Koji je najpopularniji izlet u Meksiku?
011 21 20 301 info@yourway.rs YU Biznis Centar, lokal 10 Pon - Pet 09:00 - 17:00

Koji je najpopularniji izlet u Meksiku?

Meksiko šta obici

Uplatili ste putovanje u Meksiko i pitate se koji je to lokalitet koji morate posetiti. Definitivno najpopularnija destinacija je Chichen Itza.

Chichen Itza je arheološko nalazište smešteno na poluostrvu Jukatan u Meksiku. To je jedno od najvažnijih i najposećenijih mesta svih turista koji putuju u Meksiko, privlačeći stotine hiljada turista svake godine. Ovo istorijsko mesto je bilo centar drevne civilizacije Maja, a kasnije je doživelo uticaje i od drugih kultura, uključujući Tolteke. Chichen Itza je takođe proglašena za UNESCO-vo svetsko nasleđe.

Piramide i Građevine: Jedna od najupečatljivijih struktura u Chichen Itzi je "El Castillo", poznata i kao Piramida Kukulkana. Ova piramida visoka je oko 30 metara i izgrađena je sa velikom preciznošću tako da svake godine, tokom prolećne i jesenje ravnodnevnice, sunčeva svetlost stvara senku koja izgleda kao silueta zmaja. Ova senka se spušta duž stepenica piramide, što je fascinantan prikaz astronomskog znanja Maja.

Chichen Itza

Veliki igralište za igru loptom: Chichen Itza ima i veliko igralište za "pok-ta-pok", drevnu igru loptom koja je imala religiozno i simboličko značenje. Ova igra je bila mnogo više od obične sportske aktivnosti za Maje, i povezana je sa mitologijom i ritulima.

Cenote i Sveta Jezera: U blizini Chichen Itze nalaze se i brojne cenote - prirodni vodeni otvori koji su bili važni za Maje kao izvor vode i mesta za religiozne obrede. Sveto jezero "Cenote Sagrado" takođe je igralo ključnu ulogu u ritualima i obredima.

Cenote, kupalište u Meksiku na izletu u Čičen Icu.

Kulturno Značenje: Chichen Itza je ostatak kompleksa koji svedoči o složenom društvenom, verskom i astronomskom znanju drevnih Maja. Nalazište je takođe svedok razmene uticaja između različitih kultura tokom vekova, uključujući Maje i Tolteke.

Poseta Chichen Itzi: Turisti mogu istražiti ovo zapanjujuće nalazište, šetajući među ostacima veličanstvenih građevina, trgova i hramova. Poseta Chichen Itzi pruža duboko kulturno i istorijsko iskustvo, omogućavajući posetiocima da se povežu sa drevnom prošlošću Maja i razumeju značaj ovog mesta.

Cenote izleti u blizini putovanja piramida Chichen Itza

Kada planirate putovanje u Meksiko, Chichen Itza je obavezno mesto koje treba uvrstiti u svoj itinerer. Ovo je prilika da se uroni u bogatu istoriju i arheologiju drevnih Maja i da se divi arhitektonskim i astronomskim dostignućima ovog izuzetnog nalazišta.