Grčka Kefalonija Letovanje

Cena od 479 eur / po osobi

Kefalonija letovanje na 10 ili 11 noćenja. Polasci direktnim čarter letovima iz Beograda.

Više o Kefaloniji

Kefalonija je najveće ostrvo u Jonskom moru koje se nalazi severno od Zakintosa, a južno od Itake i Lefkade. Ima površinu od oko 780 km2, a naziv Kefalonija potiče po mitskom heroju Kefalosu. Ostrvo je uglavnom planinskog reljefa, a na zapadnoj strani obale se planinske litice strmo spuštaju u tirkiznu vodu preko belih peščanih plaža. Jedina planina koja se nalazi na ostrvu je Anios, koja je interesantna po krdima divljih konja koji se mogu sresti na njenim visinama. Zemljište je sačinjeno od krečnjaka, tako da se na ovom prostoru nalazi veliki broj pećina, dok je obala prepuna zaliva i rtova. Poznate su otvorene pećine koje su ispunjene vodom i predstavljaju svojevrsnu turističku atrakciju koja je specifična za ovaj predeo. Kefaloniju je 1953. godine zadesio strašan zemljotres koji se pamti i dan danas. Brojna sela su razrušena, a jedino mesto koje nije pretrpelo posledice je Fiskardo. To je prelepo, živopisno i šareno ribarsko mesto prepuno cvetnih aranžmana i brodića. U Fiskardu je nastao tradicionalni plea Kefalonije - balos.

 

devojka u prelepoj beloj haljini stoji okrenuta leđima i gleda ka predivnoj plaži kefalonije sa svetlo plavom bojom mora i belim peskom na obali

 

Šta obići na ostrvu Kefalonija?

Argostoli je glavni i najveći grad Kefalonije. U centralnom delu grada se nalazi veliki trg i pešačka zona ispunjena kafićima i resoranima. Tu se nalazi i marinski park koji je posvećen kornjačama, odnosno njihovom očuvanju. Neretko ih možete videti kako plivaju u plićaku tražeći hranu. Uz samu obalu smeštena je marina u kojoj su usidrene luksuzne jahte, kao i kej za večernje šetnje pored mora i večere u prelepim tavernama.

Burna prošlost i bogata istorija pomažu da kroz brojne istorijske gradove i spomenike oživimo vreme iz rimskog, antičkog i venecijanskog doba. Od kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se Mikenske grobnice, srednjevekovne kule kao i stari mozaici.

 

Mytos plaža na ostrvu Kefalonija u Grčkoj.

 

Najposećenije mesto na Kefaloniji je magično jezero Melissani u mestu Karavomylos, koje je okruženo borovom šumom i zelenilom što doprinosi da voda u jezeru bude neverovatno tirkizne boje. Borovi su veoma zastupljeni na Kefaloniji, pa odatle i naziv crna šuma ili Kefalonijski bor koji raste na samom vrhu planine na ostrvu. Upravo na tom mestu žive divlje koze sa zlatnim zubima zbog ispaše bogate mineralima.

Plaže na Kefaloniji

Kefalonija je najpoznatija po svojim lepim plažama koje se nalaze na otvorenim i skrivenim mestima. Najpoznatija je Myrtos plaža za koju kažu da je jedna od najlepših na svetu. Antisamos je duga i široka plaža koja je specifična po tome što je u plićaku zastupljena zelena, smaragdna boja vode koja se kasnije prelama u plave tonove. Skala plaža je jedna od najdužih na celom ostrvu, a Emblissi je poznata po čudnim stenama koje podsećaju na ploče. Ostale plaže koje treba posetiti kako bi letovanje na ostrvu Kefalonija bilo kompletno su Platia Ammos, Alaties, Dafnoudi, Vouti, Petani, Fteri plaža i mnoge druge.

 

Petani plaža na Kefaloniji, sa tirkizneom bojom mora i predivnim belim peskom na obali.

 

Izleti na Kefaloniji

Na Kefaloniji postoji širok izbor fakultativnih izleta kao što su poseta grčkim selima, vinskim podrumima ili tradicionalnim tavernama na koje možete otići sami ili organizovano jer je ostrvo jako dobro povezano trajektnim linijama sa ostalim ostrvima u Jonskom moru. Uvek možete otići na jednodnevni obilazak Lefkade ili Zakintosa.

