, potpuno ili delimično otvorene i uređene. Iskustvo kupanja u njima zaista je neobično i lepo. Povratak u hotel. Noćenje.

TULUM - fakultativni izlet cenote

DAN 10 (01.12.2023): TULUM – slobodan dan

Slobodan dan ili mogućnost iznajmljivanja bicikala i istraživanje sjajnih plaža i skrivenih mesta u okolini Tuluma. Noćenje.

DAN 11 (02.12.2023): TULUM – KANKUN - AMSTERDAM

Napuštanje smeštaja u jutarnjim časovima, prema pravilima hotela. Slobodno vreme za kupovinu suvenira i uživanje u meksičkim specijalitetima. Transfer do aerodroma u Kankunu i čekiranje na let za Amsterdam. Let iz Kankuna (CUN) u 17:00h po lokalnom vremenu – let KL 690.

DAN 12 (03.12.2022): AMSTERDAM - BEOGRAD

Sletanje u Amsterdam u 08:20h po lokalnom vremenu. Presedanje na let za Beograd u 09:30h – let KL 1905. Dolazak u Beograd u 11:55h. Kraj naše meksičke avanture, i početak novih prijateljstava. 

Cene i uslovi

TERMINI PUTOVANJA I CENA ARANŽMANA:

Prikazana je cena po osobi u EUR.

 

Termin putovanja:22.11.2023. - 03.12.2023.
Broj dana / noći:12 dana / 10 noći
Hotel:Hotel Luma by Kavia 4* Cancun / Naay Tulum Curamoria Collection 4*
PROMO cena:1490 €
Regularna cena:1690 €
Promo cena važi do:20.07.2023. ili do rasprodaje slobodnih mesta

Cena aranžmana obuhvata:

 • Povratnu avio kartu sa presedanjem, ekonomske klase sa svim taksama, na relaciji Beograd –  Kankun – Beograd
 • Ručni prtljag 8kg, čekirani 23kg
 • 5 noćenja u Kankunu (hotel Luma by Kavia 4*) u dvokrevetnoj sobi
 • 4 noćenja u Tulumu (Naay Tulum Curamoria Collection 4*) u dvokrevetnoj sobi
 • Transfer na relaciji aerodrom Kankun – hotel Kankun, hotel Kankun – hotel Tulum, hotel Tulum – aerodrom Kankun
 • Usluge predstavnika agencije tokom trajanja putovanja
 • Kompletnu organizaciju putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Doplatu za korišćenje jednokrevetne sobe (doplata je na upit i zavisi od izabranog hotela)
 • Troškove zdravstvenog putnog osiguranja sa pokrićem za Covid-19 (može se uzeti u agenciji Your Way, Uniqa, cena osiguranja za 12 dana, osobe između 19-70 godina, paket Standard, pokrića do 15.000,00 €, sa doplatom za Covid-19 iznosi 1959 RSD)
 • Troškove fakultativnih izleta i usluga koje nisu predviđene izabranom uslugom
 • Troškove osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji Your Way, i neophodno je uplatiti ga istog dana kada se sklapa Ugovor o putovanju, cena osiguranja po osobi je na upit)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja putovanja

USLOVI PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje uplaćuje se avans u iznosu 200 eur po osobi, dok se ostatak uplaćuje najkasnije do 30 dana pred polazak na putovanje. Sve uplate vrše se isključivo u dinarima, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Moguće je plaćanje gotovinom, virmanom, karticama Visa, MasterCard i Dina, kao i čekovima građana.

Putnici koji ne izmire dugovanja do krajnjeg roka predviđenog planom i programom putovanja, biće tretirani kao da su odustali od putovanja.

COVID-19 USLOVI PUTOVANJA U MEKSIKO:

Državljani Srbije mogu, uz posedovanje odgovarajuće vize, bez posebnih ograničenja da uđu u Meksiko. Meksiko nije usvojio ograničenja ulaska stranaca u zemlju, ali se preduzimaju odgovarajuće mere ukoliko osobe ispoljavaju simptome na korona virus. Po dolasku u Meksiko, putnici su dužni da popune upitnik za identifikaciju faktora rizika (https://afac.hostingerapp.com/).

Putnici su u obavezi da poseduju zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid-19.

Sve ulazne formalnosti podložne su promeni, te je neophodno proveriti sve detalje neposredno pred put.

VIZA ZA MEKSIKO:

Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije potrebna je viza za ulazak u Meksiko. Viza je besplatna i dobija se u ambasadi Meksika u Beogradu. Obavezno je lično prisustvo. U slučaju da putnik ima važeću vizu za Sjedinjene Američke države, nije potrebno da pribavlja vizu za Meksiko. Više detalja na: https://embamex.sre.gob.mx/serbia/index.php/sr/konzularno VAŽNA NAPOMENA: preporučuje se da putnici pribave vize do mesec dana pred polazak.

KORISNE INFORMACIJE:

 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji će putnik koristiti za putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja). Ime i prezime u avio karti mora biti isto kao u pasošu sa kojim putnik putuje. Promena imena nije dozvoljena.
 • U slučaju otkaza putovanja od strane putnika nakon izdavanja avio karte, troškovi storniranja se obračunavaju u skladu sa tarifom koja je rezervisana. Promotivne i niže tarife avio karata nisu refundabilne, te se u slučaju storniranja vrši samo povraćaj aerodromskih taksi.
 • Putnik je dužan da dva dana pred putovanje proveri tačno vreme i mesto polaska.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Informacije o vizama i ulasku i tranzitu važe samo za putnike koji poseduju pasoš Republike Srbije. Molimo putnike koji poseduju pasoše drugih zemalja da se upoznaju sa procedurama pribavljanja viza za izabranu destinaciju u nadležnim ustanovama. Uslovi viziranja se često menjaju, te je putnik u obavezi da obezbedi relevantne vize i pre putovanja proveri da li je došlo do promena u viznom režimu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se Opšti Uslovi Putovanja organizatora putovanja.
 • Postoji mogućnost da neki od hotelskih sadržaja (restorani, bazeni, wellness, sportska ponuda, dečija animacija…) usled prevencije od virusa Covid-19 bude nedostupan ili dostupan u ograničenoj ili izmenjenoj meri.

