Kjoto, dragulj Japana koji morate posetiti
011 21 20 301 info@yourway.rs YU Biznis Centar, lokal 10 Pon - Pet 09:00 - 17:00

Kjoto, dragulj Japana koji morate posetiti

Kyoto Japan

Putovanje u Japan ne bi bilo kompletno bez posete Kjotu, najlepšem gradu u Japanu.

Kyoto je mističan grad smešten na ostrvu Honšu u Japanu, poznat po svojoj bogatoj istoriji, tradiciji i prelepim spomenicima kulture. Ovaj grad je bio prestonica Japana više od hiljadu godina, sve do 1868. godine kada je Tokio postao glavni grad. Danas je Kyoto poznat kao centar klasične japanske kulture, umetnosti, religije i filozofije.

Grad hramova i dvoraca

Jedna od najupečatljivijih karakteristika Kyota su njegove prelepe hramove i svetilišta. Među najpoznatijima su Fushimi Inari Taisha, hram posvećen bogu pirinča Inariju, poznat po svojim hiljadama crvenih kapija (torii), Kinkaku-ji, Zlatni hram, čija je zlatna fasada prelepa refleksija na obližnjem jezeru, i Kiyomizu-dera, hram koji pruža zadivljujući pogled na grad.

Pored hramova, Kyoto je takođe dom brojnih impozantnih dvoraca. Neki od najpoznatijih su Nijo Castle, poznat po svojim impresivnim vratima i unutrašnjim dvorištima, i Himeji Castle, koji se nalazi nedaleko od Kyota i predstavlja jedan od najbolje očuvanih dvoraca u Japanu.

Kyoto grad u Japanu, hramovi Kjota

Šetnja kroz Gion District, četvrt poznatu po svojim tradicionalnim gejšama i starim drvenim kućama, pruža poseban doživljaj stare Japana. Ova četvrt je takođe poznata po svojim čajnicama i restoranima gde se može uživati u tradicionalnim japanskim obrocima.

Festivali u Kjotu

Kada je u pitanju kulturna scena, Kyoto nudi obilje muzeja, galerija i tradicionalnih umetničkih izložbi. Kyoto International Manga Museum je posebno popularna destinacija za ljubitelje stripova, dok Arashiyama Bamboo Grove pruža jedinstvenu prirodnu lepotu koja ostavlja bez daha.

Kyoto je takođe poznat po svojim festivalima, poput Gion Matsurija koji se održava u julu i koji je jedan od najvećih i najstarijih festivala u Japanu.

Kulturna baština i duh prošlosti Kyota doprinose njegovoj jedinstvenoj atmosferi, čineći ga nezaobilaznom destinacijom za posetioce koji žele da dožive pravo srce Japana. Svaki kutak ovog grada odiše istorijom i tradicijom, a svaka poseta ostavlja nezaboravne utiske o japanskoj kulturi i načinu života.