Viza za Meksiko Iskustva
011 21 20 301 info@yourway.rs YU Biznis Centar, lokal 10 Pon - Pet 09:00 - 17:00

Viza za Meksiko - sve što treba da znate

Viza Za Meksiko

Za putovanje u Meksiko svim putnicima koji poseduju pasoš Repulike Srbije neophodna je turistička viza. U nastavku ovog teksta možete se detaljno upoznati sa procedurom vađenja ovog dokumenta na dan pisanja ovog teksta (05.05.2023.)

Napominjemo da sve konuzlarne procedure mogu biti promenjene i da ih je neophodno proveriti u trenutku aplikacije za vizu.

Kome nije potrebna viza za putovanje u Meksiko?

Meksička viza nije potrebna strancima koji poseduju bilo koju važeću vizu za Kanadu, Sjedinjene Američke Države, Japan, Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Severne Irske ili stalnu boravišnu dozvolu za bilo koju od zemalja koje čine zonu Šengen, kao i u državama članicama Pacifičkog Saveza (Čile, Kolumbija i Peru), za boravak do 180 dana.

Meksička viza ne garantuje ulazak na meksičku teritoriju. Migracione vlasti zadržavaju pravo da dozvole ili odbiju ulazak u zemlju. Migracioni službenici mogu zatražiti informacije o svrsi i dužini putovanja, kao i o sredstvima za pokrivanje troškova tokom boravka u zemlji.

Aplikacija za viziranje pasoša za putovanje u Meksiko

Dokumenta koja je potrebno prikupiti za viziranje i procedura podnošenja zahteva

PROCEDURA PODNOŠENJA ZAHTEVA ZA MEKSIČKU VIZU:

KORAK 1: Pripremiti dokumentaciju u skladu sa tipom vize za koju aplicirate. U nastavku možete naći uslove za apliciranje za sve tipove viza

Turistička viza

Ako je primenjivo poželjno je prikupiti i sledeću dokumentaciju:

viza za putovanje u Meksiko

Šta je još treba da znate u vezi procesa viziranja za Meksiko

·        Potrebno je lično prisustvo svakog podnosioca zahteva, zbog uzimanja biometrijskih podataka (slikanje i uzimanja otisaka).

·        Svaki zahtev je individualan i konzularno odeljenje može zahtevati dodatnu dokumentaciju ukoliko to smatra potrebnim.

·        Ime i prezime na svim dokumentima treba da bude isto kao u pasošu.

·        Sva dokumenta je potrebno doneti u jednoj providnoj foliji za dokumentaciju.

·        Pasoš se zadržava u Ambasadi do završetka procedure 7-10 dana

·        U slučaju kašnjenja, potrebno je zakazati novi termin putem web stranice za zakazivanje termina.

·        Rok za dobijanje odgovora na zahtev je najviše 10 radnih dana.

·        Ishod zahteva za vizu zavisi od analize dokumenata i od rezultata konzularnog intervjua.

·       Ukoliko nedostaje neki od traženih dokumenata ili niste u mogućnosti da ga priložite prilikom predaje dokumentacije, potrebno je zakazati novi termin putem web stranice za zakazivanje termina.

Kako zakazati termin za viziranje pasoša?

Termin za konzularni intervju je moguće zakazati isključivo putem sledeće web stranice: https://citas.sre.gob.mx/ 

Termin se zakazuje online, putem web stranice za zakazivanje termina i njegovo zakazivanje termina je besplatno. Imajte u vidu da konzularno odeljenje ne zakazuje termine. SVI termini za konzularni intervju moraju biti zakazani putem navedenog sajta. Za zakazivanje termina je potrebno napraviti profil na gore navedenom linku i popuniti potrebna polja.

U polju Services, potrebno je izabrati opciju OFICINAS CONSULARES kako biste u polju Default office izabrali BELGRADO. *U navedenom polju će se pojaviti BELGRADO samo ukoliko ima raspoloživih termina. Ukoliko se pojavi poruka “no office found” /”oficina no disponible”to znači da nema slobodnih termina i predlažemo da se periodično proverava da li se neki termin oslobodio.

Nakon što zakažete odgovarajući termin, automatski se generiše potvrda o zakazanom terminu u PDF formatu koju je potrebno odštampati i doneti na dan termina.

Ukoliko aplicirate za vizu za turizamtranzit, poslovnu posetu ili studentsku vizu za boravak do 180 dana, potrebno je obeležiti vizu “SIN PERMISO DEL INM“.

Ukoliko aplicirate za vizu sa odobrenim NUT dokumentom, potrebno je obeležiti vizu “CON PERMISO DEL INM“.

Svako zainteresovano lice mora da zakaže termin pod odgovarajućim tipom vize, u suprotnom termin za konzularni intervju neće moći da se realizuje.

Koliko košta vađenje vize za putovanje u Meksiko

Turistička viza za putovanje u Meksiko

Taksa za vizu iznosi 48 dolara. Plaća se prilikom predaje dokumenata u gotovini i u dolarima. Potrebno je doneti tačan iznos u dolarima, u suprotnom zahtev neće biti prihvaćen.

Državljani Srbije su oslobođeni plaćanja. 

Da li je potrebno lično pisustvo prilikom viziranja?

Potrebno je lično prisustvo svakog podnosioca zahteva. Na ulazu je potrebno pokazati odštampanu potvrdu o zakazanom terminu koja se vodi na ime podnosioca zahteva. Ime i prezime mora da bude isto kao u pasošu. Za maloletna lica potrebno je prisustvo oba roditelja.

Koliko traje porcedura viziranja?

Rok za dobijanje odgovora na zahtev je 10 radnih dana. Međutim, rezultat zahteva uglavnom bude rešen za 3-7 radna dana. Datum i vreme preuzimanja dokumenata će biti uručeno nakon konzularnog intervjua. Pasoš je potrebno preuzeti lično.  

Moguće je da treće lice preuzme pasoš podnosioca zahteva, isključivo uz odgovarajuće original ovlašćenje i kopijom pasoša ovlašćenog lica. 

 

VAŽME INFORMACIJE ZA SVE PODNOSIOCE ZAHTEVA

U skladu sa međunarodnim normama, potrebno je pasoš bude važeći najmanje šest meseci pre putovanja. Za dodatna pitanja, potrebno je kontaktirati avio kompaniju.

Ne postoji mogućnost zakazivanja termina niti izdavanje viza po hitnom postupku.

Konzularno odeljenje ne zakazuje termine i ne može da ih promeni, otkaže niti modifikuje na bilo koji način.

OSTALE INFORMACIJE

U skladu s Rezolucijom 1244 (1999) Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, Meksiko ne priznaje kosovske pasoše, pa nije moguće izdati meksičku vizu onima koji poseduju pomenuti pasoš niti im omogućiti bilo kakve migracione povlastice.

Nije moguće konsultovati se o procedurama ili o uslovima za viziranje putem telefona. Za dodatna pitanja možete poslati upit na consuladoseb@sre.gob.mx. Okvirno vreme za odgovor na e-mail je tri radna dana. 

Grupni i individualni aranžmani za putovanje u Meksiko

Naše prikazane grupne ponude su samo deo onoga što Vam možemo organizovati u individualnom aranžmanu, možete prilagoditi broj dana, broj putnika, vrstu sobe, usluge, aktivnosti, pa budite slobodni da nam se obratite putem mejla: info@yourway.rs ili telefona: +381112120301