 

Devojka na prelepoj plaži u uvali stena na ostrvu Kefalonija u Grčkoj.

 

Naše prikazane ponude su samo deo onoga što Vam možemo organizovati, možete prilagoditi broj dana, broj putnika, vrstu sobe, usluge, aktivnosti, pa budite slobodni da nam se obratite putem mejla: info@yourway.rs ili telefona: +381 11 2120301

Plan i program puta

DAN 1: BEOGRAD – KEFALONIJA

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera agencije dva sata i 30 minuta ranije u odnosu na predviđeno vreme poletanja. Direktan čarter let za Kefaloniju. Ketering u avionu. Po dolasku, goste dočekuje predstavnik Organizatora putovanja. Transfer do hotela. Smeštaj u studio/apartman, ili izabran hotel. Noćenje.

DAN 2-PRETPOSLEDNJI DAN: KEFALONIJA

Boravak u izabranom objektu na bazi uplaćene usluge. U toku boravka biće organizovani fakultativni izleti. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

POSLEDNJI DAN: KEFALONIJA - BEOGRAD

Napuštanje smeštajnog objekta. Transfer do aerodroma. Direktan čarter let za Beograd. Obrok u avionu. Sletanje u Beograd. Kraj programa.

Cene i uslovi

TERMIN PUTOVANJA:

Datum polaska:Od 20.06.2023. 
Datum povratka:Od 30.06.2023. u zavisnosti od izabranog trajanja programa
Broj dana / broj noćenja: 10 noći/11 dana; 11 noći/12 dana; 

CENA ARANŽMANA: 

Prikazana je cena aranžmana po osobi u EUR.  

NAZIV HOTELA:

11 dana / 10 noćenja

12 dana / 11 noćenja

Despina Studio

od 379 €

od 439 €

Aggelos Studio

od 399 €

od 459 €

Irilena Hotel 2*

od 629 €

od 679 €

Princess Hotel 3*

od 743 €

od 797 €

Cephalonia Palace Hotel 4*

od 799 €

od 869 €

Ionian Sea Hotel 4*

od 859 €

od 949 €

Mediterranee Hotel 4*

od 959 €

od 1039 €

Apollonion Asterias Resort & Spa 5*

od 896 €

od 995 €

Cena aranžmana obuhvata:

 • Prevoz putnika direktnim čarter letom na relaciji Beograd – Kefalonija – Beograd.
 • Grupni transfer autobusom od aerodroma na Kefaloniji do izabranog hotela ili studija/apartmana u odlasku i povratku.
 • 10 ili 11 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga.
 • Hotelske usluge prema programu, od vremena ulaska u hotelske sobe do vremena njihovog napuštanja a u zavisnosti od hotelskih pravila (u najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00h, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 12:00h) ili od vremena leta aviona (u slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova putnici ne mogu tražiti umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u hotelu). Ukoliko je aranžmanom predviđen organizovani avio-prevoz, kao prvi i poslednji obrok računaju se oni koji budu posluženi u avionu, i smatra se da ti obroci zamenjuju hotelske obroke uobicajene za to doba dana. Takođe se ne može tražiti umanjenje cene ili refundacija za hotelske usluge koje nisu korišcene zbog fakultativnih izleta.
 • Aerodromske takse za čarter let u iznosu od 36.69 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina (aerodrom Nikola Tesla u Beogradu 21.61 evra, aerodrome na Kefaloniji 14.10 evra i RF taksa u iznosu 0.98 evra). Deca do dve godine ne plaćaju aerodromske takse. Sve navedene aerodromske takse podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj protivvrednosti pre polaska na putovanje.
 • YQ taksa predstavlja nadoknadu za gorivo i definisana je ugovorom sa avio prevoznikom. Iznos YQ taksi je podložan promeni i zavisi od promene cene goriva na tržištu. U slučaju povećanja taksi, putnik je u obavezi da izvrši doplatu pre započetog putovanja.
 • sluge predstavnika Organizatora putovanja i troškove organizacije putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po sobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 4 € za hotele sa 5*; 3 € za hotele sa 4*; 1,5 € za hotele sa 3*; 0,5 € za hotele sa 2*,studija i apartmane. Boravišne takes se plaćaju na licu mesta prilikom prijave ili odjave iz smeštajnog objekta.
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti.

