Dominikanska Republika Iskustva
011 21 20 301 info@yourway.rs YU Biznis Centar, lokal 10 Pon - Pet 09:00 - 17:00

Dominikanska Republika Iskustva

Dominikana Iskustva

Dominikana Putovanje

Ukoliko planirate odlazak na neku daleku destinaciju tokom 2022. godine, naša preporuka je Dominikanska Republika. Ova karipska država obuhvata dve trećine ostrva Hispanjola, a kopnenu granicu ima samo sa Republikom Haiti. Glavni grad je Santo Domingo, a najpopularniji turistički centar Punta Kana. Kada je Kristifor Kolumbo 1492. godine, krenuvši ka Indiji, stigao na američko tlo, ovo je prvo ostrvo na kome se njegova posada iskrcala. U čast slavnog moreplovca, danas u Santo Domingu postoji spomenik i muzej-kuća u kojoj i sam Kolumbo neko vreme živeo. Nemojte propustiti priliku da se upoznate sa prestonicom ove energične zemlje, kao ni sa njenim lokalnim stanovništvom. U Dominikani živi oko 8,5 miliona ljudi, a oko 80% su melezi koji vode poreklo od starosedelaca i španskih osvajača iz 15. veka. Jezik na kome možete komunicirati sa njima je španski. Dominikanska Republika putovanje 2022. je prava prilika da uživate u rajskom odmoru na Karibima. 

Dominikana Putovanje

Dominikanska Republika - avionska karta i hotel

Kada ste odlučili da svoj odmor provedete u Dominikani, sigurno se pitate koliko to zapravo košta. Cena zavisi od termina putovanja, avio-karte i hotela. 

Klima se promenila na celom svetu i sezone se sve više gube. Dominikansku Republiku možete posetiti u bilo koje doba godine, jer su temperature u proseku oko 28 stepeni. Međutim, kako je ovo područje podložno uraganima koji donose kišu, od maja do oktobra se može reći da je vreme nestabilno. Shodno tome, cene avio-karata i hotela su više u periodu od novembra do maja. 

Najveći međunarodni aerodrom „Las Americas“ nalazi se u glavnom gradu, ali kako biste izbegli dug transfer, mi tražimo konekcije iz Beograda do Punta Kane sa presedanjem. Avio-kompanije na koje možete računati su Air France/KLM, Lufthansa/Swiss i Condor. Najpovoljnije avio-karte za Dominikansku Republiku možemo naći za vas, zato nam pošaljite upit ovde.

Što se tiče smeštaja, u ponudi imamo hotele od 3, 4 i 5 zvezdica. Izbor hotela, vrste sobe (pogled na more, pogled na baštu, standard, superior, itd) i usluge (pretežno je all inclusive) ostaje na vama, a deo ponude možete pogledati ovde. 

Dominikanska Republika Aranžmani, Preporuke, Iskustva

Viza za Dominikansku Republiku

Državljanima Srbije je potrebna viza za Dominikansku Republiku. Tarjeta de Turista se pribavlja na aerodromu, na šalterima pre pasoške kontrole košta 10 USD. Imigracioni organi uzeće polovinu propusnice prilikom ulaska, a drugu polovinu prilikom izlaska iz zemlje, te je potrebno da turisti sačuvaju drugi deo. Osim toga, u povratku je potrebno platiti i izlaznu taksu iz Dominikanske Republike koja košta 20 USD. Ne zaboravite da proverite svoj pasoš pre nego što se odlučite za putovanje, jer je potrebno da važi najmanje 6 meseci od datuma povratka. 

Dominikanska Republika Iskustva sa Putovanja

Dominikanska Republika – plaže koje ne smete propustiti

Punta Kana je jedna od najlepših oblasti u Dominikanskoj Republici sa 10 plaža koje zapljuskuju talasi Atlantskog okeana. Iako se na obali mora nalazi ogroman broj hotelskih kompleksa, prema dominikanskom zakonu sve plaže su javne. 

Najpopularnije i najlepše plaže u celoj Dominikani su: Punta Cana, Bavaro, Macao, Rincon, Dorada, Boca Chica, Cabarete, Sosua kao i ostrvo Levantado.

Punta Cana je prostrana plaža na kojoj se možete oprobati u brojnim sportovima na vodi. Na njoj se stalno organizuju neke aktivnosti poput aerobika, boćanja, odbojke na pesku, itd. Bavaro se često nalazi na listi najlepših plaža na svetu, a Macao je čak zbog svoje lepote zaštićena od strane Uneska (idealna za surf). Okružena zelenilom i kokosovim palmama, Playa Rincon predstavlja pravi raj na zemlji. Playa Dorada, Sosua i Playa Grande nalaze se u blizini gradića Puerto Plata, a nedaleko od njih na severu ostrva, ušuškana je i plaža Cabarete. Boca Chica je pravi biser u blizi prestonice, Santo Dominga. Ogromni morski koralni grebeni, prozirnost i najfiniji beli pesak sa spektakularnom prirodom čine ovu plažu jednom od najlepših na Karibima. Do ostrva Levantado (Kayo Levantado) možete stići čamcem. Tamo će vas dočekati gusta tropska šuma i fini beli pesak. 

Iskustva Dominikanska Republika

Dominikanska Republika iskustva

Zašto je ova karipska zemlja toliko egzotična i kako izgleda putovanje u Dominikansku Republiku, možete saznati iz iskustva naših putnika. Oni pre svega ističu fenomenalne plaže i predivnu karipsku atmosferu koju pravi lokalno stanovništvo kao najjači utisak nakon posete Dominikani. 

All inclusive usluga u hotelima koji se nalaze u Punta Kani znači samo jedno – možete jesti i piti svašta od 7h do 24h. Hrana je prilagođena američkim turistima, kojih očekivano ima najviše. Ali, za one koji vole više „light“ varijante, mogu probati lokalnu hranu – ribu, morske plodove, sveže voće. Nemojte piti vodu sa česme, samo flaširanu. 

Stanovnici Dominikanske Republike žive za muziku. Bez koktela sa suncobrančićem i latino ritma neće vam proći nijedan dan odmora. Još ako znate španski i malo više proćaskate sa lokalcima, videćete koliko su oni zapravo veseli. Kao i na Kubi, prestiž im je da budu u društvu belaca. Često možete videti starije Amerikanke ili Evropljanke koje šetaju sa mladim Dominikancima. 

Od izleta putnici preporučuju ostrvo Saona, glavni grad Santo Domingo, vodopad Cascada de Limon, pogled sa vrha planine Redonda i vožnju balonom.

Cene su inače vrlo pristupačne, a Dominikana važi za jednu od jefinijih karipskih država. Cene lekarskih usluga su izuzetno visoke, zato se preporučuje da uplatite međunarodno putno osiguranje. 

Što se tiče bezbednosti, u turističkim zonama je na zavidnom nivou. Međutim, treba biti obazriv i paziti na svoje vredne stvari zbog krađa koje su, kao i u svakom turističkom mestu, moguće. 

Zvanična valuta je dominikanski pesos - DOP, a u menjačnicama možete promeniti dolare i evre u lokalnu valutu. Preporučuje se da ne koristite platne kartice van hotela i boljih restorana. 

Maja Ignjatović