Maldivi sa decom da ili ne
011 21 20 301 info@yourway.rs YU Biznis Centar, lokal 10 Pon - Pet 09:00 - 17:00

Maldivi sa decom da ili ne?

Maldivi sa decom

„Egzotična destinacija savršena za medeni mesec“, „Raj na zemlji za zaljubljene parove“- da, to su Maldivi, ali i još mnogo toga drugog. Ako imate malu decu i želju da odete na Maldive – osmeh na lice, jer to nije nikakav problem.

Putovanje se decom na Maldive je izvodljivo. Uz dobru pripremu i nekoliko korisnih saveta možete prirediti vašoj porodici putovanje iz snova. 

Šta poneti na put sa decom na Maldive?

Budući da je reč o ostrvskoj državi u Indijskom okeanu, udaljenoj od najbližih suseda Indije i Šri Lanke letom od sat vremena, vaš kofer je vaše najveće blago. 

Dugačak let sa decom u avionu, šta sad?

U zavisnosti od toga kojom avio kompanijom letite, presedanje može biti u Dohi (Katar) ili u Dubaiju (Ujedinjeni Arapski Emirati). U oba slučaja, put do Maldiva se sastoji od jednog leta, čekanja na aerodromu, drugog leta i lokalnog leta ili vožnje brodom od Malea, glavnog grada Maldiva, do željenog ostrva. 

Deca na putovanju avionom treba da budu obučena slojevito, kako zbog klimatske razlike kod kuće i na destinaciji, tako i zbog klimatizovanih aerodroma i temperature u avionu koja može da varira. Dobra stvar za decu koja ne vole da sede dugo je što je put presedanjem podeljen na dva leta od po četiri sata otprilike. Na letovima su dostupni krevetac za bebe, ekrani na kojima svi putnici imaju priliku da uživaju u muzičkom i video sadržaju, hrana i piće, pokloni za decu grupisani po uzrastu (zavisno od avio kompanije) − za bebe su to lična higijena i nekoliko pelena, za stariju decu materijal za bojenje, rešavanje mozgalica, pravljenje origamija, i sl. Poletanje i sletanje može biti bolno zbog pritiska u ušima, pa u slučaju da beba plače u tim trenucima, možete joj pomoći cuclom, flašicom ili dojenjem. Za decu koja imaju već utvrđen takav problem, korisno je posavetovati se sa lekarom oko preparata za nos i uši koji se apliciraju pre leta.

Letimo, letimo i na kraju sletimo – u odabiru hrane, pića, crtanom filmu, muzici, razgovoru, igri ili dremanju, četiri sata zaista brzo prođu. 

Konekcija između letova, može biti kraća ili duža. U prvom slučaju, vreme brzo prođe u šetnji po aerodromu, a u drugom postoji mogućnost uplate nekog od aerodromskih lounge-ova. Najčešće postoji izbor koji nudi ponude za svačiji džep. Luksuzniji ili ekonomičniji lounge, značiće vam da imate prostor za odmor, tuširanje, presvlačenje deteta, hranu, piće, i dr.

Lokalni letovi ili vožnja brodom u proseku traju između pola sata i sat vremena. Jedinstvena boja mora kojim ste okruženi, belina peska koja se nazire prilikom prilaska ostrvu, čine da se sati provedeni u pređenom putu zaborave i potpuno isplate. 

Maldivi letovanje sa decom

Odahnite i uživajte, Maldivi sa decom su odlična destinacija

Nakon brojnih saveta u vezi sa pripremom i letom, sada imamo samo jedan – uživajte sa decom na jedinstvenom letovanju. 

Hotelski rizort na ostrvu je pretežno tipa bungalova, što vam omogućava da carujete gotovo privatnim delom plaže do kojeg dolazite izlaskom iz sobe. Zaboravite na pakovanje torbe za plažu, vraćanje do sobe po zaboravljene stvari – sve što vam treba je tu: more, pesak, terasa, soba. Deca uživaju u igri, a vi ste spokojni jer su vam sve vreme na vidiku. Na većim ostrvima, moguće je iznajmiti bicikl i uživati u drugim aktivnostima. Deca imaju mogućnost upoznavanja životinjskog sveta, jer hoteli organizuju hranjenje raža i ajkula koje je moguće besplatno posmatrati sa ostrva svakog dana. 

Najekonomičniji izbor je smeštaj na bazi punog pansiona, sa sva tri obroka u ponudi i flaširanom vodom koja se svakodnevno dopunjuje u sobama. U hotelskim restoranima uglavnom postoji dečiji meni, gde se nalaze manje začinjena jela u kojima preovlađuju pirinač i testenina. Sastavni deo svakog obroka je voće: ananas, banana, lubenica i ostalo tropsko voće.

U rizortovima koji se prostiru preko čitavog ostrva, sva potrošnja se vezuje za sobu i izmiruje na izlasku iz smeštaja, što vas oslobađa potrebe za posedovanjem gotovine u svakom trenutku boravka. Na većini ostrva lekar i apoteka su dostupni.

Maldivi porodicno putovanje

Putovanje sa decom na Maldive se ne razlikuje previše od drugih putovanja sa decom. Kada se uporede prednosti i mane, jasno je da ne treba propustiti ovo porodično putovanje za pamćenje.

Dobre strane putovanja sa decom na Maldive:

Otežavajuće okolnosti putovanja sa decom na Maldive:

Na putovanje na Maldive postoje aranžmani za grupna i individualna putovanja, za koju god varijatnu da se opredelite Vaš odmor iz snova je na dohvat ruke.

 

Isidora Kalović