Samos letovanje

Cena od 685 eur / po osobi

Samos letovanje na 10 ili 11 noćenja. Polasci direktnim čarter letovima iz Beograda.

Više o ostrvu Samos

Grčko ostrvo Samos se nalazi u istočnom delu Egejskog mora i osmo je ostrvo po veličini u arhipelagu Dodekaneze. Smešteno je preko puta Male Azije od koje je razdvojeno kanalom koji je širok svega jedan kilometar. Samos  ima dve planine, a najviši vrh je na 1443 metra nadmorske visine. Na ovom prostoru se nalazi veliki broj vinograda, bujnih šuma, prelepih pejzaža, ali i visokih i strmih litica.

Samos se može pohvaliti bogatom istorijom. Ostrvo je poznato još od davnih antičkih vremena, a privlači i ljubitelje arheologije. Postoje brojna mesta koja možete obići u okolini Samosa, a u samom gradu posetite Pitagorin trg, arheološki i vizantijski muzej ili ruševine nekadašnje pitagorejske škole. Takodje, možete posetiti i selo Spatherei ili uživati u idiličnom ribarskom selu Kokari. Zanimljivi su i vodopadi u mestu Potami koje turisti često obilaze. Prema predanju, na Samosu se rodila boginja Hera i u njenu čast su izgradjeni brojni hramovi. Jedan od njih je Pitagoreon ili poznatiji kao „osmo svetsko čudo“.

 

Ostrvo Samos u Grčkoj, jedno od najlepših letovalista u ovoj zemlji. Plaža u glavnom gradu sa prelepom bojom mora i divnim belim kucama na obali.

 

Zemljište Samosa je veoma plodno, na njemu uspeva posebna sorta groždja koja se zove Muskat i od njega se pravi čuveno vino sa Samosa koje je nadaleko poznato po odličnom ukusu. Takodje, lokalno stanovništvo na ovom ostrvu gaji i masline kojima pogoduje sredozemna klima.

Teren na ostrvu je brdovit i samim tim je pogodan za planinski biciklizam, te privlači ljubitelje ovog sporta iz cele Evrope. Surferima je posebno interesantno mesto Kokari u kome ima dosta vetra, te se stvaraju pogodni talasi za ovaj adrenalinski sport.

 

Tirkizna boja mora na obaliu Samosu.

 

Plaže na ostrvu Samos

Samos ima veliki broj lepih plaža. Remitaki plaža je šljunkovita i dobro je posećena. Smeštena je sa leve strane luke u Pitagorionu. Nasuprot njoj, nalazi se i plaža Potokaki koja je veoma dugačka i šljunkovito-peščana. Kod ove plaže je veoma interesantno to da se nalazi u neposrednoj blizini aerodroma, te neretko možete videti avione koji je preleću. 

Papa plaža je kod gradića Ireon, smeštena u kamenoj uvali i okružena prirodnim hladom i zelenilom. Veoma je popularna, te je neophodno da na vreme rezervišete svoje mesto. 

Kokari plažu odlikuju česti vetrovi, stvaraju se talasi i posećuju je surferi. Ostale plaže koje su svakako vredne posete su Lemonakia, Tsamado i Tsambou. Sve tri plaže se nalaze jedna pored druge, peščane su i smeštene su izmedju mesta Kokari i Vati.

 

Plaža na Samosu. Šljunkovita obala okružena maslinama, prelepa boja mora i talasi koji zapljuskuju sitan šljunak.

 

Šta obići tokom letovanja na Samosu?

Ukoliko volite da obilazite neka obližnja mesta dok ste na odmoru, predlažemo da odete na fakultativni izlet u Efes koji je najznačajniji arheološki lokalitet u Turskoj kao i jedan od najpoznatijih drevnih gradova u čitavom svetu. Ostrvo se nalazi u neposrednoj blizini Samosa, pa je izvodljivo obići i deo Turske dok ste na odmoru u Grčkoj. Sledeći predlog za obilazak je ostrvo Patmos na kome možete videti Evangelismos crkvu, raznobojnu šljunkovitu plažu Lampi kao i Agios Nikolaos crkvu, koja je jedna od najstarijih na ostrvu.

Neka od najpopularnijih mesta na Samosu su Pitagorio koji je poznat po matematičaru Pitagori koji je rodjen u ovom gradu, zatim Potokaki koga odlikuje prelepa priroda i okružen je zelenilom, a plaža se nalazi u stenovitom području i zapljuskuje je čista, tirkizna voda. Ireon je mesto koje je poznato po tome što se tu rodila Boginja Hera. Tursiti za mesto boravka na Samosu biraju i grad Samos koji je ujedno i glavni grad ostrva, Karlovasi i Kokari.

