Sicilija šta videti i obići. Iskustva iz prve ruke
011 21 20 301 info@yourway.rs YU Biznis Centar, lokal 10 Pon - Pet 09:00 - 17:00

Šta posetiti na Siciliji

Sicilija Iskustva

Sicilija je najveće ostrvo na Mediteranu i poznato je po svojim zadivljujućim pejzažima, bogatoj istoriji i ukusnoj kuhinji. Od drevnih ruševina do živopisnih gradova, ima mnogo toga da se vidi i uradi na ovom prelepom ostrvu.

Posetite Palermo

Palermo je glavni grad Sicilije i odlično je mesto za početak vašeg putovanja. Grad je poznat po svojoj zadivljujućoj arhitekturi, uključujući Normansku palatu i Teatro Massimo, jedno od najvećih pozorišta u Evropi. Takođe možete posetiti užurbane ulične pijace, kao što je pijaca Balaro, gde možete probati neke od čuvenih uličnih namirnica na Siciliji.

Istražite Taorminu

Taormina je živopisni gradić smešten na litici sa pogledom na more. Poznat je po zadivljujućem pogledu na planinu Etnu, najveći aktivni vulkan u Evropi. Možete ići žičarom do grada sa plaže i istražiti njegove šarmantne ulice, uključujući drevno grčko pozorište.

Agrigento, Dolina hramova, Sicilija

Oduševite se drevnim ruševinama Agrigenta

Agrigento je dom Doline hramova, arheološkog nalazišta sa nekim od najbolje očuvanih drevnih grčkih ruševina na svetu. Možete istražiti hramove Konkordije, Junone i Herakla, kao i ostatke drevnog grada.

Sicilija Putovanje, Iskustva

Krenite na obilazak Eolskih (Liparskih) ostrva brodom

Eolska ostrva su grupa vulkanskih ostrva na obali Sicilije – Lipari, Vulkano, Stromboli, Panarea, Salina. Možete krenuti u obilazak brodom iz Milazza ili Mesine da biste istražili ostrva, uključujući Stromboli, koji je dom jednog od najaktivnijih vulkana na svetu.

Eolska ostrva, Liparska ostrva, Italija

Opustite se na plažama Sicilije

Sicilija je dom nekih od najlepših plaža u Italiji. Od belih peščanih plaža San Vito Lo Capo do osamljenih uvala prirodnog rezervata Zingaro, možete pronaći mesto za sebe.

Probajte čuvenu kuhinju Sicilije

Sicilijanska kuhinja je poznata po svežim morskim plodovima, pecivima i jedinstvenim ukusima. Obavezno probajte neke od ostrvskih specijaliteta, kao što su arancini (pržene kuglice od pirinča), kanoli (tube od peciva punjene slatkom pavlakom) i pasta alla Norma (testenina sa sosom od paradajza, patlidžanom i rikota sirom).

Posetite Kataniju i planinu Etnu

Katanija je živahan grad poznat po svojoj baroknoj arhitekturi i noćnom životu. Takođe je odlična baza za istraživanje planine Etna, najvišeg i najaktivnijeg vulkana u Evropi. Možete krenuti u obilazak sa vodičem da biste istražili kratere vulkana i polja lave.

Planina Etna, vulkan, Sicilija

Ukratko, Sicilija je prelepo i raznoliko ostrvo koje nudi ponešto za svakoga. Bilo da ste zainteresovani za istoriju, kulturu, hranu ili prirodu, naći ćete mnogo toga da vidite i uradite tokom vaše posete. Za sve detalje za putovanje na Siciliju kontaktirajte sa nama.

Katarina Mirković