USLOVI PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje uplaćuje se 30% cene aranžmana, dok se ostatak uplaćuje najkasnije do 15 dana pred polazak na putovanje. Sve uplate vrše se isključivo u dinarima, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Moguće je plaćanje gotovinom, virmanom, karticama Visa, Master Card i Dina, kao i čekovima građana.

COVID 19 USLOVI PUTOVANJA U GRČKU:

Državljani Srbije mogu da uđu u Grčku bez ograničenja.

KORISNE INFORMACIJE:

 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji će putnik koristiti za putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja). Ime i prezime u avio karti mora biti isto kao u pasošu sa kojim putnik putuje. Promena imena nije dozvoljena.
 • U slučaju otkaza putovanja od strane putnika nakon izdavanja avio karte, troškovi storniranja se obračunavaju u skladu sa tarifom koja je rezervisana. Promotivne i niže tarife avio karata nisu refundabilne, te se u slučaju storniranja vrši samo povraćaj aerodromskih taksi.
 • Putnik je dužan da dva dana pred putovanje proveri tačno vreme i mesto polaska.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Informacije o vizama i ulasku i tranzitu važe samo za putnike koji poseduju pasoš Republike Srbije. Molimo putnike koji poseduju pasoše drugih zemalja da se upoznaju sa procedurama pribavljanja viza za izabranu destinaciju u nadležnim ustanovama. Uslovi viziranja se često menjaju, te je putnik u obavezi da obezbedi relevantne vize i pre putovanja proveri da li je došlo do promena u viznom režimu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se Opšti Uslovi Putovanja organizatora putovanja.
 • Postoji mogućnost da neki od hotelskih sadržaja (restorani, bazeni, wellness, sportska ponuda, dečija animacija…) usled prevencije od virusa Covid-19 bude nedostupan ili dostupan u ograničenoj ili izmenjenoj meri.

NAPOMENE:

 • Posrednik putovanja je YOUR WAY putnička agencija
 • Organizator putovanja poseduje licencu OTP 151/2021, kategorije A
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Putnik je dužan da se upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, viziranja i Opštim Uslovima Putovanja organizatora putovanja.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili predstavnike i saradnike organizatora putovanja, može biti isključen sa putovanja bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Minimalan broj putnika za individualno putovanje je 1, za grupno putovanje 10.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice. Ukoliko maloletne osobe putuju bez pratnje roditelja, moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja za prelazak granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku putovanja. Savetujemo da putnici osiguraju svoje stvari i vrednosti kod ovlašćenih osiguravajućih kuća, jer u slučaju krađe ili gubitka ličnih stvari i vrednosti, putnik može zatražiti naknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod osiguravajuće kuće.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemlje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.
 • Putnik je dužan da se upozna sa viznim režimom zemlje/zemalja u koje putuje i da pravovremeno pribavi odgovarajuće vize.
 • Ukoliko organizator putovanja posreduje u pribavljanju vize, putnik je dužan da u predviđenom roku dostavi potrebne podatke i dokumenta.
 • Raspoloživost: Molimo putnike da imaju u vidu da navedena ponuda podrazumeva trenutnu raspoloživost u sistemu. Ne garantujemo raspoloživost u trenutku kontakta. Rezervacija je garantovana tek nakon uplate avansa napravljene fiksne rezervacije. Kod hotela koji su na upit, procedura podrazumeva avansnu uplatu prema uslovima plaćanja, pre slanja upita. Odgovor na upit se čeka dva do četiri radna dana. Ukoliko je odgovor na upit potvrdan, rezervacija je automatski fiksna i podleže Uslovima putovanja. Ukoliko je odgovor na upit negativan, putnici imaju pravo na povraćaj novca u celosti, ili na alternativu.
 • Posebne želje i napomene: Molimo putnike da nam prilikom rezervacije naznače ukoliko imaju neki specijalni zahtev ili želju, koje ćemo mi proslediti hotelu, i koji će dati sve od sebe da Vam to i obezbedi ukoliko bude u mogućnosti, ali ne mođemo garantovati ostvarivanje navedenih napomena i želja.
 • Smeštaj: U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 15:00h, a iste se napuštaju najčešće do 11:00h. Tačno vreme ulaska u sobe i napuštanja soba zavisi od pravila izabranog smeštajnog objekta. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. Prilikom prijave u hotel, putnik je obavezan da obezbedi depozit u vidu gotovine ili platnih kartica na ime korišćenja dodatnih usluga u sobi/hotelu.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za njih nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije organizatora fakultativnog izleta.