Aranžmani za letovanje na ostrvu Samos

Naše prikazane ponude su samo deo onoga što Vam možemo organizovati, možete prilagoditi broj dana, broj putnika, vrstu sobe, usluge, aktivnosti, pa budite slobodni da nam se obratite putem mejla: info@yourway.rs ili telefona: +381 11 2120301

Polasci

 • 28.7.2024. - 7.8.2024.

  11 dana / 10 noći

  Od 775 eur
 • 7.8.2024. - 18.8.2024.

  12 dana / 11 noći

  Od 809 eur
 • 18.8.2024. - 28.8.2024.

  11 dana / 10 noći

  Od 755 eur
 • 28.8.2024. - 8.9.2024.

  12 dana / 11 noći

  Od 745 eur
 • 8.9.2024. - 18.9.2024.

  11 dana / 10 noći

  Od 699 eur

Plan i program puta

DAN 1: BEOGRAD – KOS - SAMOS

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera agencije dva sata i 30 minuta ranije u odnosu na predviđeno vreme poletanja. Čarter let za Samos sa međusletanjem na ostrvo Kos. Ketering u avionu. Po dolasku, goste dočekuje predstavnik Organizatora putovanja. Transfer do hotela. Smeštaj u studio/apartman, ili izabran hotel. Noćenje.

DAN 2-PRETPOSLEDNJI DAN: SAMOS

Boravak u izabranom objektu na bazi uplaćene usluge. U toku boravka biće organizovani fakultativni izleti. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

POSLEDNJI DAN: SAMOS – BEOGRAD

Napuštanje smeštajnog objekta. Transfer do aerodroma. Direktan čarter let za Beograd. Obrok u avionu. Sletanje u Beograd. Kraj programa.

Cene i uslovi

TERMIN PUTOVANJA:

Datum polaska:Od 16.06.2024. 
Datum povratka:Od 26.06.2023. u zavisnosti od izabranog trajanja programa
Broj dana / broj noćenja: 10 noći/11 dana; 11 noći/12 dana; 

CENA ARANŽMANA: 

Prikazana je cena aranžmana po osobi u EUR.  

Prikazane su najniže cene smeštaja, za najpovoljniju smeštajnu jedinicu, u dvokrevetnoj sobi, po putniku. Za detaljan cenovnik i proveru raspoloživosti pošaljite nam upit i brzo ćemo Vam poslati ponudu na mejl.

NAZIV HOTELA:

11 dana / 10 noćenja

12 dana / 11 noćenja

Iris Studios

Od 685 €

Od 759 €

Nikos Studios

Od 685 €

Od 745 €

Sama Hotel 2*

Od 685 €

Od 749 €

Glicorisa Beach Hotel 2*

Od 746 €

Od 782 €

Lithos Hotel 3*

Od 809 €

Od 869 €

Zefiros Beach Hotel 3*

Od 899 €

Od 965 €

Saint Nicholas Hotel 3*

Od 932 €

Od 977 €

Arion Hotel 4*

Od 1103 €

Od 1166 €

Samaina Inn Hotel 4*

Od 1074 €

Od 1146 €

Proteas Blu 5*

Od 1249 €

Od 1429 €

Doryssa Seaside Resort 5*

Od 1409 €

Od 1505 €

Cena aranžmana obuhvata:

 • Prevoz putnika čarter letom na relaciji Beograd – Kos – Samos i Samos - Beograd.
 • Grupni transfer autobusom od aerodroma na Samosu do izabranog hotela ili studija/apartmana u odlasku i povratku.
 • 10 ili 11 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga.
 • Hotelske usluge prema programu, od vremena ulaska u hotelske sobe do vremena njihovog napuštanja a u zavisnosti od hotelskih pravila (u najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00h, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 12:00h) ili od vremena leta aviona (u slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova putnici ne mogu tražiti umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u hotelu). Ukoliko je aranžmanom predviđen organizovani avio-prevoz, kao prvi i poslednji obrok računaju se oni koji budu posluženi u avionu, i smatra se da ti obroci zamenjuju hotelske obroke uobicajene za to doba dana. Takođe se ne može tražiti umanjenje cene ili refundacija za hotelske usluge koje nisu korišcene zbog fakultativnih izleta.
 • Aerodromske takse za čarter let. Deca do dve godine ne plaćaju aerodromske takse. Sve navedene aerodromske takse podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj protivvrednosti pre polaska na putovanje.
 • YQ taksa predstavlja nadoknadu za gorivo i definisana je ugovorom sa avio prevoznikom. Iznos YQ taksi je podložan promeni i zavisi od promene cene goriva na tržištu. U slučaju povećanja taksi, putnik je u obavezi da izvrši doplatu pre započetog putovanja.
 • Usluge predstavnika Organizatora putovanja i troškove organizacije putovanja.

