Grčka Glifada Letovanje

Cena od 691 eur / po osobi

Glifada letovanje na 7 noćenja. Polasci direktnim čarter letovima iz Beograda.

Više o letovalištu Glifada

Glifada je atinsko naselje, poznata po tome što u njemu odmaraju i žive poznati Grci ili bogati stranci. Nalazi se na obali Saronskog zaliva, južno od Atine od koje je udaljena oko 12 kilometara. I ako je Glifada poznata pod nazivom „Grčka Marbelja“, zbog ekskluzivnih smeštaja, restorana i prodavnica, turististima sa naših prostora je takodje dostupna, jer poseduje i hotele koji odgovaraju svim vrstama putnika.

Kako je Glifada u neposrednoj blizini Atine, predstavlja odličan spoj odmora, kupanja i sunčanja sa obilaskom kulturno istorijskih spomenika. Glifada je poznata i kao centar za spašavanje morskih kornjača. Na plaži Glifade često možemo videti nasukane kornjače koje su neretko povredjene. O kojima brinu i vode računa volonteri, čiji centar možete obići u toku vikenda. Tom prilikom možete videti kako se kornjače oporavljaju, možete pomagati volonterima u radu sa njima, možete ih meriti ili hraniti.

 

Zalazak sunca u letovalištu Glifada u Grčkoj. Jedan od najlepših prizora koje ćete doživeti tokom letovanja u Glifadi.

 

Plaže u Glifadi

Javna plaža u Glifadi je duga i šljunkovita sa brojnim barovima i restoranima, a more je veoma čisto. Plaža Astir se nalazi u Vouliagmeniju i pripada hotelskom kompleksu, mada je i putnici koji nisu gosti hotela mogu obići. Ona važi za jednu od lepših plaža na ovom prostoru, okružena je borovima i prirodnih hladom, poznata je i po tome što je na njoj pre nekoliko godina boravio tadašnji predsednik Barak Obama. 

Malo luksuznija plaža je Asteras koja je smeštena u centru Glifade. Na njoj se nalazi lep restoran u kome možete provesti popodne za kratak odmor od sunca, a nakon toga možete igrati odbojku na pesku ili tenis na jednom od terena koji su u sklopu plaže. 

Plaža Voula je specifična po zlatnoj boji peska i šljunka, idealna je za plivanje jer se talasi retko stvaraju zbog prirodnog zaklona od vetra.

 

Plaža u Glifadi u Grčkoj, slikana iz ptičje perspektive sa svetlo plavom bojom mora i sitnim peskom i kupačima na plaži.

 

Aktivnosti prilikom letovanja u Glifadi

Nakon odmora na jednoj od mnogobrojnih plaža, možete se uputiti u Atinu i obići neke od znamenitosti. Akropolj, kao antička citadela sa svojim hramovima, od kojih se najviše ističe Partenon, nezaobilazna je stanica za svakog turistu koji poseti Atinu. Možete posetiti i muzej Akropolja u kome se nalaze kipovi i skulpture, zatim Nacionalni arheološki muzej, Dionisovo pozorište, muzej Benaki, Vizantijski i Hrišćanski muzej. Ukoliko poželite da obidjete i moderniji deo Atine, prošetajte se ambijentalnom četvrti Plakom. Takodje, sam centar grada je prepun suvenirnica, prodavnica, barova i restorana sa odličnim grčkim specijalitetima.

U samoj Glifadi možete obići crkvu vizantijskog dizajna koja je sagradjena davne 1934. godine. Crkva je nedavno renovirana, ugradjeni su mozaici umetnika Vlaisoda Coconisa koji je poznat po mnogobrojnim delima vizantijskog stila kako u Grčkoj tako i širom sveta.

Glifada ima dobar noćni život. Mladi ljudi često posećuju ovo letovalište, tako da postoji nekoliko klubova i noćnih barova. Najpoznatiji su koktel barovi „Holy Spirit“ i „MoMix“. Ukoliko volite mirnije izlaske, izaberite jedan od mnogobrojnih restorana sa morskim specijalitetima koji su uvek sveži i začinite ih sa domaćim grčkim vinom.

 

Akropolj u Atini, nedaleko od letovališta Glifada. Obavezan izlet za sve posetioce Glifade.