INFORMACIJE I PRIJAVLJIVANJE:

YOUR WAY

YUBC, BULEVAR MIHAILA PUPINA 10, LOKAL 10, 11070 NOVI BEOGRAD

EMAIL: INFO@YOURWAY.RS

TEL: +381 11 2120 301

Smeštaj

Despina Studio 

LOKACIJA: Kefalonija, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Nalaze se u mirnom delu Lasija, na uzvišenju sa kojeg se pruža pogled na zaliv. Od centra mesta kompleks apartmana je udaljen oko 200 m. Od Argostolija, glavnog grada Kefalonije, udaljen je oko 3,5 km, a od međunardnog aerodroma 6 km.

Despina Studio Kefalonija

Plaža: Dve najatraktivnije plaže (Makris Gialos, Platis Gialos) su udaljene 600 m.

Sobe: Apartmani tipa studio imaju kupatilo (tuš/wc), kompletno opremljenu kuhinju, zajedničku terasu, klima uređaj (uz doplatu, 5 evra po danu), sef (uz doplatu, 1 evro po danu), frižider, besplatan Wi-Fi, SAT TV. Namenjeni su za smeštaj 2 osobe i jednog deteta ili tri odrasle osobe (treći ležaj je pomoćni).

Hotelski sadržaj: Zgrada apartmana se nalazi u lepo održavanom dvorištu punom cveća, dok se sa velike zajedničke terase može uživati u zalasku sunca. U okviru kompleksa gostima je na raspolaganju parking, prostorija za odlaganje prtljaga i besplatna Wi Fi internet konekcija.

Usluga: Najam apartmana.

Napomena: Taverne, prodavnice i barovi se nalaze se na 5 minuta šetnje od apartmana.Despina Studios predstavlja jedan od najbolje ocenjenih apartmanskih smeštajnih kapaciteta u Lasiju. Jedan je i od najtraženijih apartmana u našoj ponudi godinama unazad.

 

Aggelos Studio

LOKACIJA: Kefalonija, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Zgrada apartmana se nalazi u turističkom mestu Lasi, smeštena na uzvišici, na 100 m od glavne ulice i 2 km od glavnog grada Argostoli. U neposrednoj blizini je supermarket.

Aggelos Studio Kefalonija

Plaža: Do plaže se spušta 400 m dug put. Ležaljke i suncobrani na plaži se plaćaju.

Sobe: Apartman tipa studio 2 odvojena ležaja, kuhinjski deo (frižider, rešo sa dve ringle, posuđe), kupatilo(tuš/wc, fen za kosu), terasu, klima uređaj (uz doplatu, 5 evra po danu), sef (uz doplatu, 1 evro po danu) i besplatnu Wi-Fi internet konekciju. Namenjeni su za smeštaj 2 ili 2 do 3 osobe, treći ležaj je pomoćni.

Hotelski sadržaj: Zgrada u kojoj su smešteni studiji se nalazi u održavanom dvorištu punom cveća. Apartmani ne poseduju peškire za plažu.

Usluga: Najam apartmana.

Napomena: Turističko mesto Lasi je sa glavnim gradom povezan autobuskom linijom (stiže se za nekoliko minuta). Mimo glavnog grada, Lasi je poznat po brojnim sadržajima namenjenim turistima (restorani, barovi, prodavnice). Jedna od najlepših plaža Kefalonije, Makris Gialos, udaljena je oko 2 km od studija. 