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po sobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 4 € za hotele sa 5*; 3 € za hotele sa 4*; 1,5 € za hotele sa 3*; 0,5 € za hotele sa 2*,studija i apartmane. Boravišne takes se plaćaju na licu mesta prilikom prijave ili odjave iz smeštajnog objekta.
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti.

USLOVI PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje uplaćuje se 30% cene aranžmana, dok se ostatak uplaćuje najkasnije do 15 dana pred polazak na putovanje. Sve uplate vrše se isključivo u dinarima, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Moguće je plaćanje gotovinom, virmanom, karticama Visa, Master Card i Dina, kao i čekovima građana.

COVID–19 USLOVI PUTOVANJA:

Državljani Srbije mogu da uđu u Grčku bez ograničenja.

KORISNE INFORMACIJE:

 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji će putnik koristiti za putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja). Ime i prezime u avio karti mora biti isto kao u pasošu sa kojim putnik putuje. Promena imena nije dozvoljena.
 • U slučaju otkaza putovanja od strane putnika nakon izdavanja avio karte, troškovi storniranja se obračunavaju u skladu sa tarifom koja je rezervisana. Promotivne i niže tarife avio karata nisu refundabilne, te se u slučaju storniranja vrši samo povraćaj aerodromskih taksi.
 • Putnik je dužan da dva dana pred putovanje proveri tačno vreme i mesto polaska.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Informacije o vizama i ulasku i tranzitu važe samo za putnike koji poseduju pasoš Republike Srbije. Molimo putnike koji poseduju pasoše drugih zemalja da se upoznaju sa procedurama pribavljanja viza za izabranu destinaciju u nadležnim ustanovama. Uslovi viziranja se često menjaju, te je putnik u obavezi da obezbedi relevantne vize i pre putovanja proveri da li je došlo do promena u viznom režimu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se Opšti Uslovi Putovanja organizatora putovanja.
 • Postoji mogućnost da neki od hotelskih sadržaja (restorani, bazeni, wellness, sportska ponuda, dečija animacija…) usled prevencije od virusa Covid-19 bude nedostupan ili dostupan u ograničenoj ili izmenjenoj meri.

NAPOMENE:

 • Posrednik putovanja je YOUR WAY putnička agencija
 • Organizator putovanja poseduje licencu OTP 151/2021, kategorije A
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Putnik je dužan da se upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, viziranja i Opštim Uslovima Putovanja organizatora putovanja.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili predstavnike i saradnike organizatora putovanja, može biti isključen sa putovanja bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Minimalan broj putnika za individualno putovanje je 1, za grupno putovanje 10.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice. Ukoliko maloletne osobe putuju bez pratnje roditelja, moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja za prelazak granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku putovanja. Savetujemo da putnici osiguraju svoje stvari i vrednosti kod ovlašćenih osiguravajućih kuća, jer u slučaju krađe ili gubitka ličnih stvari i vrednosti, putnik može zatražiti naknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod osiguravajuće kuće.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemlje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.
 • Putnik je dužan da se upozna sa viznim režimom zemlje/zemalja u koje putuje i da pravovremeno pribavi odgovarajuće vize.
 • Ukoliko organizator putovanja posreduje u pribavljanju vize, putnik je dužan da u predviđenom roku dostavi potrebne podatke i dokumenta.
 • Raspoloživost: Molimo putnike da imaju u vidu da navedena ponuda podrazumeva trenutnu raspoloživost u sistemu. Ne garantujemo raspoloživost u trenutku kontakta. Rezervacija je garantovana tek nakon uplate avansa napravljene fiksne rezervacije. Kod hotela koji su na upit, procedura podrazumeva avansnu uplatu prema uslovima plaćanja, pre slanja upita. Odgovor na upit se čeka dva do četiri radna dana. Ukoliko je odgovor na upit potvrdan, rezervacija je automatski fiksna i podleže Uslovima putovanja. Ukoliko je odgovor na upit negativan, putnici imaju pravo na povraćaj novca u celosti, ili na alternativu.
 • Posebne želje i napomene: Molimo putnike da nam prilikom rezervacije naznače ukoliko imaju neki specijalni zahtev ili želju, koje ćemo mi proslediti hotelu, i koji će dati sve od sebe da Vam to i obezbedi ukoliko bude u mogućnosti, ali ne mođemo garantovati ostvarivanje navedenih napomena i želja.
 • Smeštaj: U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 15:00h, a iste se napuštaju najčešće do 11:00h. Tačno vreme ulaska u sobe i napuštanja soba zavisi od pravila izabranog smeštajnog objekta. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. Prilikom prijave u hotel, putnik je obavezan da obezbedi depozit u vidu gotovine ili platnih kartica na ime korišćenja dodatnih usluga u sobi/hotelu.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za njih nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije organizatora fakultativnog izleta.