 

Aranžmani za letovanje u Glifadi

Naše prikazane ponude su samo deo onoga što Vam možemo organizovati, možete prilagoditi broj dana, broj putnika, vrstu sobe, usluge, aktivnosti, pa budite slobodni da nam se obratite putem mejla: info@yourway.rs ili telefona: +381 11 2120301

Plan i program puta

DAN 1: BEOGRAD – ATINA

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera agencije dva sata ranije u odnosu na predviđeno vreme poletanja. Let za Atinu JU512 (oko 1:45). Transfer do hotela. Smeštaj u izabran hotel. Noćenje.

DAN 2-PRETPOSLEDNJI DAN: GLIFADA

Boravak u izabranom objektu na bazi uplaćene usluge. U toku boravka biće organizovani fakultativni izleti. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

POSLEDNJI DAN: ATINA – BEOGRAD

Napuštanje smeštajnog objekta. Transfer do aerodroma. Direktan let za Beograd JU513. Sletanje u Beograd. Kraj programa.

Cene i uslovi

TERMIN PUTOVANJA:

Datum polaska:

Od 01.07.2023. 

Datum povratka:

Od 08.07.2023. 

Broj dana / broj noćenja: 

7 noći/ 8 dana; 

CENA ARANŽMANA: 

Prikazana je cena aranžmana po osobi u EUR.  

NAZIV HOTELA:

8 dana / 7 noćenja

London Hotel 3*

Od 765 €

Athens Coast 4*

Od 805 €

Alexander Beach 4*

Od 619 €

Cena aranžmana obuhvata:

 • Prevoz putnika direktnim letom na relaciji Beograd – Atina – Beograd.
 • Grupni transfer autobusom od aerodroma do izabranog hotela u odlasku i povratku.
 • 7 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga.
 • Hotelske usluge prema programu, od vremena ulaska u hotelske sobe do vremena njihovog napuštanja a u zavisnosti od hotelskih pravila (u najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00h, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 12:00h) ili od vremena leta aviona (u slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova putnici ne mogu tražiti umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u hotelu). Ukoliko je aranžmanom predviđen organizovani avio-prevoz, kao prvi i poslednji obrok računaju se oni koji budu posluženi u avionu, i smatra se da ti obroci zamenjuju hotelske obroke uobicajene za to doba dana. Takođe se ne može tražiti umanjenje cene ili refundacija za hotelske usluge koje nisu korišcene zbog fakultativnih izleta.
 • Aerodromske takse za redovnu liniju u iznosu od 55,58 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina. Deca do dve godine ne plaćaju aerodromske takse. Sve navedene aerodromske takse podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj protivvrednosti pre polaska na putovanje.
 • Usluge predstavnika Organizatora putovanja i troškove organizacije putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po sobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 4 € za hotele sa 5*; 3 € za hotele sa 4*; 1,5 € za hotele sa 3*; 0,5 € za hotele sa 2*,studija i apartmane. Boravišne takes se plaćaju na licu mesta prilikom prijave ili odjave iz smeštajnog objekta.
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti.

USLOVI PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje uplaćuje se 30% cene aranžmana, dok se ostatak uplaćuje najkasnije do 15 dana pred polazak na putovanje. Sve uplate vrše se isključivo u dinarima, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Moguće je plaćanje gotovinom, virmanom, karticama Visa, Master Card i Dina, kao i čekovima građana.

COVID–19 USLOVI PUTOVANJA:

Za ulazak u Grčku od 01.05.2022. više ne postoje nikakve restrikcije.

KORISNE INFORMACIJE:

 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša koji će putnik koristiti za putovanje (ima rok važenja od minimum 6 meseci od datuma povratka sa putovanja, ima dovoljno slobodnih strana u trenutku putovanja). Ime i prezime u avio karti mora biti isto kao u pasošu sa kojim putnik putuje. Promena imena nije dozvoljena.
 • U slučaju otkaza putovanja od strane putnika nakon izdavanja avio karte, troškovi storniranja se obračunavaju u skladu sa tarifom koja je rezervisana. Promotivne i niže tarife avio karata nisu refundabilne, te se u slučaju storniranja vrši samo povraćaj aerodromskih taksi.
 • Putnik je dužan da dva dana pred putovanje proveri tačno vreme i mesto polaska.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Informacije o vizama i ulasku i tranzitu važe samo za putnike koji poseduju pasoš Republike Srbije. Molimo putnike koji poseduju pasoše drugih zemalja da se upoznaju sa procedurama pribavljanja viza za izabranu destinaciju u nadležnim ustanovama. Uslovi viziranja se često menjaju, te je putnik u obavezi da obezbedi relevantne vize i pre putovanja proveri da li je došlo do promena u viznom režimu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se Opšti Uslovi Putovanja organizatora putovanja.
 • Postoji mogućnost da neki od hotelskih sadržaja (restorani, bazeni, wellness, sportska ponuda, dečija animacija…) usled prevencije od virusa Covid-19 bude nedostupan ili dostupan u ograničenoj ili izmenjenoj meri.