 

Irilena Hotel 2*

LOKACIJA: Kefalonija, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Odlična lokacija, na par minuta hoda od centra Lasija, u neposrednoj blizini brojnih restorana, taverni, prodavnica i barova. Od glavnog grada ostrva, Argostolija, hotel je udaljen 3 km, a od međunarodnog aerodroma 7 km.

Irilena Hotel 2* Kefalonija

Plaža: Jedna od najlepših plaža Kefalonije, čuveni Makris Gialos, udaljen je svega 500 metara od hotela. Ležaljke i suncorani na plaži su uz doplatu.

Sobe: Renovirane smeštajne jedinice imaju kupatilo (WC / kada ili tuš), fen za kosu, klima uređaj (besplatno), mini frižider, sef (besplatno), balkon ili terasu. Sobe koje su u zakupu naše agencije se nalaze u prizemlju i okrenute su ka ulici. U standard sobe se mogu smestiti maksimalno dve odrasle osobe (dva standardna ležaja).

Hotelski sadržaj: Recepcija, bar, vrt za opuštanje iza hotela, TV kutak, besplatna Wi-Fi konekcija.

Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je kontinentalni.

Napomena: Blizina poznate plaže, ljubazni domaćini i odlična pozicioniranost čine ovaj hotel jednim od najpopularnijih u Lasiju. U svojoj kategoriji, jedan je od najbolje ocenjenih hotela na ostrvu.

 

Princess Hotel 3*

LOKACIJA: Kefalonija, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Smešten je na udaljenosti od 50 m od centra mesta Lasi i 1,5 km od glavnog grada Argostolija. Odlično pozicioniran za istraživanje ostrva. Aerodrom je udaljen 6 km od hotela.

Princess Hotel 3* Kefalonija

Plaža: Smešten je na uzvišenju i udaljen je 180 m od najpopularnije peščane plaže Kefalonije, Makris Gialos, koja je nagrađena plavom zastavom. Ležaljke i suncobrani na plaži se plaćaju.

Sobe: Hotel ima standardne sobe (23 m2) sa pogledom na more i standardne sobe sa pogledom na baštu. Sve sobe imaju kupatilo sa kadom ili tuš kabinom,  balkon, klima uređaj, sef, frižider i telefon. Predviđene su za smeštaj dve odrasle osobe.

Hotelski sadržaj: Recepcija, menjačnica, lobi, restoran, bar, wi-fi internet u zajedničkim delovima hotela, spoljašnji bazen sa ležaljkama i suncobranima, bar na bazenu, lepo uređen vrt, parking, prostorija za odlaganje prtljaga.

Usluga: Noćenje sa doručkom, po principu švedskog stola, samoposluživanje. Postoji mogućnost doplate za polupansion.

Napomena: Pogodan položaj hotela omogućava svojim gostima lak pristup do najlepših plaža, znamenitosti ostrva, prodavnica, restorana i taverni.

 

Cephalonia Palace Hotel 4*

LOKACIJA: Kefalonija, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Hotel je lociran na južnoj obali poluostrva Paliki u regiji Xi, na 6 km udaljenosti od turističkog mesta Liksuri, odakle saobraća redovna linija trajekta koji za 20 minuta vožnje stiže do Argostolija, glavnog grada na ostrvu. Hotelski kompleks se sastoji od nekoliko zgrada. Tokom visoke sezone, postoje lokalne autobuske linije koje saobraćaju do Liksurija. Međunarodni aerodrom udaljen je 40 km od hotela.

Cephalonia Palace Hotel 4* Kefalonija

Plaža: Hotel je udaljen 100 m od čuvene plaže sa crvenim peskom, Xi. Ležaljke i suncobrani se na plaži plaćaju.

Sobe: Hotel raspolaže sa standardnim i porodičnim sobama. Standardne sobe opremljene su francuskim ili sa dva odvojena ležaja, namenjene su za smeštaj 2-3 osobe (treći ležaj je pomoćni). Porodične sobe sa pogledom na baštu, nalaze se u prizemlju – francuski krevet ili dva odvojena ležaja i kreveti na sprat za decu. Gostima su na raspolaganju: kupatilo, fen za kosu, klima uređaj, TV, frižider, Wi-Fi internet (besplatno), sef. Sve sobe imaju balkon ili terasu.

