Meksiko Kankun ili Isla Muheres
011 21 20 301 info@yourway.rs YU Biznis Centar, lokal 10 Pon - Pet 09:00 - 17:00

Kankun ili Isla Mujeres? Koja destinacija je najbolja za Vas?

Letovanje u Meksiku

Kankun je jedan od najposećenijih mesta na Meksičkoj Rivijeri, ali Isla Muheres ga polako pristiže po posećenosti od strane turista sa svih strana sveta. Oba mesta nude veliki izbor turističkih atrakcija i lepih karipskih plaža, a mi ćemo se potruditi da Vam pomognemo da odaberete mesto koje će biti idealno za Vaš odmor.

Meksiko čičen ica izlet

Kako stići do Kankuna / Isle Muheres?

Ako se vodimo time gde se lakše stiže, Kankun prednjači za nijansu. Aerodrom je od zone hotela udaljen oko 30 minuta vožnje automobilom, dok do Isle Muheres morate na to dodati i vožnju trajektom koja traje dodatnih dvadesetak minuta.

Gde su bolje plaže?

Što se plaža tiče, izbor je veoma težak jer su one u oba mesta veoma atraktivne. More je tirkizno a pesak je beo, sitan i mekan te nećete pogrešiti šta god da odaberete. Kankun ima više plaža, ali su talasi mnogo veći te je plivanje otežano. Isla Muheres sa druge strane ima jednu glavnu plažu, ali se za nju smatra da je jedna od najlepših u celom Meksiku, more je mirno i na ovoj plaži ima daleko manje morske trave koja se pojavljuje na celoj rivijeri.

Meksiko Plaže

Kako odabrati smeštaj?

Kankun je poznat po velikom izboru hotela različitih kategorija. Ima ih na stotine, te svaki putnik može da odabere ono što odgovara njegovom budžetu. Isla Muheres ima dovoljno smeštaja, ali daleko manje u odnosu na Kankun. Poseduje kapacitete od niže kategorije pa sve do onih luksuznih, s tim da se na Isli Muheres mogu pronaći pravi, autentični smeštaji u meksičkom stilu za razliku od Kankuna, gde su uglavnom moderniji smeštajni kapaciteti.

Kankun Meksiko Hoteli

Gde su bolji restorani?

Ukoliko ste gurman, Meksiko je idealna destinacija za Vas. Meksička kuhinja je poznata širom sveta i većina ljudi je njen ljubitelj. Ishrana u Kankunu se uglavnom bazira na all inclusive opciju u nekom od mnogobrojnih rizortova, dok je širom ostrva na Isla Muheresu veći izbor restorana, te imate mogućnost da menjate mesta za doručak, ručak i večeru. Ukoliko ste komfornista odaberite Kankun, a ukoliko ste avanturističkog duha i volite da istražujete nova zanimljiva mesta, Isla Muheres je bolji izbor.

Šta raditi u Kankunu / Isli Muheres?

Kada smo kod avanture, Isla Muheres je malo ostrvo ali ima šta da ponudi. Možete se oprobati u golfu, ronjenju, krenuti na vožnju katamaranom ili plivati sa ajkulama. Kankun kao grad nema mnogo avanturističkog sadržaja, ali je sa druge strane odličan izbor za putnike koji vole dobar noćni život, klubove i barove ili za porodice sa decom kojima u rizortu mogu ponuditi aktivnosti kao što su sportovi na vodi, dečije i večernje animacije. Takodje, u Kankunu postoji veliki izbor prodavnica te je odličan za šoping.

Plaža u Kankunu.

Koje mesto ima više šarma?

Ukoliko tragate za mestom koje odiše šarmom i meksičkim duhom, Kankun neće ispuniti vaša očekivanja. On je moderan, luksuzan, komercijalan i prilagodjen turistima dok je Isla Muheres šarenolika, puna specifičnih meksičkih gradjevina, lokalnih prodavnica, restorana sa domaćom kuhinjom, kao i mogućnosti za upoznavanje lokalnog stanovništva.

Generalni utisak je da su oba mesta odlična, jedino je pitanje šta Vaš odmor čini idealnim. Ako ste za mirniji i autentičniji odmor, Isla Muheres Vas neće ostaviti ravnodušnim. Ukoliko ste ipak za dobre hotele, odličnu uslugu, mnoštvo izbora u večernjim časovima i kupanje na lepim plažama, Kankun je pravi izbor za Vas.  

Iva Stanić