Kada je najbolje vreme za putovanje na Maldive
011 21 20 301 info@yourway.rs YU Biznis Centar, lokal 10 Pon - Pet 09:00 - 17:00

Kada je najbolje putovati na Maldive?

Kada putovati na Maldive

Ovo je pitanje koje muči sve one koji žele da posete ovu predivnu ostrvsku zemlju. Međutim odmah na početku moramo da naglasimo, da odlazak u bilo koje doba godine ime svoje pozitivne i negativne strane.

Najbolje vreme za posetu Maldivima zavisi od vaših preferencija i potreba. Maldivi imaju tropsku klimu sa visokom temperaturom tokom cele godine i vlažnošću koja se kreće između 70% i 85%, međutim postoje periodi kada je verovatnoća za padavinama manja i veća.

Najbolje vreme za posetu Maldivima je između decembra i aprila, kada je suvo i sunčano vreme. To je visoka sezona u kojoj možete očekivati toplo i suvo vreme sa prosečnom temperaturom vazduha između 27°C i 30°C. Ovo vreme je idealno za ronjenje i druge vodene aktivnosti jer su uslovi za ronjenje najbolji, a more je mirno i bistre. Ukoliko se odlučite za ovaj period morate računati na to da Vam za putovanje na Maldive treba i dublji džep jer u vreme visoke sozne aranžmani dostižu cene i po nekoliko hiljada evra po osobi za prosečni boravak između sedam i deset noćenja.

Ako želite da izbegnete gužve i želite da uštedite novac, možete razmotriti putovanje van sezone, između maja i novembra. Iako je vreme vlažnije i moguće je da bude kiše, temperature su i dalje tople, a cene smeštaja i avio karata su niže. Najpovoljniji aranžmani su za putovanje u junu i julu kada je smeštaj najpovljniji, a i raspoloživih mesta na avionima je značajno više. Ovaj period zovu kišna sezona, međutim obzirom da su Maldivi ostrvska zemlja pljuskovi i kiša su mogući u bilo kom periodu godine. 

Maldivi putovanje - slika putnika sa čašom u ruci u bazenu sa pogledom na more i bungalove na vodi

Iskustva putnika koji su putovali na Maldive u vreme visoke sezone

Iskustva putnika sa Maldiva u visokoj sezoni (od decembra do aprila) su uglavnom pozitivna. Ovo je najbolje vreme za posetu Maldivima, kada je vreme uglavnom suvo i sunčano, a temperature su visoke. Putnici koji putuju u ovo doba godine mogu očekivati idealne uslove za ronjenje i druge vodene aktivnosti, kao i za uživanje na plažama. 

Putnici takođe ističu da su uslovi za ronjenje najbolji u ovom periodu, jer je vidljivost u moru izvrsna, a temperatura vode je toplo i prijatno. Osim toga, turistička ponuda je takođe vrlo bogata u ovom periodu, pa putnici mogu očekivati veliki izbor hotela, restorana i aktivnosti.

Međutim, u visokoj sezoni cene smeštaja, hrane i aktivnosti mogu biti više u odnosu na vansezonske cene. Takođe, plaže i turističke atrakcije mogu biti posećenije u ovom periodu. 

Iskustva putnika koji su putovali na Maldive u vreme kišne sezone

Iskustva ovih putnika su različita. Neki putnici uživaju u poseti Maldivima u ovo doba godine, dok drugi više vole da putuju u periodu od decembra do aprila, kada je suvo i sunčano vreme.

Ono što treba imati na umu je da kišna sezona u Maldivima ne znači da će padati kiša svaki dan, ali su moguće kratke i iznenadne kiše, što može uticati na neke aktivnosti na otvorenom. Sa druge strane, kišna sezona može da bude i veoma romantična i lepa za one koji traže intimnost i opuštanje.

Putnici koji putuju na Maldive u vreme kišne sezone obično imaju više prostora na plažama i u restoranima, a takođe vrlo često dobiju sobe više kategorije od onih koje su rezervisali.

Vojislav Kalović