NAPOMENE:

 • Organizator putovanja je turstička agencija Your Way, sa licencom OTP 229/2021, Kategorija A
 • Program br 25: Meksiko Kankun i Tulum od 17.12.2022. Cenovnik br. 1 od 17.12.2022.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti Uslovi Putovanja turističke agencije Your Way DOO.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane agencije.
 • Putnik je dužan da se upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, viziranja i Opštim Uslovima Putovanja organizatora putovanja.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili predstavnike i saradnike organizatora putovanja, može biti isključen sa putovanja bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Minimalan broj putnika za individualno putovanje je 1, za grupno putovanje 10.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice. Ukoliko maloletne osobe putuju bez pratnje roditelja, moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja za prelazak granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku putovanja. Savetujemo da putnici osiguraju svoje stvari i vrednosti kod ovlašćenih osiguravajućih kuća, jer u slučaju krađe ili gubitka ličnih stvari i vrednosti, putnik može zatražiti naknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod osiguravajuće kuće.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemlje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.
 • Putnik je dužan da se upozna sa viznim režimom zemlje/zemalja u koje putuje i da pravovremeno pribavi odgovarajuće vize.
 • Ukoliko organizator putovanja posreduje u pribavljanju vize, putnik je dužan da u predviđenom roku dostavi potrebne podatke i dokumenta.
 • Raspoloživost: Molimo putnike da imaju u vidu da navedena ponuda podrazumeva trenutnu raspoloživost u sistemu. Ne garantujemo raspoloživost u trenutku kontakta. Rezervacija je garantovana tek nakon uplate avansa napravljene fiksne rezervacije. Kod hotela koji su na upit, procedura podrazumeva avansnu uplatu prema uslovima plaćanja, pre slanja upita. Odgovor na upit se čeka dva do četiri radna dana. Ukoliko je odgovor na upit potvrdan, rezervacija je automatski fiksna i podleže Uslovima putovanja. Ukoliko je odgovor na upit negativan, putnici imaju pravo na povraćaj novca u celosti, ili na alternativu.
 • Posebne želje i napomene: Molimo putnike da nam prilikom rezervacije naznače ukoliko imaju neki specijalni zahtev ili želju, koje ćemo mi proslediti hotelu, i koji će dati sve od sebe da Vam to i obezbedi ukoliko bude u mogućnosti, ali ne mođemo garantovati ostvarivanje navedenih napomena i želja.
 • Smeštaj: U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 15:00h, a iste se napuštaju najčešće do 11:00h. Tačno vreme ulaska u sobe i napuštanja soba zavisi od pravila izabranog smeštajnog objekta. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. Prilikom prijave u hotel, putnik je obavezan da obezbedi depozit u vidu gotovine ili platnih kartica na ime korišćenja dodatnih usluga u sobi/hotelu.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za njih nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije organizatora fakultativnog izleta.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Za fakultativne izlete putnici se odlučuju na samom putovanju, i uplaćuju ih kod lokalne turističke agencije, organizatora fakultativnog izleta. Opisi i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera. 

 • Čičen Ica, cenote, Valjadolid  - 90 €
 • Tulum i Koba - 80 €
 • Isla Holboš - 100 €
 • Isla Muheres - 90 €

UPITI, INFORMACIJE I ARANŽMANI:

YOUR WAY

YUBC, BULEVAR MIHAILA PUPINA 10, LOKAL 10, 11070 NOVI BEOGRAD

EMAIL: info@yourway.rs

TEL: +381 11 2120 301

Smeštaj

Hotel Luma by Kavia Cancun 4*

LOKACIJA: Calle Claveles Mz 4 Lt 1,3,3 A, 5 Y 31 Sm 22 Entre Calles Av Tulum Y Retorno 3, Cancun, Mexico  
SAJT HOTELA

Hotel se nalazi u centru Kankuna (downtown), u neposrednoj blizini gradske kuće. Ima recepciju koja radi 24h i restoran. U neposrednoj blizini nalaze se brojni restorani, kafići i barovi. Hotel je izgrađen u tradicionalnom meksičkom stilu sa unutrašnjim dvorištem. 

Hotel Luma by Kavia Cancun 4*

Ishrana (vrsta usluge): Usluga je na bazi noćenja.  

Double Room: oko 26 m2, sa bračnim ili odvojenim krevetima, kupatilo sa tušem, WC, klima, sef, sto, TV, telefon. 

 

Naay Tulum Curamoria Collection 4*

LOKACIJA: Calle Ixchel Aldea Zama, Zama, Tulum, Mexico
SAJT HOTELA

Hotel se nalazi u centru Tuluma, na oko 2 km od plaže Las Palmas. Ima recepciju koja radi 24h, restoran i predivnu baštu za svoje goste. Minimalistički i moderno je opremljen. Gostima je na raspolaganju wi-fi. Hotel se reklamira kao butik hotel, najbolji svoje kategorije u Tulumu.

Naay Tulum Curamoria Collection 4*

Ishrana (vrsta usluge): Usluga je na bazi noćenja.  

Double Room: oko 22 m2, sa bračnim krevetom, kupatilo sa tušem, WC, klima, fen, mini-bar uz doplatu, pegla, TV.