UPITI, INFORMACIJE I ARANŽMANI:

YOUR WAY

YUBC, BULEVAR MIHAILA PUPINA 10, LOKAL 10, 11070 NOVI BEOGRAD

EMAIL: info@yourway.rs

TEL: +381 11 2120 301

WWW.YOURWAY.RS

Smeštaj

Iris Studios

LOKACIJA: Samos, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Smešten je u idiličnom, turistički razvijenom mestu Pitagorio koje nosi naziv poznatog filozofa i matematičara koji je ovde rođen. Iris studio udaljen je svega 100 metara od supermarketa, kafica, barova i marine. Međunarodni aerodrom je udaljen 3 kilometara, a glavni grad Samos 13 kilometara od studia.  Autobuska stanica se nalazi na udaljenosti od 50 metara. Studio preporučujemo parovima koji žele aktivan odmor.

Iris Studios Samos Ostrvo Grčka

Plaža: Gosti mogu koristiti kamenitu gradsku plažu koja je  na 200 metara ili peščano-šljunkovitu plažu u mestu Potokaki koja je na 450 metara udaljena od hotela.

Sobe: Svi studiji poseduju kupatilo sa tušem, klima uređaj, Wi-Fi internet, sef, frižider, opremljenu čajnu kuhinju i balkon. Studiji se čiste šest puta nedeljno, peškiri i posteljina se menjaju dva puta nedeljno.

Hotelski sadržaj: Glavna zgrada se sastoji od 10 dvokrevetnih studia u prizemlju i na prvom i  drugom spratu. U zakupu naše agencije su studiji koji se nalaze na prvom ili drugom spratu. 

Usluga: Najam.

Napomena: Od ovog prijatnog smeštaja za manje od sat vremena možete doći do antičkih spomenika, manastira i spektakularnih vinograda kao i do nekih od najlepših plaža ostrva.

 

Sama Hotel 2*

LOKACIJA: Samos, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Ovaj hotel nalazi se u mirnom delu primorskog grada Pitagorio. Gosti mogu koristiti kamenitu gradsku plažu koja je na 200 metara ili peščano-šljunkovitu plažu u mestu Potokaki koja je na 450 metara.Tradicionalni stil hotela u blizini samog mesta pogodan je za goste koji žele miran odmor u prijatnom okruženju. U blizini hotela se nalaze brojni restorani, kafići i prodavnice. Hotel je od aerodroma udaljen 3 km, dok se grad Samos nalazi na 12 km od hotela. 

Sama Hotel 2* Samos Grčka

Plaža: Hotel je udaljen 200 m od gradske šljunkovite plaže. Ležaljke i suncobrani dostupni su uz doplatu.

Sobe: Hotel poseduje ukupno 14 soba. Sve sobe imaju kupatilo sa tušem, fen, klima uređaj (uz doplatu), mini frižider (uz doplatu), Wi-Fi internet konekciju (besplatno), SAT TV, ketler, sef (besplatno), balkon. Krevetac za bebu – na upit. Standardne sobe sa pogledom na kopno namenjene su za dve odrasle osobe i dete ili tri odrasle osobe (treći ležaj je pomoćni).

Hotelski sadržaj: Od hotelskih sadržaja gostima je na raspolaganju: recepcija, restoran, hotelska terasa i bašta, prostorija za odlaganje prtljaga.

Usluga: Noćenje sa doručkom (konitentalni, samoposluživanje).

Napomena: Ovaj manji hotel u blizini samog centra mesta pogodan je za goste koji nisu previše zahtevni, a žele miran odmor.

 

Nikos Studios

LOKACIJA: Samos, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Nalazi se u mestu Potokaki na svega 3 kilometara od turističkog mesta Pitagorio koje nosi naziv poznatog filozofa i matematičara koji je ovde rođen. Smeštajni objekat je udaljen 4km od međunarodnog aerodroma.

