Bali najlepsa mesta za fotografisanje
011 21 20 301 info@yourway.rs YU Biznis Centar, lokal 10 Pon - Pet 09:00 - 17:00

Bali, najlepša mesta za fotografisanje

Bali slike

Bali je okružen Indijskim okeanom, nepreglednim prostranstvom tirkizne boje vode i to ga čini najlepšim ostrvom u ovom delu Azije. Bali je bogat neverovatnim plažama, spektakularnim planinama, jedinstvenim poljima pirinča i drevnim hramovima. Bali kao takav stoji čvrsto na svojim temeljima, a svake godine ga posećuje veliki broj turista sa svih strana sveta upravo zbog njegove jedinstvene lepote. Neretko vidjamo fantastične fotografije sa ovog svetog ostrva, a mi ćemo Vam pomoći da pronadjete najfotogeničnije tačke na Baliju, i napravite predivne uspomene sa svog odmora.

Hram Tanah Lot - ovo mesto je san svakog fotografa. Praktično predstavlja formaciju od stena, hinduistički dom, glavnu asocijaciju na Bali i jednu od najposećenijih turističkih atrakcija. Drevni hram Tanah Lot je ništa manje nego magično mesto na kome možete doživeti neverovatne zalaske sunca i napraviti najlepše uspomene.

Tanah Rot Temple Bali

Nusa Dua – region modernih rizortova sagradjen još 1970. godine. U njemu ćete pronaći najistaknutije rizortove visoke kategorije okružene visokim palmama i orhidejama. Zlatni pesak na plaži u kombinaciji sa plavim nijansama mora čini apsolutno neverovatan prizor. U ovom delu Balija ćete se svakako dobro zabaviti, obići neke od najautentičnijih lokala i napraviti odlične fotografije.

Nusa Dua Bali

Padang Padang Beach – ova plaža je jedna od najpoznatijih na Baliju. Posećuje je veliki broj ljudi, pogotvo ljubitelji filma „Jedi, moli, voli“ sa glavom ulogom Džulije Roberts. Padang plaža je poznata i pod imenom Taplau. Zbog vetrovitog područja, talasi su visoki te je idealno mesto za surfere. Kako je surfovanje jedna od karakteristika Balija, ovde možete zabeležiti odlične kadrove tog popularnog adrenalinskog sporta.

Padang Padang Beach Bali

TegalalangBali je specifičan i po pirinčanim poljima, a Tegalalang je najbolje mesto da ih iskusite. Nepregledna polja riže nalaze se u Ubudu i predstavljaju idealan beg u prirodu i tišinu. U neposrednoj blizini su i prodavnice gde možete kupiti suvenire ili popiti kafu. Najpoznatije fotografije sa Balija nastaju upravo ovde, bilo da zakoračite u samo polje pirinča ili da se fotografišete na jednoj od ljuljaški sa koje se pruža najbolji pogled.

Tegalalang  Bali

Kintamani – predstavlja jednu od nekoliko brdskih stanica za treking. Kada dodjete na Bali, morate odvojiti jedan dan da se popnete na planinu Batur i prepustite se avanturi koja Vam kao nagradu daje neverovatan pogled sa vrha. Najbolja opcija je da se penjete u toku noći kako biste na samom vrhu sačekali izlazak sunca i ovekovečili taj momenat neverovatnom fotografijom.

Kintamani  Bali

Ubud – ovo mesto zovu srcem i dušom ostrva Bali. Ubud je tradicionalno središte ostrva i poznat je po prašumama i neverovatnom zelenilu koje ga okružuje. U Ubudu se nalazi veliki broj prelepih hinduističkih hramova i karakterističnih indonežanskih svetilišta koja su isklesana u stenama. Na svakom koraku možete da pronadjete fotogeničan kutak jer je Ubud potpuno specifično mesto, a nešto nalik njemu nećete pronaći nigde drugde na svetu.

Bali putovanje Ubud

Uluwatu – ovo predivno mesto je veoma cenjeno jer nudi neverovatan pogled na zalazak sunca odmah pored mora. Uluwatu je region na jugozapadnom delu ostrva i predstavlja dom poznatog hrama Pura Luhur. Hram je postavljen na samoj litici, a zvuk talasa koji se razbija o velike stene ispod njega doprinosi potpunom doživljaju. Ovaj prizor je jedan od najslikanijih na Baliju te i ovo mesto obavezno posetite i stopite se sa duhom ostrva na pravi način.

Uluwatu plaža na baliju.

Jezero Bratan – jedno je od najlepših jezera na Baliju, a ujedno je i mesto gde se nalazi neverovatan hram Pura Ulun Danu Bratan. On je jedan od najinteresantinih hramova na ostrvu zbog prirodne pojave u vidu magle koja visi veoma nisko, a hladan povetarac unosi posebnu dozu mističnosti ovom mestu. U svitanje je najlepši pogled na ovaj neverovatan hram, tako da su rani jutarnji časovi idealno vreme za posetu.

Jezero Bratan Bali

Iva Stanić