NAPOMENE:

 • Posrednik putovanja je YOUR WAY putnička agencija
 • Organizator putovanja poseduje licencu OTP 151/2021, kategorije A
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Putnik je dužan da se upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, viziranja i Opštim Uslovima Putovanja organizatora putovanja.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili predstavnike i saradnike organizatora putovanja, može biti isključen sa putovanja bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Minimalan broj putnika za individualno putovanje je 1, za grupno putovanje 10.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice. Ukoliko maloletne osobe putuju bez pratnje roditelja, moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja za prelazak granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku putovanja. Savetujemo da putnici osiguraju svoje stvari i vrednosti kod ovlašćenih osiguravajućih kuća, jer u slučaju krađe ili gubitka ličnih stvari i vrednosti, putnik može zatražiti naknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod osiguravajuće kuće.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemlje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.
 • Putnik je dužan da se upozna sa viznim režimom zemlje/zemalja u koje putuje i da pravovremeno pribavi odgovarajuće vize.
 • Ukoliko organizator putovanja posreduje u pribavljanju vize, putnik je dužan da u predviđenom roku dostavi potrebne podatke i dokumenta.
 • Raspoloživost: Molimo putnike da imaju u vidu da navedena ponuda podrazumeva trenutnu raspoloživost u sistemu. Ne garantujemo raspoloživost u trenutku kontakta. Rezervacija je garantovana tek nakon uplate avansa napravljene fiksne rezervacije. Kod hotela koji su na upit, procedura podrazumeva avansnu uplatu prema uslovima plaćanja, pre slanja upita. Odgovor na upit se čeka dva do četiri radna dana. Ukoliko je odgovor na upit potvrdan, rezervacija je automatski fiksna i podleže Uslovima putovanja. Ukoliko je odgovor na upit negativan, putnici imaju pravo na povraćaj novca u celosti, ili na alternativu.
 • Posebne želje i napomene: Molimo putnike da nam prilikom rezervacije naznače ukoliko imaju neki specijalni zahtev ili želju, koje ćemo mi proslediti hotelu, i koji će dati sve od sebe da Vam to i obezbedi ukoliko bude u mogućnosti, ali ne mođemo garantovati ostvarivanje navedenih napomena i želja.
 • Smeštaj: U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 15:00h, a iste se napuštaju najčešće do 11:00h. Tačno vreme ulaska u sobe i napuštanja soba zavisi od pravila izabranog smeštajnog objekta. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. Prilikom prijave u hotel, putnik je obavezan da obezbedi depozit u vidu gotovine ili platnih kartica na ime korišćenja dodatnih usluga u sobi/hotelu.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za njih nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije organizatora fakultativnog izleta.

UPITI, INFORMACIJE I ARANŽMANI:

YOUR WAY

YUBC, BULEVAR MIHAILA PUPINA 10, LOKAL 10, 11070 NOVI BEOGRAD

EMAIL: info@yourway.rs

TEL: +381 11 2120 301

WWW.YOURWAY.RS

Smeštaj

Athens Coast 4*

LOKACIJA: Glifada, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Pozicioniran je u poznatom atinskom predgrađu, popularnoj Glifadi, na samo 14 km udaljenosti od čuvenog Trga Sintagma, centra grčke prestonice. Do centra Atine lako se stiže uz pomoć tramvaja i metroa, a stanica se nalazi na 200 m od hotela. U neposrednoj blizini su brojni kafići, restorani, pekara, prodavnice poznatih svetskih brendova. Internacionalni aerodrom u Atini je udaljen 23 km.

Athens Coast Glifada

Plaža: Jedna od brojnih javnih plaža je udaljena oko 300 metara. Javne plaže na Glifadi se pažljivo održavaju od strane gradskih vlasti, ali nisu opremljene ležaljkama.