Nikos Studios Samos Grčka

Plaža: Studio se nalazi na samo 80m od uređene šljunkovite plaže (prelazi se ulica), ležaljke i suncobrani se doplaćuju.

Sobe: U sklopu kompleksa postoje dvokrevetni studiji površine 16m2 u koje se se mogu smestiti dve odrasle osobe i trokrevetni studiji površine 19m2 u koje se mogu smestit dve odrasle osobe i dete ili tri odrasle osobe, treći ležaj je pomoćni. Svi studiji imaju: klima (uz doplatu 8 eura po danu), Flat TV, čajnu kuhinju sa mini-frižiderom, sef (uz doplatu 16 eura za 10 dana), balkon, kupatilo i Wi-Fi (besplatno).

Hotelski sadržaj: Porodično vođen kompleks čine dve zgrade u kojima se nalaze smeštajne jedinice. U lepo uređenoj bašti, sa puno mediteranskog zelenila, nalazi se otvoreni bazen sa ležaljkama i suncobranima koji gosti dodatno ne doplaćuju. Wi-Fi internet je dostupan u svim javnim delovima ovog apartmanskog kompleksa. Gostima su na raspolaganju još i recepcija i snek bar na plaži koja je preko puta. U sklopu objekta se nalazi i privatni parking.

Usluga: Najam.

Napomena: Blizina lepo uređene plaže i turističkog mesta Pitagorio svrstava ovaj smeštajni objekat jednim od najbolje ocenjenih u ovom delu ostrva.

 

Glicorisa Beach Hotel 2*

LOKACIJA: Samos, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Ovaj miran hotel u porodičnom vlasništvu smešten je na 3 km od gradića Pitagorio, u oblasti Glicorisa. Pitagorio je ujedno i najpoznatije i najpopularnije letovalište na ostrvu, rodno mesto matematičara Pitagore. Udaljen je 6 km od međunarodnog aerodroma i 10 km od glavne luke u gradu Samosu.

Glicorisa Beach Hotel 2* Samos Grčka

Plaža: Ispred hotela nalazi se privatna peščano-šljunkovita plaža okružena borovim drvećem. Ležaljke i suncobrani na plaži se dodtno doplaćaju. Plaža ispred hotela nosi oznaku "Plave zastavice".

Sobe: Hotel ima 70 soba raspoređenih u dve dvospratne zgrade. Sve imaju kupatilo sa tušem i fen za sušenje kose, centralni klima uređaj (moguće korišćenje od jula do septembra), frižider, SAT TV, telefon. Standardne sobe imaju pogled na more ili vrt i površine su 16 m², imaju dva odvojena ili jedan francuski ležaj. U nekim sobama postoji mogućnost dodatnog ležaja za treću osobu.

Hotelski sadržaj: Od hotelskih sadržaja gostima je na raspolaganju: recepcija, restoran, a la carte restoran, snack bar, bar na plaži, bazen (površine 240 m²), ležaljke i suncobrani kraj bazena, dečiji bazen (površine 36 m²), igralište, parking, Wi-Fi internet (besplatno u javnim delovima hotela), bilijar.

Usluga: Noćenje sa doručkom ili polupansion (doručak - kontinentalni i večera - izbor menija).

 

Lithos Hotel 3*

LOKACIJA: Samos, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Moderno dizajnirani hotel nalazi se na uzvišici odakle se pruža lep pogled na Egejsko more. Centar turističkog mesta Pitagorio je od hotela udaljen svega 350 metara, a međunarodni aerodrom 3.5 kilometara.

Lithos Hotel 3* Samos Grčka

Plaža: Od šlunkovite plaže Remtaki koja se nalazi na obodu gradića Pitagorio nalazi se na udaljenosti od 450 metara. Plaža u mestu Potokaki je od hotela udaljena oko 2 km.

Sobe: Hotel raspolaže sa 34 smeštajne jedinice. Standardne dvokrevetne sobe su površine 18 m2. Sve sobe su opremljene klima uređajem, kupatilom, SAT TV, telefonom, wi-fi internetom, mini frižiderom. Svaka soba ima sopstveni balkon sa koga se pogled pruža na baštu ili na more.

Hotelski sadržaj: U sklopu hotela se nalazi: otvoren bazen sa ležaljkama i suncobranima, bar pored bazena, recepcija, restoran u kome se poslužuje doručak. Bežični internet je dostupan u čitavom smeštajnom objektu besplatno.

Usluga: Noćenje sa doručkom.

Napomena: Preporuka je parovima koji žele da tokom boravka na ostrvu iznajme automobil.