Hotelski sadržaj: Recepcija, restoran, a-la-carte restoran na plaži, bar, bar pored bazena, spoljašnji bazen sa ležaljkama i suncobranima, bazen za decu, dečje igralište, welness centar, teniski teren (uz doplatu), stoni tenis (uz doplatu). Peškiri za plažu ili bazen se mogu dobiti uz depozit.

Usluga: Polupansion ili all inclusive. Obroci se služe po principu švedskog stola, samoposluživanje.

Napomena: Prirodna lepota i topla atmosfera će zadovoljiti sve aspekte porodičnog odmora. Prednost hotela je lokacija blizu Xi peščane plaže, koja pored toga što ima plavu zastavicu, smatra se posebnom zbog retkog crvenog peska. U okviru naše ponude, Cephalonia Palace je najprodavaniji hotel na Kefaloniji u prethodne dve sezone.

 

Ionian Sea Hotel 4*

LOKACIJA: Kefalonija, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Hotel je smešten na južnoj obali poluostrva Paliki, u regiji Kunopetra, 8 km udaljenoj od mesta Liksuri. Idealan je izbor za porodični odmor kao i za one osobe koje žele da uživaju u prirodnom ambijentu, daleko od gradske buke. Od Argostolija, glavnog grada Kefalonije, udaljen je 30 km, a od međunarodnog aerodroma 42 km.

Ionian Sea Hotel 4* Kefalonija

Plaža: Nalazi se na 150 m od zlatne peščane plaže Kunopetra, a u bliskom okruženju se nalazi još nekoliko poznatih plaža (Xi, Vatsa i Vrahinari). Ležaljke i suncobrani se na plaži plaćaju.

Sobe: Standardne sobe namenjene su za smeštaj dve do tri osobe - francuski ležaj ili francuski ležaj i jedan standardni krevet. Porodične sobe su namenjene za smeštaj dve odrasle osobe i dvoje dece - francuski ležaj i dva pomoćna ležaja. Sve sobe imaju kupatilo, klima uređaj, telefon, TV, mini frižider, ketler, fen za kosu, beplsatan Wi-Fi internet i balkon.

Hotelski sadržaj: U sklopu hotelskog kompleksa se nalazi  recepcija, restoran, taverna, lobi bar, bar na bazenu, dva bazena, dečji bazen, akva park sa 5 tobogana (u periodu od 10:00 sati do 18:00 sati), akva park bar (dodatno se plaća, ne ulazi u all inclusive koncept), dečje igralište, mini-klub (4-12 godina), igraonica, sportske aktivnosti (fudbalski teren, teniski teren, teren za odbojku, pikado, stoni tenis - korišćenje besplatno), mini-market, lepo uređen vrt, Wi-Fi internet (besplatno), suvenirnica, animacija za odrasle i za decu. Postoji i večernja animacija za odrasle (grčko veče, predstava, karaoke). U sklopu hotela se nalazi i parking. Sef je dostupan na recepciji (uz doplatu).Ležaljke i suncobrani oko bazena su besplatni, a peškiri za bazen su uz doplatu.

Usluga: All inclusive, obroci se služe po principu švedskog stola, samoposluživanje (napomena: sveže ceđeni sokovi, grčka i irska kafa nisu uključeni u all inclusive koncept, a konzumiranje pića posle ponoći se naplaćuje).

Napomena: Zahvaljujući veoma ljubaznom osoblju, raznovrsnim tradicionalnim specijalitetima, akva parku sa 5 tobogana, brojnim sadržajima za decu i odrasle, ovaj hotel predstavlja odličan izbor za porodice. Sa Liksurijem je povezan redovnom linjom gradskog autbousa. Vožnja se dodatno plaća, a red vožnje dostupan je na recepciji.