Sobe: Hotel raspolaže sa 63 moderno uređene sobe. Sve imaju kupatilo sa fenom, balkon, klima uređaj, telefon, frižider, SAT TV, bežični internet koji je besplatan, sef i ketler. Sobe su namenjene za smeštaj dve do tri osobe i imaju francuski krevet ili dva odvojena kreveta, a treći ležaj je sofa na razvlačenje.

Hotelski sadržaj: Recepcija sa dvadesetčetvoročasovnim radnim vremenom, bar, restoran, internet kutak, menjačnica, besplatni Wi-Fi, spoljašnji bazen. Usluga pranja i peglanja veša je dostupna na zahtev gostiju, uz doplatu.

Usluga: Usluga u hotelu je polupansion, služi se po principu švedskog stola ili set menija u zavisnosti od broja gostiju.  

Napomena: Činjenica da je hotel u centru Glifade, preporučuje ga svim ljubiteljima aktivnog odmora i istinskim hedonistima. Kompletno je renoviran 2018. godine.

 

London Hotel 3*

LOKACIJA: Glifada, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Nalazi se u mondenskom predgrađu Atine, na svega 14 km udaljenosti od čuvenog trga Sintagma. Od tramvajske stanice, koja povezuje ovaj deo grada i centar Glifade (1,5 km od hotela London), hotel je udaljen svega 400 m. U centru Glifade nalaze se brojni restorani, grčke taverne, ali i prodavnice najpopularnijih svetskih brendova. Međunarodni aerodrom u Atini je na 23 km od hotela. 

London Hotel Glifada

Plaža: Peščano-šljunkovita plaža udaljena je svega 200 m od hotela. Ova plaža nema  ležaljke i suncobrane. Poznata Balux plaža, do koje se lako može stići tramvajem, nalazi se na 2 km od hotela.

Sobe: Ima 75 moderno opremljenih soba i sve imaju balkon ili terasu, kupatilo, klima uređaj, telefon, fen za sušenje kose i frižider, LCD TV, Wi-Fi (besplatno).

Hotelski sadržaj: Gostima su na raspolaganju recepcija, lobi bar, internet kutak, restoran na krovu sa pogledom na marinu, javni parking, menjačnica, hemijsko čišćenje (uz doplatu), besplatna bežična internet konekcija.

Usluga: Usluga u hotelu je polupansion, po principu švedskog stola (doručak) i set menija ili švedskog stola (večera) u zavisnosti od broja gostiju.

Napomena: Dobra lokacija, ljubazno osoblje i kvalitetna usluga preporučuju ovaj hotel svim tipovima gostiju, a naročito parovima. 

 

Alexander Beach 4*

LOKACIJA: Glifada, Grčka
LINK HOTELA

Lokacija: Nalazi se u naselju Anavisos, udaljenom 25 km od centra Glifade i svega 4 km od malog grada Saronida. Sa Glifadom i Saronidom, hotel je povezan lokalnom autobuskom linijom, a stanica je ispred hotela.

Alexander Beach Glifada

Plaža: Do privatne, peščano-šljunkovite plaže dolazi se podzemnim prolazom, a ležaljke i suncobrani su besplatni za goste hotela.

Sobe: U svom sastavu, hotel ima 108 smeštajnih jedinica i sve imaju balkon, kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, klima uređaj, telefon, TV i frižider. Sobe imaju pogled na more i namenjene su za smeštaj dve do tri odrasle osobe ili dvoje odraslih i dvoje dece - francuski ležaj i treći standardni krevet ili tri standardna kreveta.

Hotelski sadržaj: Gostima su na raspolaganju: parking, recepcija, spoljašnji bazen (uređen deo oko bazena, sa ležaljkama i suncobranima), bar kod bazena, bar na plaži, restoran. Često se organizuje dnevna i večernja animacija u baru na plaži.

Usluga: Usluga u hotelu je polupansion, po principu švedskog stola (doručak) i set menija ili švedskog stola (večera) u zavisnosti od broja gostiju.

Napomena: Preporučujemo ga svim tipovima gostiju. Nedaleko od hotela je stanica lokalnog autobusa koji vozi do centra Atine (vožnja po osobi tokom letnje sezone 2019. koštala je 5 evra, do Atine). Pre Atine, ovaj autobus staje kraj brojnih plaža i drugih atraktivnosti Atinske rivijere (plaže Varkiza, Mojito Bay, Limanakia, Legrena, jezero Vuljagmeni, Glifada, Alimos).