 

Zefiros Beach Hotel 3*

LOKACIJA: Samos, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Hotel je lociran uz samu Mykali plažu, dugu 3 kilometara. Hotel je udaljen 8 kilometara od mesta Pitagorio, oko 10 kilometara od aerodroma na Samosu.  Autobuska stanica je od hotela udaljena 100 metara.

Smeštaj Zefiros Beach Hotel 3* Samos Grčka

Plaža: Plaža Mykali je peščano – šljunkovita sa prirodnim hladom na kojoj se ležaljke i suncobrani dodatno doplaćuju. Peščana plaža Psili Ammos, jedna od najlepših na ostrvu,  je od hotela udaljena 3,5 kilometara.

Sobe: Hotel ima dva apartmana, 34 standardne dvokrevetne sobe, 5 trokrevetnih soba i 2 sobe namenjene osobama sa posebnim potrebama. Sobe mogu imati pogled na more ili pogled na planinu. Sve sobe imaju kupatilo sa tušem, fen, centralni klima uređaj (dostupan tokom jula i avgusta), telefon, SAT TV, sef (uz doplatu), balkon ili terasu. Krevetac za bebu - na upit. U standardnoj sobi (površine oko 18 m2), se nalaze dva standardna ležaja i jedan pomoćni ležaj. Sobe se čiste šest puta nedeljno, peškiri i posteljina se menjaju dva puta nedeljno.

Hotelski sadržaj: U sklopu hotela se nalazi recepcija, restoran, glavni bar, snek bar, bazen, ležaljke i suncobrani pored bazena, teniski teren, odbojka na plaži, stoni tenis, malo igralište za decu i wi-fi internet u javnim prostorijama.

Usluga: Polupansion – doručak (švedski sto)  i večera (izbor menija).

Napomena: Hotel ima mini bus koji saobraća svaki dugi dan do mesta Pitagorio odnosno grada Samosa (jednom u toku dana) i besplatan je za goste hotela uz rezervaciju jedan dan unapred.

 

Saint Nicholas Hotel 3*

LOKACIJA: Samos, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Hotel je smešten u oblasti Mykali, na jugoistoku ostrva Samos. Udaljen je 2 km od plaže Psili Ammos, 11 km od grada Samos, 8 km od mesta Pytagorion, 10 km od aerodroma.

Saint Nicholas Hotel 3* Samos Grčka

Plaža: Hotel je udaljen 80 m od duge, šljunkovite plaže Mykali.

Sobe: Hotel raspolaže sa 56 soba koje sadrže: kupatilo, klima uređaj (od juna do avgusta), mini frižider, SAT TV, direktnu telefonsku liniju, balkon ili terasu. Standardna soba je površine 20 m², predviđene su za smeštaj dve odrasle osobe i jednog deteta ili tri odrasle osobe (treći ležaj je pomoćni). Postoje i sobe prilagođene osobama sa posebnim potrebama.

Hotelski sadržaj: Gostima su na raspolaganju: recepcija, restoran, spoljašnji bazen (ležaljke i suncobrani pored bazena su besplati za goste hotela), bar kod bazena, Wi-Fi internet (besplatno), stoni tenis, bilijar, dečji bazen, igralište, krevetac i visoke stolice za bebe, room service, parking.

Usluga: All inclusive - (doručak, ručak, večera - švedski sto), samoposluživanje.

Napomena: Hotel u mirnom okruženju. Najbliža autobuska stanica je udaljena 8 km, supermarket 4 km, kafe/bar 8 km. Preporuka je gostima koji na ostrvu žele da iznajme automobil.

 

Arion Hotel 4*

LOKACIJA: Samos, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Hotelski kompleks se nalazi na severnoj obali ostrva. Smešten je na uzvišenju odakle se pruža lep pogled na more, zaliv i mesto Kokari u kome se nalaze brojni restorani, prodavnice, barovi i šljunkovita gradksa plaža.  Okružen borovom šumom, bujnim zelenilom i cvećem hotel Arion je idealnom mesto za goste koji žele miran i opuštajući odmor. Glavni grad na ostrvu, Samos, udaljen je 10 km od kompleksa, dok je aerodrom udaljen 25 km.

Arion Hotel 4* Samos Grčka

Plaža: Jedne od najlepših plaža na ostrvu, Lemonakia i Tsamadou, udaljene su oko 600 m od hotela. Hotelski šatl nekoliko puta dnevno prevozi besplatno goste hotela do mesta Kokari kao i do plaža Lemonakia i Tsamadou.