 

Apollonion Asterias Resort & Spa 5*

LOKACIJA: Kefalonija, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Hotel je lociran na južnoj obali poluostrva Paliki, 7 km od turističkog mesta Liksuri. Od Argostolija, glavnog grada na ostrvu, udaljen je 41 km, a od aerodroma 46 km. Pored glavne zgrade, hotelski kompleks čini još nekoliko zgrada koje okružuju prelepi vrt. 

Apollonion Asterias Resort & Spa 5* Hotel Kefalonija

Plaža: Hotel se nalazi 300 metara od popularne plaže Xi, poznatoj po crvenom pesku. Ležaljke i suncobrani se na plaži dodatno naplaćuju.

Sobe: U skoplu hotela se nalazi nekoliko tipova smeštajnih jedinica: delux soba, delux porodična soba, family suite. U delux sobu se mogu smestiti dve odrasle osobe i dete dok u delux porodičnoj sobi mogu smestiti maksimalno tri odrasle osobe i jedno dete. Delux dvokrevetne sobe (30m2)imaju kupatilo sa toaletnim priborom, fen za kosu, SAT TV, sef, telefon, klima uređaj i mini bar (uz doplatu), Wi-Fi, terasa ili balkon. Namenjene su za smeštaj maksimlano tri odrasle osobe (franscuski ležaj ili dva odvojena ležaja, treći ležaj je pomoćni ili sofa na razvlačenje). Delux porodične sobe (42 m2) predviđene su za smeštaj porodica sa decom; na donjem nivou se nalazi francuski ležaj, a na gornjem dva odvojena ležaja. Family suite nalazi se u prizemlju sa direktnim izlazom na baštu, može ugostiti dve odrasle osobe i dvoje dece ili tri odrasle osobe. Premium dvokrevetne sobe se nalaze u novootvorenom kompleksu Asterias (31 m2) i mogu ugostiti dve odrasle osobe i dete ili tri odrasle osobe.Hotelski sadržaj: 

Usluga: Polupansion. Doručak i večera se služe po principu švedskog stola, samoposluživanje.

Napomena: Hotel se sastoji od dva različita kompleksa koji čine ovo luksuzno odmaralište. Komplek Apollonion koji radi od maja 2010. godine i kompleks Asterias koji je počeo sa radom od maja 2019. godine. Kompleks Asterias se nalazi na uzvišenju iznad kompleksa Apollonion-a, odakle se pruža pogled na Jonsko more.  

 

Mediterranee Hotel 4*

LOKACIJA: Kefalonija, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Odlično lociran hotel, u centralnom delu poznatog turističkog mesta Lasi, udaljen je svega 2 km od Argostolija, glavnog grada, i 7 km od aerodroma.

Mediterranee Hotel 4* Kefalonija Grčka

Plaža: Hotel se nalazi na lepoj peščanoj plaži. Ležaljke i suncobrani se na plaži plaćaju.

Sobe: Standard sobe sa pogledom na vrt ili more, površine 23 m2, imaju francuski ili dva odvojena ležaja, namenjene su za smeštaj 2 ili 3 osobe (treći ležaj je pomoćni). Sve smeštajne jedinice imaju kupatilo (tuš/wc), fen, LCD SAT TV, telefon, klima uređaj, mini-frižider, ketler i pribor za spremanje kafe i čaja, toaletni pribor, sef, W-Fi i balkon.

Hotelski sadržaj: U sklopu hotela je restoran, lobi bar, bar pored bazena, kao i snack bar na plaži, veliki bazen sa izdvojenim delom za decu, teniski teren i stoni tenis. Korišćenje teniskog terana i stonog tenisa je besplatno. Gostima su na raspolaganju i prodavnica, TV kutak, prostorija za odlaganje prtljaga i menjačnica. Wi-Fi internet konekcija je dostupna i besplatna. Ležaljke oko bazena se ne doplaćuju. Peškiri za plažu ili bazen su takođe besplatni. Postoji mogućnost iznajmljivanje automobila ili bicikala (uz doplatu).

Usluga: Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom ili polupansiona. Obroci se služe po principu švedskog stola, samoposluživanje.

Napomena: Iz hotela se pruža pogled na zaliv i Liksuri. Lokacija ovog hotela, usluga koja se pruža i sve čari ovog divnog ostrva učiniće Vaš odmor nezaboravnim.