Sobe: Hotel raspolaže sa ukupno 108 soba raspoređenih u glavnoj zgradi i bungalovima.  Sve sobe imaju kupatilo sa tušem, fen za sušenje kose, klima uređaj, telefon, frižider, SAT TV, sef,wi-fi internet,  balkon. Krevetac za bebu moguć je na upit. U standardnoj sobi (površine oko 22 m2), se nalaze dva standardna ležaja i jedan pomoćni ležaj. Sobe se čiste svakog dana, peškiri se menjaju 3 puta , a posteljina 2 puta na nedelju dana. Peškire za plažu u hotelu je moguće dobiti uz depozit.

Hotelski sadržaj: Od hotelskih sadržaja gostima je na raspolaganju su: recepcija, restoran, snack bar, bar kraj bazena, otvoreni bazen, dečiji bazen, sauna, jacuzzi, bilijar, stoni tenis, pikado, igralište, animacioni program i wi-fi internet u javnim prostorijama, parking. Tokom letnjih meseci jedanput nedeljno u hotelu se organizuje grčko veče.

Usluga: Polupansion - doručak i večera se služe po principu švedskog stola, samoposluživanje.

Napomena: Red vožnje hotelskog šatl autobusa (Arion – Kokari – Lemonakia - Tsamadou: 09:30h - 10:00h - 10:30h - 13:15h - 14:15h - 16:30h - 17:30h i Kokari – Lemonakia – Tsamadou – Kokari 09:45h – 10:15h – 10:45h – 13:30h – 14:30h – 16:45h – 17:45h). Hotel ima pravo da promeni red vožnje u odnosu na nepredviđene okolnosti ili nedovoljnog broja gosiju u hotelu. Hotel Arion predstavlja preporuku za sve klijente koji žele da rentiraju automobil tokom boravka na ostrvu.

 

Samaina Inn Hotel 4*

LOKACIJA: Samos, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Hotel se nalazi na severnoj strani ostrva Samos, nedaleko od centra turističkog mesta Karlovasi, sa brojnim prodavnicama, barovima i tavernama. Međunarodni aerodrom udaljen je 36 km od hotela.

Samaina Inn Hotel 4* Samos Grčka

Plaža: Hotel od plaže deli ulica. Ležaljke i suncobrani na plaži dodatno se doplaćuju.

Sobe: Hotel poseduje 130 soba. Sve standardne sobe mogu da imaju pogled na more ili planinu. Poseduju kupatilo, fen, klima uređaj, frižider, SAT TV, radio, telefon, sef (besplatno), Wi-Fi internet (besplatno), balkon ili terasu. Krevetac za bebu – na upit. Standardne sobe imaju dva odvojena ležaja ili francuski ležaj i jednu sofu na razvlačenje. U standardne sobe se mogu smestiti dve odrasle osobe i jedno dete ili tri odrasle osobe.

Hotelski sadržaj: Od hotelskih sadržaja gostima je na raspolaganju: recepcija, veranda, bašta, restoran, bar, snack bar, TV sala, lift, klima uređaj, prodavnica suvenira, menjačnica, internet kutak, konferencijska sala, Wi - Fi internet konekcija u javnim delovima (besplatno), sef na recepciji, hemijsko čišćenje, usluga pranja veša, spoljašnji bazen, dečiji bazen, teniski teren, košarka, stoni tenis, igralište za decu, animacioni program, igraonica, dečiji klub, teretana, room service, parking.

Usluga: Usluga je all inclusive – doručak, ručak i večera po principu švedskog stola, samoposluživanje. Doručak se poslužuje u periodu od 07:15h-11:00h, ručak u periodu 12:00h-14:00h, večera u periodu 19:00h-21:30h. Snekovi su dostupni gostima hotela u periodu 11:00h-18:00h, a bar je ovoren od 10:00h - 22:00h.

Napomena: Hotel sa specifičnom arhitekturom, komfornim i funkcionalnim sobama, odličan je izbor za miran, porodični odmor i kratke, romantične ekskurzije daleko od svakodnevne rutine.

 

Proteas Blu 5*

LOKACIJA: Samos, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Jedinstveno okruženje i veličanstveni pejzaž pored odlične usluge i lepog pogleda na Egejsko more čine ovaj hotel najluksuznijijm na ostrvu. Kaskadno postavljen sastoji se od glavne zgrade i bungalova koji se nižu od glavne zgrade do bazena.  Od živopisnog mesta Pitagorio, koje je prepoznatljivo po lepom šetalištu, marini, pregršt restorana, kafića i tipičnim grčkim tavernama udaljen je svega 3 kilometara, a od aerodroma 6 kilometara.

Proteas Blu 5* hotel Samos

Plaža: Hotelski kompleks se nalazi u zalivu i ima sosptvenu, vrlo lepo uređenu peščanu-šljunkovitu plažu.

Sobe: Hotel ima 112 soba koje su raspoređene u glavnoj zgradi i bungalovima. Naša agencija ima zakup soba u glavnoj zgradi sa pogledom na more. Glavna zgrada je na uzvišenju i od plaže je udaljena oko 150 metara. Svaka soba je površine oko 25m2 i ima: kupatilo (kada ili tuš kabina), klima uređaj, telefon, wi-fi internet, sef, SAT TV, mini-bar (uz doplatu), fen, sobne papuče, balkon ili terasu. U standardnoj sobi se nalaze dva standardna ležaja i jedan pomoćni.

Hotelski sadržaj: Gostima je na raspolaganju: recepcija, 4 restorana, lobi bar, bar pored bazena, plažni bar, otvoreni bazen sa ležaljkama i suncobranima, jacuzzi na otvorenom,  Adam and Eve wellness centar (zatvoreni bazen, sauna, salon lepote i masaže – uz doplatu), teretana, tensiki teren, wi-fi u svim javnim prostorijama, prodavnica suvenira. Peškiri za plažu, ležaljke i suncobrani na plaži i pored bazena su besplatni.

Usluga: Polupansion - doručak i večera se služe po principu švedskog stola, samoposluživanje.

Napomena: Predstavlja oazu mira samo za odrasle i na osnovu raznih internet portala je najbolje ocenjen smeštaj na ostrvu.

 

Doryssa Seaside Resort 5*

LOKACIJA: Samos, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Hotel čija je izgradnja inspirisana kombinacijom tradicionalne i moderne arhitekture u svom sastavu ima glavnu zgradu i 120 bungalova. Nalazi se u mestu Potokaki na svega 1,5 kilometara od turističkog centra Pitagorio i međunarodnog aerodroma. Ovaj hotel je poznat po malom grčkom selu sa trgom, crkvom posvećenoj sv. Marini i prodavnicama koji se nalaze u njegovom sastavu i nose naziv „Village“.

Doryssa Seaside Resort 5* Samos Grčka

Plaža: Hotelski kompleks izlazi na sopstvenu peščano-šljunkovitu plažu koja je nagrađena „plavom zastavicom“ na kojoj se ležaljke i suncobrani dodatno doplaćuju.

Sobe: U hotelu postoji glavna zgrada i „Village“ - bungalovi. Ukupno 301 smeštajna jedinica - sve sobe poseduju kupatilo (kada ili tuš), fen, sef, klima uređaj, frižider, LCD TV, telefon, Wi-Fi internet, balkon ili terasu. Dvokrevetne sobe u glavnoj zgradi su sa pogledom na brdo ili na more i  površine su oko 22m2, imaju dva standardna ležaja i pomoćni ležaj. Village sobe su u površine oko 25m2 nalaze se u bungalovima imaju pogled na vrt, imaju dva standardna ležaja i pomoćni ležaj. Junior suite sobe imaju francuski ležaj i garnituru za sedenje, predviđene su za smeštaj dve odrasle osobe i jednog deteta ili tri odrasle osobe. Junior suite su opremljene sa klimom, kupatilom (fen za kosu), bademantilom i sobnim papučama, SAT TV-om, balkonom, mini frižiderom i sefom. U svim sobama je dostpupan wi-fi internet. 

Hotelski sadržaj: Hotel u svom sastavu ima: recepciju, sef na recepciji, otvoreni bazen, dečiji bazen, wellness and spa centar (salon lepote i masaže, sauna, jacuzzi, frizerski salon - uz doplatu), teretanu, dečiji klub i igralište, pansionski restoran (sa dečijim menijem), a la carte restoran, lobi bar, lift u glavnoj zgradi, bar pored bazena i bar na plaži, itenert kutak, teniski teren, sportovi na vodi (uz doplatu), wi-fi internet u lobi baru. Ležaljke i suncobrani pored bazena su besplatni za goste hotela. Hotel ima sopstevni parking.

Usluga: Polupansion - doručak i večera ili All inclusive - doručak, ručak i večera. Obroci se služe po principu švedskog stola, samoposluživanje.

Napomena: Prilikom izgradnje samog hotela korišćeni su ekološki materijali koji doprinose čistom i osvežavajućem ambijentu. Hotel preporučujemo porodicama sa decom.